123 artikelen voor

Surf en bodyboard

Meest verkocht

Meest verkocht
Laagste prijs
Hoogste prijs
Best beoordeeld
Uitverkoop
Algemeen

Surfboard en bodyboard artikelen kopen – Online bij Decathlon

Ben je op zoek naar surfspullen voor tijdens het surfboarden of bodyboarden? Bij Decathlon verkopen we surfboards en wakeboards en de daarbij passende kleding en accessoires. Koop daarom je surfboard en wakeboard spullen bij Decathlon.

Je product is toegevoegd
Mijn producten vergelijken (0/5)
Openen
Er zijn geen producten om te vergelijken.
Je vergelijkingstool zit vol. Gelieve een product te verwijderen.
Verwijderen
Terug naar het overzicht
Mijn producten vergelijken
4.1/5 berekend op basis van 1000 reviews in onze winkels en online.

Surfplanken in verschillende soorten en maten

Per gebruik zijn er een aantal specificaties die van invloed zijn op de keuze van de juiste surfplank.

Lichaamsbouw en niveau

Je moet weten dat surfplanken voor beginners stabiele vormen hebben en daardoor gemakkelijk te gebruiken zijn, van schuim gemaakt zijn en vinnen hebben die je niet kunnen verwonden. Ze worden afgeleverd met een leash. Voor wie regelmatig gaat surfen zijn er hardere surfplanken met verschillende vormen voor verschillende soorten lichaamsbouw. Verschillende manieren van fabricage garanderen duurzaamheid en goede prestaties.

Wendbaarheid en stabiliteit

De wendbaarheid van de surfplank is afhankelijk van de afmetingen en de vorm. Hoe groter je surfplank, hoe gemakkelijker je vaart kunt krijgen, maar hoe minder wendbaar de surfplank zal zijn. Hoe kleiner uw surfplank, hoe meer je je lichaam moet gebruiken. Hoe langer en puntiger de vormen van je surfplank (omtrek), hoe geschikter de plank is voor grote golven. Hoe ronder de vormen van je surfplank, hoe beter de plank is voor kleinere golven.

Verschillende planken

Shortboards

Shortboards zijn bestemd voor ervaren surfers. Een shortboard is heel technisch en is kort en smal. De zijkanten verlenen de plank gevoeligheid, een hoog prestatievermogen en wendbaarheid.

Evolutieve planken

Om de vaardigheid te perfectioneren: Evolutieve surfplanken zijn een tussenweg tussen shortboards en mini-malibu's en zijn bestemd voor surfers die al wat beter kunnen surfen en voor goede surfers. Het zijn surfplanken van 1,90 tot 2,20 meter lang met een breedte van tussen de 49 en 52cm. Deze surfplanken zijn ideaal voor alle soorten golven. Ze vormen een perfect compromis tussen wendbaarheid en stabiliteit.

De malibu's en planken van schuim

Om te leren surfen: Malibu's zijn vooral geschikt voor beginners. Hun lengte, breedte en volume zorgen ervoor dat u al heel snel surfgewaarwordingen kunt ervaren bij kleine golven. Hun comfort en het gemak om te vertrekken bij elke golf zullen door iedereen gewaardeerd worden. Surfplanken van schuimmateriaal, die nog lichter zijn, zijn ideaal om te beginnen op kleine golven zonder zich pijn te doen.

Longboards

Longboards hebben vormen die geïnspireerd zijn op de jaren '60 en zijn zeer breed en stabiel. Ze zijn ideaal voor kleine golven. De afmetingen vereisen een goede techniek voor line-ups (waar de golven zich vormen) en de eerste bochten.

Passie voor sport

Al onze medewerkers hebben een passie voor sport en dit dragen zij ook uit in het actief beoefenen van sporten. De afdelingen worden over het algemeen ondersteund door sportieve verkopers die als sport experts gezien kunnen worden. Voor al je vragen over surfplanken kun je dus terecht bij een van onze verkopers. Het grote voordeel van onze winkels is dat je er producten kunt proberen en passen. Vaak zijn er playgrounds waar wij stimuleren om de producten te proberen zodat je precies weet wat je in huis haalt.

Levering van al je spullen

Bij DECATHLON kun je zelf de bezorgwijze kiezen, afhankelijk van het formaat van je product. Wij bieden je een volledig beveiligde betaalomgeving en een garantie van minimaal twee jaar op al je aankopen. Bij Decathlon heb je de keuze uit verschillende betaalmethoden en bestellingen vanaf €70,- worden gratis bij je bezorgd. Daarnaast kunnen alle bestellingen gratis worden geretourneerd binnen 365 dagen (met onze sportpas).