Kajakken

Kajakken

Wil je kajakken? We hebben vershillende soorten kano's en kajaks. De opblaasbare kajaks zijn gemakkelijk op te bergen en te vervoeren. De stevige kajaks bieden meer stabiliteit en glijvermogen. Neem een drybag mee om je spullen droog te houden en draag aan drijfvest! In de kano winkel van Decathlon vind je materiaal van de merken Itiwit, Tribord, Bic, Rotomod, side on, curtec en sevylor.
Advies nodig?
Hoe kies ik een kajak? | Decathlon.nl
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Maat
Merk
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
4.1/5 Op basis van 34140 reviews

Wat is het verschil tussen een kajak en kano

Interesse in een eigen kano of kajak? Bij Decathlon hebben we een ruim assortiment aan betaalbare en kwalitatieve kajaks zodat er voor iedereen wel iets bij zit. Maar wat is kayakken nou eigenlijk? En wat verschilt het van kanoën? Het grootste verschil is dat je in een kayak aan twee kanten peddelt. Tijdens het kanoën peddel je aan een kant. Daarnaast vaar je met een kajak net even iets makkelijker rechtdoor en kun je een kajak ook goed alleen besturen. Naast kajaks van ons eigen merk Itiwit verkopen we ook Bic kayaks, Tahe Outdoors kayaks en Sevylor kayaks. Itiwit is het merk dat we bij Decathlon gebruiken voor al onze peddel sporten. Het voordeel bij het kopen van een Itiwit kajak is dat we kleine reparaties vaak in de winkel al kunnen oplossen, zo kun jij weer snel het water op. Mocht er iets meer aan de hand zijn kan een Itiwit kajak worden opgestuurd naar ons service center waar deze bijna altijd gerepareerd kan worden.

Kajakken bij Decathlon

Zin om het water vanaf een kano te ontdekken? Bij Decathlon vind je verschillende kano’s om alleen of met meerdere mensen op het water te genieten. Onze beginner kano’s zijn uitermate geschikt om af en toe eens een ochtend of middag te peddelen. Kies je voor een meer gevorderde kano zul je tochten kunnen maken van een hele dag of zelfs meerdere dagen. Verder zijn er verschillen in opblaasbare kano’s en in polyester (harde) kano’s. Een Itiwit kano wordt ontworpen in Hendaye, Frankrijk. In deze kustplaats bevindt zich het Decathlon watersports center. Daar worden alle Decathlon watersport producten bedacht en ontwikkeld. Onze medewerkers in de winkel leren hoe ze simpele reparaties in de winkel kunnen doen, zo kun jij snel weer op pad met je kano.

Waar in Nederland kun je kanoën?

Omdat Nederland zo’n waterrijk land is kun je vrijwel altijd op minder dan een half uur reistijd het water op en een tocht maken met je kano. Dit kan in de gracht van een (grote) stad, maar ook in een natuurgebied. Doordat je in een kayak geen gebruik maakt van een motor, vaar je heerlijk stil en kun je echt genieten van de natuur. Ook zit je in een kayak net even iets lager op het water waardoor je een unieke ervaring hebt en vaak kleine (water)dieren veel beter ziet dan vanuit een gewone boot. Mooie gebieden met kajakroutes in Nederland zijn bijvoorbeeld: de Weerribben (Overijssel), de Friese meren (Friesland), de grachten van Amsterdam en Utrecht, de Biesbosch (Zuid-Holland) en het Roerdal (Limburg). Ook in de Waddenzee en Noordzee kun je bij rustige omstandigheden heel goed uit de voeten met een Itiwit kayak.

Wat heb je nodig als je gaat kanoën?

Wil je het water op, maar weet je niet zo goed wat je daarvoor nodig hebt, lees dan verder. Naast de kano heb je eventueel een pomp nodig en natuurlijk peddels. Wil je aan beide kanten peddelen met een peddel heb je natuurlijk een kano peddel nodig met aan beide kanten een peddel gedeelte. Sinds deze zomer verkopen we bij Decathlon ook enkele peddels om aan een kant van de boot te peddelen. Naast de eventuele pomp en een peddel per persoon in de kano is het dragen van uv werende kleding, zeker in de volle zon, aan te raden. Wanneer het water nog niet zo warm is of je wat extra comfort wilt wanneer je in het water zou vallen is het dragen van een wetsuit handig. Speciale kleding voor tijdens het kanoën is handig omdat het speciaal gemaakt is om goed te kunnen bewegen maar zonder in te leveren op comfort bij lage temperaturen. Verder wil je in je kano natuurlijk dat je meegebrachte spullen droog blijven. Daarvoor kun je een drybag of waterdichte ton kopen, je spullen zijn beschermd tegen water waardoor jij onbezorgd van je kano tocht kunt genieten.