14 items
4.2/5 gebaseerd op 1267 reviews verzameld online en in winkels

Waarom een waadpak of lieslaarzen tijdens het vissen?

De meer ervaren karpervissers en roofvisser die ook in de koudere maanden van het jaar vissen beschikken ook graag over een waadpak. Dit is een waterdicht pak dat aan laarzen bevestigd zit en tot net boven de borst komt. Een waadpak geeft de mogelijkheid een stuk het water in te lopen zonder dat je natte kleren krijgt. Daarnaast is isoleert het tegen de koude tempraturen tijden het vissen in verschillende wateren. Door het waterdichte materiaal zorgen waadpakken ervoor dat een visser comfortabel en droog blijven, zelfs als ze tot knie hoogte of hoger in het water staan. Vanwege de laarzen die vast zitten aan een waadpak biedt dat bescherming tegen modder, scherpe rotsen en andere hindernissen die in het water kunnen liggen. Een waadpak creëert ook de mogelijkheid om bij visstekken te komen die anders moeilijk bereikbaar zouden zijn.

Waarom een waadpak tijdens het karpervissen?

Soms is het nodig om je hengels in het water te plaatsen, bijvoorbeeld wanneer je met een grote rietkraag te maken hebt, of je over een obstakel heen moet vissen. Ook het fotograferen van een karper doe je in verband met de visveiligheid het beste in het water. In de zomermaanden is het misschien lekker om in je zwembroek door het water te waden maar wanneer het wat kouder wordt is dit toch minder aangenaam. Een waadpak biedt in deze gevallen uitkomst.

Waarom een waadpak tijden het roofvissen?

Tijdens het roofvissen kan het handig zijn om met vanuit het water te vissen. Zeker wanneer de kant ondiep is en er veel obstakels zijn waar je omheen moet vissen. Ook wordt een waadpak vaak gebruikt in rivieren tijdens het vliegvissen. Je kan je zo makkelijk verplaatsen zonder dat je nat en/of koud wordt. Voor het roofvissen adviseren wij voornamelijk de ademende waadpakken. Vaak zijn deze waadpakken iets duurder maar hierdoor zal je minder zweten en voorkom je klamme benen.

Verschillende soorten waadpakken

Ten eerste maken we onderscheid tussen twee verschillende materiaalsoorten: PVC en neoporeen waadpakken. PVC waadpakken hebben als grote voordeel dat ze lekker flexibel zijn en je ze daardoor snel aantrekt. Wel zo handig bij een aanbeet tijdens het karpervissen. PVC is ook snel droog, even uithangen en in ‘m mum van tijd kun je je waadpak weer opbergen. Deze waadpakken zie je dus ook vaker terug bij karpervissers. PVC pakken zijn vaak ook goedkoper dan neopreen, dit komt door de materialen die worden gebruikt voor een PVC pak ten opzichte van neopreen pak.

Neopreen waadpak

Neopreen waadpakken zijn zwaarder en stugger dan PVC, maar daardoor ook een stuk warmer. Als het water erg koud is is een neopreen waadpak comfortabeler dan PVC, echter heeft het als nadeel dat je ze lastiger aantrekt en ze langzaam drogen. Deze waadpakken zie je vaker terug bij roofvissers die voor langere tijd het waadpak dragen. Mocht je als karpervisser toch voor een Neopreen waadpak gaan hebben wij een kleine tip: als je je waadpak uittrekt tijdens een vissessie, rol ‘m dan langs de laarzen naar beneden. Zo kun je er makkelijk instappen en trek je ‘m in één ruk omhoog. Des te sneller ben je bij je hengels.

Wat zijn lieslaarzen?

Er is ook nog een tussenoplossing tussen laarzen en een waadpak: lieslaarzen. Zoals de naam al doet vermoeden komen deze niet zoals een waadpak tot je borst, maar tot je liezen. Ze zijn comfortabeler dan een waadpak, maar je kunt niet heel diep het water in. Omdat lieslaarzen maar tot je lies komen ademenen ze beter dan een PVC waadpak.

Waadpak kopen

Bestel eenvoudig en gemakkelijk je waadpak online. Vanwege het ruime assortiment kan je op zoek gaan naar een waadpak die het beste bij je aansluit. Het is belangrijk om bij het kopen van een waadpak te letten op de juiste maat, pasvorm en materiaal voor de omstandigheden waarin je vist en je visbehoeften .