293 items
4.6/5 gebaseerd op 101502 reviews verzameld online en in winkels

Wat zijn de voordelen van Fox viskleding?

Fox viskleding is speciaal ontworpen om vissers te beschermen tegen de elementen. De viskleding is gemaakt van waterdichte en ademende materialen, die ervoor zorgen dat je droog blijft tijdens regenachtige omstandigheden. Transpiratievocht krijgt echter kans om via het oppervlak te verdwijnen, waardoor je niet klam aanvoelt tijdens het vissen. Zo verblijf je moeiteloos urenlang aan de waterkant. De viskleding beschikt over isolerende lagen om je warm te houden in koude omstandigheden, zonder dat je oververhit raakt. Fox viskleding is in het bijzonder gericht op het comfort. In de kleding heb je maximale bewegingsvrijheid, zodat je snel je hengel uit kunt werpen om een vis binnen te halen. De viskleding is gemaakt van elastische stoffen die optimaal meebewegen. De materialen kunnen bovendien tegen een stootje, zelfs bij intensief gebruik in een rotsachtige omgeving.

De kleding van Fox is ontworpen met diverse praktische overwegingen in gedachten. Zo heeft de viskleding meerdere zakken voor het opbergen van aas, gereedschap of andere benodigdheden. De verstevigde knieën en zitvlakken geven extra steun bij het vissen, terwijl je met verstelbare riemen de viskleding perfect op jouw lichaam laat aansluiten. Dankzij de capuchon blijft je hoofd en haar comfortabel droog en warm. Niet alleen is de kleding van Fox functioneel, ook heeft de kleding een moderne uitstraling. Zo straal je aan het water terwijl je je favoriete hobby beoefent. Decathlon biedt een breed aanbod aan viskleding van topmerken aan. Zo vind je in ons assortiment naast kleding van Fox ook A-merken als Solognac, Caperlan, Pros, Matrix en Shimano. Neem direct een kijkje in onze webshop om inspiratie op te doen.

Welke maat viskleding voor heren moet ik bestellen?

Bij het selecteren van viskleding oor heren let je op het comfort en de bewegingsvrijheid bij het sportvissen. Eerst meet je de borst-, taille- en heupomvang van je lichaam op. De borstomvang is het breedste gedeelte van je borst, net onder je oksels. Voor de omvang van je taille meet je de omtrek net boven de taille. De heupomvang is het breedste deel van je heupen. Ook is de binnenbeenlengte van belang voor het bepalen van de maat. Dit is het aantal centimeters van je kruis tot aan de enkel. Nadat je de maten hebt opgeschreven, vergelijk je ze met de maattabel die bij de omschrijving van de viskleding voor heren staat beschreven. De verschillende merken viskleding hanteren hun eigen maatvoering. Neem daarom altijd de specifieke maattabel van het merk door.

Houd er bij het kopen van viskleding voor heren rekening mee dat je meestal meerdere lagen kleding draagt. Zeker bij koudere weertypen draag je onder meer thermokleding onder de kleding. Koop daarom kledingstukken waarbij voldoende ruimte is voor deze lagen, zonder dat je bewegingsvrijheid beperkt wordt. Let er bovendien op of de kleding aan jouw lichaam aangepast kan worden. Zijn er bijvoorbeeld elastische taillebanden of verstelbare riemen aanwezig? Probeer de viskleding aan en maak bewegingen als hurken, bukken en in de verte reiken. Zo weet je meteen of de viskleding niet te strak zit. Het liefst draag je hierbij de onderlagen die je vaak aantrekt als je gaat vissen. Zo ben je ervan verzekerd dat de kleding niet knelt op bepaalde plekken. Koop je een waadpak? De schoenmaat van de pakken is daarbij net zo belangrijk als de lichaamsmaat. De meeste waadpakken hebben namelijk geïntegreerde schoenen of laarzen. Zorg ervoor dat de voetmaat correct is en houdt voldoende ruimte voor je benen en bovenlichaam.

Hoe maak je viskleding schoon?

Voordat je viskleding gaat schoonmaken, controleer je eerst de waslabels in de kleding. Op deze labels vind je specifieke instructies van de fabrikant over hoe je de kleding kunt reinigen. Doorgaans verwijder je vuil en modder van de kleding door het eraf te schudden of met een zachte borstel schoon te vegen. Zo voorkom je dat vuiligheid zich ophoopt tijdens het wassen. Een van de meest gebruikte methodes om viskleding te wassen is met een handwas. Je vult hiervoor een grote emmer met koud of lauw water. Voeg hierbij een mild wasmiddel en dompel de kleding onder in het water. Je beweegt hierbij de kleding zachtjes heen en weer. Voorkom schrobben of hard wringen, aangezien dit de vezels van het materiaal kan aantasten. Vervolgens spoel je de kleding grondig met schoon water, zodat alle zeepresten verwijderd worden.

Kan de kleding volgens het wasetiket in de wasmachine? Keer de kleding dan binnenstebuiten en sluit alle ritsen, klittenband en drukknopen om schade te voorkomen. Was de kleding apart met een mild wasmiddel. Vermijd wasverzachters, aangezien dit de waterafstotende coating van de viskleding kan beschadigen. Vervolgens stel je een programma voor sportkleding in met koud of lauw water. Kies hierbij een lage centrifugesnelheid, zodat de kleding zo min mogelijk aan slijtage onderhevig is. De kleding hang je daarna op een goed geventileerde plek op om te drogen. Vermijd direct zonlicht of warmtebronnen als radiatoren, aangezien deze de stoffen kunnen beschadigen. Mag de viskleding volgens het wasetiket in de droger? Gebruik dan een programma op een lage temperatuur. Om de waterafstotende coating te herstellen, gebruik je een speciale spray.

Wil je meer weten over het gebruik of het onderhoud van de viskleding? Breng dan gerust een bezoek aan een van onze Decathlon vestigingen. Je vindt Decathlon in heel Nederland, zodat er altijd een filiaal bij jou in de buurt is. Of bestel direct jouw kleding voor het sportvissen in de webshop.