Decathlon persberichten

Persberichten

Bekijk hier onze persberichten die zijn verschenen in de media. Vragen of opmerkingen? Stuur een mail naar [email protected].

Decathlon naamgever van World Padel Tour Amsterdam Open

Datum: 01-08-2023 Decathlon en de World Padel Tour (WPT) Amsterdam Open zijn een samenwerking overeengekomen die het sportmerk tot en met 2024 als naamgever verbindt aan het grootste padeltoernooi op de internationale kalender. De WPT Decathlon Amsterdam Open vindt van 11 tot en met 15 oktober aanstaande plaats in AFAS Live.

Lees persbericht
World Padel Tour

United Repair Centre geeft sportproducten van Decathlon een nieuw leven

Datum: 04-07-2023 Sindskort repareert het United Repair Centre (URC) sportproducten van Decathlon. Het doel van deze samenwerking is om sportproducten een tweede leven te geven en daarmee de levensduur van deze producten te verlengen. URC werkt hierbij met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, waardoor de samenwerking ook de maatschappelijke impact waarborgt.

Lees persbericht
Kledingreparatie

Roda JC Kerkrade en Decathlon | Kipsta gaan meerjarige samenwerking aan

Datum: 29-06-2023 Roda JC Kerkrade en sportmerk Decathlon gaan vanaf seizoen 2023/2024 een samenwerking aan voor een periode van drie jaar. Decathlon’s eigen voetbalmerk Kipsta zal hierbij de nieuwe kledingleverancier worden van de club uit Kerkrade.

Lees persbericht
RodaJC

Decathlon lanceert de innovatieve "Traxium Compressor"-voetbalschoen

Datum: 17-01-2023 Decathlon’s eigen voetbalmerk Kipsta heeft op 13 januari 2023 de Traxium Compressor schoen gelanceerd. Dit is een innovatieve voetbalschoen, bestaande uit één geheel, zonder draad of lijm. Decathlon biedt haar klanten bij deze schoen daarnaast iets unieks aan in de voetbalwereld: iedereen die de voetbalschoen koopt, krijgt 10 jaar garantie op het loslaten van de zool met het bovenwerk.

Lees persbericht
Kipsta voetbalschoenen

Decathlon breidt haar assortiment uit met producten voor parasport

Datum: 10-01-2023 Vanaf nu vind je bij Decathlon een nieuwe sport: parasport. Decathlon breidt namelijk haar huidige assortiment aan producten uit met onder andere sportrolstoelen en aangepaste sportkleding. Op deze manier maakt Decathlon sport toegankelijk voor nog meer mensen dan voorheen.

Lees persbericht
Parasport

Nolhtaced lanceert BuyBack: de nieuwe inruilservice voor sportproducten

Datum: 01-11-2022 Decathlon lanceert op 21 november BuyBack: een inruilservice voor sportproducten, gebruikt of ongebruikt. Decathlon klanten kunnen deze inruilen voor een Decathlon cadeaubon bij 20 Decathlon winkels in Nederland. Voor deze gelegenheid verandert Decathlon haar naam tijdelijk in nolhtaceD: het aankoopproces wordt omgedraaid, waarbij Decathlon klant van haar eigen klanten wordt. Vervolgens worden deze producten verkocht als Tweede Kans-product. Het doel? Zoveel mogelijk sportproducten hergebruiken om zo de levensduur te verlengen en daarmee Decathlon’s impact op het milieu proberen te verminderen.

Lees persbericht
BuyBack

Ecodesign beproefd: aanpak deugt, communicatie wordt verbeterd

Datum: 13-09-2022 In het kader van een algemeen onderzoek naar duurzaamheidsclaims heeft de ACM (Autoriteit Consument & Markt) de onderbouwing en communicatie omtrent Ecodesign en het Environmental label op Decathlon.nl onderzocht. Decathlon heeft in het hele proces volledig meegewerkt met de ACM en volledige transparantie geboden.

Lees persbericht
Ecodesign

Decathlon GO: sportief gedrag belonen via het spaarprogramma van Decathlon

Datum: 23-08-2022 Decathlon heeft onlangs haar nieuwe spaarprogramma gelanceerd: Decathlon GO. Dit programma is ontwikkeld met als doel om sportief gedrag te belonen. Iedereen met een Decathlon account kan zich vanaf nu gratis aanmelden via de speciale website go.decathlon.nl.

Lees persbericht
Decathlon membership

Team Jumbo-Visma en Decathlon samen in actie voor het goede doel

Datum: 12-07-2022 Deze zomer slaan Team Jumbo-Visma en Decathlon de handen ineen met de campagne “Heel Holland Fietst”. Hierbij gaan Decathlon en Team Jumbo-Visma geld ophalen voor Jeugdfonds Sport & Cultuur en Nationaal Fonds Kinderhulp. Het doel? Zoveel mogelijk kinderen die opgroeien in armoede blij maken met een fiets.

Lees persbericht
Decathlon Jumbo

Sportproducten krijgen een nieuw leven dankzij Decathlon Tweede Kans

Datum: 11-07-2022 Decathlon lanceert haar nieuwe project: het online aanbieden van Tweede Kans producten. Producten die niet meer als nieuw verkocht kunnen worden, krijgen in dit project een tweede leven. Klanten kunnen deze producten vervolgens kopen, inclusief korting en garantie. Het Tweede Kans project bestond al een jaar in de Decathlon-winkels en wordt vanaf juli uitgebreid op Decathlon’s eigen website.

Lees persbericht
Tweedehands producten