Biljartkeus

Biljartkeus

Op zoek naar een biljart, pool en snookerkeu? Dan ben je bij Decathlon aan het juiste adres! Bij Decathlon hebben we namelijk biljart, pool en snookerkeus al vanaf €10.99. Koop daarom eenvoudig je biljart, pool of snookerkeu online bij Decathlon. Ben je nog niet zo bekend met deze sport, maar wel benieuwd wat biljart nu precies inhoudt? Lees dan ons Sportadvies wat is biljart voor sport? en kom erachter of deze sport iets voor jou is!

Advies nodig?
Biljart, een sport?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Kleur
Merk
Prijs
29,95
39,99
4.2/5 Op basis van 383 reviews

Biljartkeu kopen

Wanneer je een pooltafel of biljarttafel koopt zijn accessoires natuurlijk ook nodig! Zo heb je onder andere een biljartkeu nodig. Wil je een biljartkeu kopen, maar weet je niet zo goed welke? Let dan op de volgende dingen. Bij het kiezen van een biljartkeu is het gewicht vrij belangrijk. Net als verschillende soorten en maten pooltafels heb je ook verschillende soorten en maten biljartkeus. Veel keuze dus! Normaal gesproken is het gewicht van een biljartkeu ongeveer tussen de 480 en 510 gram. Een biljartkeu die net iets zwaarder is zal meer kracht bieden. Een lichtere keu daarentegen zal meer controle geven. Ons team van Geologic heeft verschillende biljartkeus ontwikkeld. Bekijk per product de specifieke informatie en productvoordelen, zodat jij lekker kunt gaan biljarten!

Biljarten: hoe is het ontstaan?

Biljarten is een populaire sport. Het wordt veel gedaan in sportcafés of bij mensen thuis. Maar hoe is deze sport nu eigenlijk ontstaan? In de 15e eeuw is het in Europa opgekomen. Biljart werd toen zelfs nog buiten gedaan. Echter kwam men er vrij snel achter dat dit spel ook binnen gespeeld kon worden. Er werd een houten tafel neergezet met een groen kleed eroverheen: het groene kleed was eigenlijk simpelweg een nabootsing van het gras. Door de jaren heen heeft de pooltafel steeds andere vormen aangenomen. Zo zijn onder andere de simpele houten randen van vroeger vervangen door stevige randen. Rond 1823 ontdekte men dat krijtjes hielpen om meer effect te krijgen tijdens het stoten. Onze pooltafels en biljartkeus zijn natuurlijk van hedendaagse kwaliteit en zorgen ervoor dat jij kunt genieten van een biljartwedstrijd.

Wat is het verschil tussen biljarten en poolen?

Veel mensen vragen zich af wat het verschil nu is tussen biljarten en poolen. Bij poolen speel je met verschillende kleuren ballen. Er is één witte bal, één zwarte en de overige ballen zijn onderverdeeld in hele kleuren en halve kleuren. Wanneer je gaat poolen dan zal je met de witte bal al jouw ballen, dus de hele of de halve, in de pockets moeten stoten. Als laatste moet je de zwarte bal erin krijgen. Bij biljarten speel je met 3 ballen, waarvan 2 witte en 1 rode. Het doel hiervan is dat je met mooie series via één witte de andere twee ballen raakt.