365 Dagen GRATIS retourneren!

Hoe maak ik een retour aan?


Let op! Winkelaankopen kunnen alleen geretourneerd worden in de winkel en niet via post.

  1. Ga in je account naar "Mijn bestellingen" en kies voor "Retour aanmaken".
  2. Gebruik een stevige verpakking om het product in te pakken. Print je verzendlabel uit die je hieronder vindt en plak deze op je pakket. Geen printer? Geen probleem :) Lees hieronder wat je moet doen.
  3. Geef je pakket af bij een postNL locatie of laat het ophalen door Returnista. Terugsturen is altijd gratis!
  4. Binnen 14 dagen na herroeping staat het geld op jouw rekening of is jouw omruiling geplaatst!
  5. Bewaar je verzendbewijs die je hebt ontvangen bij het verzenden van je pakketje. Mocht er iets misgaan kunnen we hiermee je verzending controleren en eventueel je geld terug storten.

Retourlabel:Download dit bestand, vul het retournummer in en plak het op je pakket. Mocht je geen printer hebben kan je het volgende antwoordnummer op de doos schrijven:

Antwoordnummer 2470
6800 VJ Arnhem
Retournummer (zodat we weten van wie het retour afkomstig is)

Download nu

Wat zijn de voorwaarden om mijn product retour te sturen?


Decathlon hanteert overal en altijd 365 dagen retourrecht. Dit kan met of zonder Sportpas. Indien:

  • Je niet tevreden bent met jouw aankoop.
  • Het product dat je hebt aangeschaft niet past.
  • Je de bon hebt van jouw aankopen óf je deze op een Sportpas hebt staan.
  • De producten uitgeprobeerd zijn, maar niet intensief gebruikt. Is dit wel het geval dan kunnen wij de kosten voor waardevermindering in rekening brengen.

Heb je een Sportpas bij ons én staat jouw aankoop hierop gescand? Dan heb je in plaats van 365 dagen, levenslang de tijd om de producten te ruilen. De bon hoef je hiervoor niet te bewaren, aangezien wij de aankopen terug kunnen vinden via jouw Sportpas.

De klantenservice in de winkel heeft altijd het recht om een product niet terug te nemen als het niet voldoet aan de bovenstaande eisen.

Nadat je ons op de hoogte hebt gesteld van je herroeping heb je nog 14 dagen de tijd om je producten terug te sturen.


Hoe werkt het retourproces?


Wanneer jij je retour hebt aangemaakt in jouw account, krijg je een retournummer van ons. Dit nummer vermeld je op je pakketje voordat je deze naar ons retourencentrum opstuurt. Wanneer jouw pakketje bij ons binnen is gekomen zullen we deze controleren.

Zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen nadat je ons op hoogte hebt gebracht dat je van de aankoop afziet, krijg je het volledige aankoopbedrag terug op je rekening waarmee je de originele bestelling hebt betaald. Alleen als je de volledige bestelling terugstuurt, vergoedt Decathlon de oorspronkelijke verzendkosten. Wij mogen wel wachten met terugbetaling totdat wij de retourzending hebben ontvangen, of totdat je op afdoende wijze hebt aangetoond deze te hebben opgestuurd.

Gaat het om een omruiling, dan wordt deze order vanaf het moment van accepteren ingezet in ons Warehouse, en krijg je de nieuwe bestelling zo snel mogelijk opgestuurd. Hiervoor ontvang je een nieuw ordernummer van ons.


Wil je meer antwoorden op de meest gestelde vragen over retouren vinden?

Bekijk alles