Zwembrillen

Zwembrillen

Wil je een zwembril kopen? Bij Decathlon kun je zwembrillen kopen voor dames, heren en kinderen. Wij hebben zwembrillen met verschillende kleuren glazen, spiegelglas en zwembrillen op sterkte. Kies een zwembril van Speedo, Arena of ons eigen zwemmerk Nabaiji. Een zwembril met de beste-prijs kwaliteit vind je bij Decathlon! Wil je gaan snorkelen? Kies dan voor een duikbril. Bekijk ook onze badmutsen, zwemkleding en microvezel handdoeken. Veel plezier met jouw nieuwe zwembril!
Advies nodig?
Hoe kies ik een zwembril?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Merk
Geslacht
‪TYPE NEUSBRUG‬
‪GEZICHTSVELD‬
VERKOPER
Kleur
Prijs
4.3/5 Op basis van 18159 reviews

Zwembrillen bij Decathlon

Wil je een zwembril kopen? Bij Decathlon vind je een ruim assortiment aan diverse zwembrillen voor volwassenen en kinderen. Het voornaamste waar je op moet letten bij het kopen van een zwembril is dat de zwembril goed past en goed afsluit. Om dit te testen kan je de ‘zuignaptest’ uitvoeren. Hoe doe je de zuignaptest? Duw de zwembril met de glazen tegen je gezicht aan, zoals je normaal ook de bril zou opdoen. De straps (bandjes van de zwembril) hoef je niet over je hoofd te doen, maar kun je los laten hangen. Druk de zwembril goed tegen je gezicht aan en laat de zwembril dan los. Bijj een goed passende zwembril voel je een zuig effect en zal de bril enkele seconden (of langer) blijven plakken op het gezicht.

Wat voor soorten zwembrillen zijn er?

Welke zwembril het meest geschikt is voor jou, hangt af van je gezichtsvorm, het gebruik en het zonlicht. Als eerste is het belangrijk om te bedenken wat voor soort glazen je nodig hebt. Bij Decathlon hebben we zwembrillen met geheel doorzichtige glazen, donkere glazen en gespiegelde glazen. Doorzichtige glazen gebruik je op plaatsen waar het donker is, bijvoorbeeld een binnenzwembad. Donkere glazen kunnen ook in een binnenzwembad worden gebruikt, maar bij bewolkt weer ook buiten. Spiegelglas zwembrillen kun je vergelijken met een zonnebril met spiegelglas. Het zonlicht wordt gereflecteerd waardoor je het niet merkt in je ogen wanneer je aan het zwemmen bent. Spiegelglas zwembrillen gebruik je dus vooral op plaatsen waar je veel ‘last’ kunt hebben van de zon, tijdens open water zwemmen of het zwemmen in een buitenzwembad. De meeste wedstrijdzwemmers maken gebruik van een spiegelglas zwembril zodat ze ook in een binnenbad geen weerspiegelingen hebben van kunst- of zonlicht.

Je gezichtsvorm is belangrijk voor het kiezen van de juiste pasvorm voor je zwembril. Heb je een breed gezicht (heren en sommige dames) kies dan voor een zwembril in maat L. Bij een smal gezicht (kinderen en dames) kies je juist voor een zwembril in maat S. Sommige zwembrillen zijn niet verkrijgbaar in verschillende maten. Daarbij kunnen vaak de neusbruggetjes worden aangepast. Deze tussenstukjes zitten in verschillende maten in het doosje van je zwembril waardoor je zelf het juiste neusbruggetje kunt uitzoeken.

Daarnaast zijn er verschillende vormen van een zwembril. Zo zijn er grotere zwembrillen (maskers) die lijken op een duikbril maar dan zonder het stuk bij de neus. Deze zwembrillen zijn vooral geschikt voor kinderen en beginnende zwemmers door de comfortabele pasvorm. Hoe kleiner de zwembril, hoe aerodynamischer. De kleinste zwembrilletjes worden vooral gebruikt door wedstrijdzwemmers die zo min mogelijk weerstand willen hebben in het water.

Een zwembril op sterkte kopen bij Decathlon

In tegenstelling tot veel andere landen in Europa mag je in Nederland zelf een zwembril op sterkte kopen en hoef je dat niet via een opticien te regelen. Vanaf 2021 hebben we bij Decathlon 2 verschillende modellen zwembrilletjes op sterkte. De 100 XBASE optic is het beginners model. Een simpele zwembril op sterkte met heldere glazen in sterkte variërend tussen -2 en -6. De andere zwembril op sterkte is de 500 SELFIT, deze heeft iets getinte glazen en kun je los van elkaar bestellen. Ook wanneer je voor 1 oog geen correctie nodig bent is deze zwembril geschikt. Je kunt namelijk ook een glas met 0 correctie voor in de 500 SELFIT zwembril kopen. Voor deze zwembril heb je 3 onderdelen nodig. 2 glazen die je in verschillende sterktes kunt kiezen en het montuur. Het montuur is in maat S (smalle gezichten) en maat L (brede gezichten) verkrijgbaar. Kies ook de juiste maat glazen bij het montuur. De 500 SELFIT zwembril op sterkte is gemakkelijk in elkaar te zetten door de glazen in het montuur te klikken. Bij Decathlon verkopen we enkel glazen met hele punten verschil. Voor correcties van 0,25, 0,50 of 0,75 hebben wij geen glazen. Het gebruik van een zwembril op sterkte is een medisch hulpmiddel. Gebruik het alleen wanneer dit wordt aangeraden door een opticien.

Je zwembril beslaat, wat nu?

Elke zwembril bij Decathlon is behandeld met een anti-fog laagje. Dit laagje in je zwembril zorgt ervoor dat je zwembril aan de binnenkant niet beslaat. Deze laag is echter kwetsbaar. Het droogmaken of wrijven met je vingers of een handdoek aan de binnenkant van je zwembril moet je nooit doen. Hiermee beschadig je de anti-fog laag en zal je zwembril alsnog beslaan. Helaas is ook chloor niet goed voor de anti-fog laag, na verloop van tijd zul je merken dat de anti-fog laag dus niet meer zo goed werkt. Hiervoor hebben we bij Decathlon een heractiveringstick ontwikkeld. Dit breng je voor je zwemsessie aan op de binnenkant van je glazen, laat het 1 minuut intrekken en spoel je zwembril dan even af. Je kunt dan 1 tot 2 uur zwemmen zonder dat je zwembril beslaat.