Decathlon persberichten

Persberichten

Bekijk hier onze persberichten die zijn verschenen in de media. Vragen of opmerkingen? Stuur een mail naar [email protected].

Decathlon gecertificeerd voor ecodesign-benadering

Datum: 01-05-2024 Decathlon werd onlangs door Association Française de Normalisation (AFNOR) gecertificeerd voor haar ecodesign-benadering. Met een score van 713 op 1000 heeft Decathlon de “Exemplary” certificering van het AFAQ-label behaald, wat het hoogste niveau van labelling is.

Lees persbericht
Certificering ecodesign-benadering

Webshops zetten belangrijke stap richting verduurzaming

Datum: 11-04-2024 Thuiswinkel.org lanceert vandaag de onafhankelijke duurzaamheidscertificering voor e-commercebedrijven. Onder meer Bever, Decathlon, De Bijenkorf, Essenza Home, Flinders, GAMMA & Karwei (Intergamma), Livera, MetOlijf.nl, Plantje.nl en Prins Petfoods, zijn webshops die meededen aan de pilot. Deze koplopers voldoen nu aan de eisen van de zes duurzaamheidsthema’s die belangrijk zijn voor de e-commerce sector.

Lees persbericht
Thuiswinkel duurzaamheidscertificering

De prestaties van de Decathlon Groep in 2023

Datum: 04-04-2024 2023 was voor Decathlon een jaar dat in het kader stond van transformatie. Gedurende dit jaar is een sterke basis gelegd voor de toekomst. Decathlon heeft robuuste economische prestaties neergezet en heeft grote stappen gezet op vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit ondanks mondiale onzekerheden als gevolg van de aanhoudend hoge inflatie, die een vertraging van de consumentenbestedingen en geopolitieke spanningen veroorzaakte.

Lees persbericht
De prestaties van de Decathlon Groep in 2023

Decathlon's volgende hoofdstuk

Datum: 12-03-2024 Decathlon, een wereldwijd toonaangevend multi-specialistisch sportmerk, heeft haar nieuwe purpose onthuld: "Move People Through the Wonders of Sport". Deze purpose staat symbool voor de strategie om middels innovatie en met duurzaamheid hoog in het vaandel sport voor iedereen toegankelijk te maken. Als onderdeel van deze evolutie onthult Decathlon haar nieuwe merkplatform, dat een dynamische en vooruitstrevende identiteit omvat en het nieuwe "orbit" logo.

Lees persbericht
Global launch

Kiprun introduceert trainingscentrum "42 HOUSE" in Iten, Kenia

Datum: 26-01-2024 Decathlon’s eigen hardloopmerk Kiprun introduceert “42 HOUSE” in Iten, een dorp in de Oost-Afrikaanse staat Kenia. Het 42 HOUSE is een trainingscentrum dat Kiprun op 1 november 2023 heeft geopend. Vandaag, op 26 januari 2024, wordt het ingehuldigd.

Lees persbericht
42 HOUSE

Decathlon voltooit de overname van Bergfreunde

Datum: 12-01-2024 Na goedkeuring door de regelgevende instanties heeft Decathlon op 2 januari 2024 de overname afgerond van Bergfreunde, de in Duitsland gevestigde gespecialiseerde online retailer voor bergsport-, klim- en outdooruitrusting van Backcountry, de door TSG Consumer gesteunde specialist in outdooruitrusting en -kleding in de Verenigde Staten. Bergfreunde genereerde in 2022 een omzet van 242 miljoen euro.

Lees persbericht
Bergfreunde (voltooing)

Decathlon kondigt een groot initiatief voor hernieuwbare energie aan

Datum: 07-12-2023 Op 7 november heeft Decathlon een overeenkomst ondertekend voor de aankoop van hernieuwbare energie (PPA). Dit deed het Franse sportmerk samen met veertien industriële partners in China en met de China General Nuclear Power New Energy Group (CGN), in de provincie Fujian.

Lees persbericht
Hernieuwbare energie

Decathlon neemt Bergfreunde over

Datum: 27-11-2023 Decathlon kondigt de overname aan van Bergfreunde, een online speciaalzaak voor bergsport-, klim- en outdooruitrusting. De koopovereenkomst, die op 24 november jl. werd ondertekend, wacht op goedkeuring door de toezichthouder.

Lees persbericht
Decathlon Bergfreunde

Decathlon wordt mede-naamgever van de “AG2R LA MONDIALE”-fietsteams

Datum: 27-11-2023 Decathlon heeft zich vanaf 1 januari 2024 voor vijf jaar gecommitteerd als mede-naamgever van de drie fietsteams van AG2R LA MONDIALE: het World Tour team “Decathlon AG2R LA MONDIALE Team”, het “Decathlon AG2R LA MONDIALE Development Team” en het “Decathlon AG2R LA MONDIALE U19 Team”. Het team zal daarnaast gebruik maken van de fietsen, fietshelmen en fietsbrillen van Van Rysel, het fietsmerk van Decathlon.

Lees persbericht
Decathlon AG2R LA MONDIALE

UEFA kiest Kipsta voor de Europa League en Europa Conference League

Datum: 10-11-2023 Voor de seizoenen 2024-2025 tot en met 2026-2027 wordt Decathlon’s eigen voetbalmerk Kipsta de officiële leverancier van de wedstrijdbal van de UEFA Europa League en UEFA Europa Conference League. Dit is een mooie toevoeging aan het rijtje met Ligue 1 Uber Eats en Ligue 2 BKT in Frankrijk en de Jupiler Pro League in België, waar ook gebruik wordt gemaakt van de Kipsta bal.

Lees persbericht
Kipsta X UEFA

Decathlon naamgever van World Padel Tour Amsterdam Open

Datum: 01-08-2023 Decathlon en de World Padel Tour (WPT) Amsterdam Open zijn een samenwerking overeengekomen die het sportmerk tot en met 2024 als naamgever verbindt aan het grootste padeltoernooi op de internationale kalender. De WPT Decathlon Amsterdam Open vindt van 11 tot en met 15 oktober aanstaande plaats in AFAS Live.

Lees persbericht
World Padel Tour

United Repair Centre geeft sportproducten van Decathlon een nieuw leven

Datum: 04-07-2023 Sindskort repareert het United Repair Centre (URC) sportproducten van Decathlon. Het doel van deze samenwerking is om sportproducten een tweede leven te geven en daarmee de levensduur van deze producten te verlengen. URC werkt hierbij met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, waardoor de samenwerking ook de maatschappelijke impact waarborgt.

Lees persbericht
Kledingreparatie

Roda JC Kerkrade en Decathlon | Kipsta gaan meerjarige samenwerking aan

Datum: 29-06-2023 Roda JC Kerkrade en sportmerk Decathlon gaan vanaf seizoen 2023/2024 een samenwerking aan voor een periode van drie jaar. Decathlon’s eigen voetbalmerk Kipsta zal hierbij de nieuwe kledingleverancier worden van de club uit Kerkrade.

Lees persbericht
RodaJC

Decathlon lanceert de innovatieve "Traxium Compressor"-voetbalschoen

Datum: 17-01-2023 Decathlon’s eigen voetbalmerk Kipsta heeft op 13 januari 2023 de Traxium Compressor schoen gelanceerd. Dit is een innovatieve voetbalschoen, bestaande uit één geheel, zonder draad of lijm. Decathlon biedt haar klanten bij deze schoen daarnaast iets unieks aan in de voetbalwereld: iedereen die de voetbalschoen koopt, krijgt 10 jaar garantie op het loslaten van de zool met het bovenwerk.

Lees persbericht
Kipsta voetbalschoenen

Decathlon breidt haar assortiment uit met producten voor parasport

Datum: 10-01-2023 Vanaf nu vind je bij Decathlon een nieuwe sport: parasport. Decathlon breidt namelijk haar huidige assortiment aan producten uit met onder andere sportrolstoelen en aangepaste sportkleding. Op deze manier maakt Decathlon sport toegankelijk voor nog meer mensen dan voorheen.

Lees persbericht
Parasport

Nolhtaced lanceert BuyBack: de nieuwe inruilservice voor sportproducten

Datum: 01-11-2022 Decathlon lanceert op 21 november BuyBack: een inruilservice voor sportproducten, gebruikt of ongebruikt. Decathlon klanten kunnen deze inruilen voor een Decathlon cadeaubon bij 20 Decathlon winkels in Nederland. Voor deze gelegenheid verandert Decathlon haar naam tijdelijk in nolhtaceD: het aankoopproces wordt omgedraaid, waarbij Decathlon klant van haar eigen klanten wordt. Vervolgens worden deze producten verkocht als Tweede Kans-product. Het doel? Zoveel mogelijk sportproducten hergebruiken om zo de levensduur te verlengen en daarmee Decathlon’s impact op het milieu proberen te verminderen.

Lees persbericht
BuyBack

Ecodesign beproefd: aanpak deugt, communicatie wordt verbeterd

Datum: 13-09-2022 In het kader van een algemeen onderzoek naar duurzaamheidsclaims heeft de ACM (Autoriteit Consument & Markt) de onderbouwing en communicatie omtrent Ecodesign en het Environmental label op Decathlon.nl onderzocht. Decathlon heeft in het hele proces volledig meegewerkt met de ACM en volledige transparantie geboden.

Lees persbericht
Ecodesign

Decathlon GO: sportief gedrag belonen via het spaarprogramma van Decathlon

Datum: 23-08-2022 Decathlon heeft onlangs haar nieuwe spaarprogramma gelanceerd: Decathlon GO. Dit programma is ontwikkeld met als doel om sportief gedrag te belonen. Iedereen met een Decathlon account kan zich vanaf nu gratis aanmelden via de speciale website go.decathlon.nl.

Lees persbericht
Decathlon membership

Team Jumbo-Visma en Decathlon samen in actie voor het goede doel

Datum: 12-07-2022 Deze zomer slaan Team Jumbo-Visma en Decathlon de handen ineen met de campagne “Heel Holland Fietst”. Hierbij gaan Decathlon en Team Jumbo-Visma geld ophalen voor Jeugdfonds Sport & Cultuur en Nationaal Fonds Kinderhulp. Het doel? Zoveel mogelijk kinderen die opgroeien in armoede blij maken met een fiets.

Lees persbericht
Decathlon Jumbo

Sportproducten krijgen een nieuw leven dankzij Decathlon Tweede Kans

Datum: 11-07-2022 Decathlon lanceert haar nieuwe project: het online aanbieden van Tweede Kans producten. Producten die niet meer als nieuw verkocht kunnen worden, krijgen in dit project een tweede leven. Klanten kunnen deze producten vervolgens kopen, inclusief korting en garantie. Het Tweede Kans project bestond al een jaar in de Decathlon-winkels en wordt vanaf juli uitgebreid op Decathlon’s eigen website.

Lees persbericht
Tweedehands producten