Zwem tips

Hoe kies ik een zwembril?

De keuze voor een zwembril is erg belangrijk, ze helpen je niet alleen om goed onder water te zien maar beschermen ook onze ogen. Een goed gezichtsveld, goed comfort van de bril en het niet beslaan van de glazen zijn voordelen die er toe doen tijdens het zwemmen. Nabaiji helpt je kiezen.

De keuze voor een zwembril is gebaseerd op 3 criteria: de grootte van de bril, de frequentie van de trainingen en de kleur van de bril glazen.

NABAIJI GOGGLES 100 XBASE L BLACK BLUE

De grootte van de zwembril

Onze zwembrillen zijn in 3 maten verkrijgbaar: S, L en One Size. Om de juiste maat te kiezen is er een eenvoudige test: plaats de bril op je ogen, druk deze even aan maar laat het bandje (ook wel strap genoemd) hangen (dus het bandje niet over het hoofd plaatsen). Bij de juiste maat zal de zwembril blijven plakken (minimaal 3 seconden) op het hoofd, als de bril niet blijft zitten is de maat of het pasmodel van de bril niet geschikt. Op het moment dat de bril mooi aansluit (blijft plakken) zal de zwembril niet gaan lekken omdat deze vacuüm afsluit.

 • Hoe kies ik een zwembril?

  Maat s

  Maat S is voor kinderen of volwassenen met een klein gezicht.

 • Hoe kies ik een zwembril?

  Maat l

  Maat L is voor volwassenen.

 • Hoe kies ik een zwembril?

  One size

  De one-size-bril is ontworpen voor alle gezicht groottes.

Frequentie van het gebruik

Dit komt overeen met het aantal keer in de week dat er gezwommen wordt:

 • Hoe kies ik een zwembril?

  Recreatief gebruik

  Recreatief gebruik (ook occasioneel gebruik genoemd) is iemand die maximaal 1 keer per week zwemt.

 • Hoe kies ik een zwembril?

  Regelmatig gebruik

  Regelmatig gebruik is iemand die minimaal 1 keer per week zwemt.

 • Hoe kies ik een zwembril?

  Intensief gebruik

  Intensief gebruik is iemand die meer dan 2 keer per week zwemt.

Hoe kies ik een zwembril?

De recreatieve zwemmer

Belangrijk voor de zwembril voor iemand die recreatief zwemt is dat hij comfortabel zit en eenvoudig te verstellen is. De neusbrug is bij sommige modellen te verstellen door middel van een ribbel-systeem. Als je liever een breder gezichtsveld hebt kan je het beste kiezen voor een zwemmasker.

Hoe kies ik een zwembril?

De regelmatige zwemmer

De regelmatige zwemmer kiest vaker voor een zwembril met een zachte neusbrug (meer comfort) en een bril met een kleiner gezichtsveld. Deze brillen zijn ook eenvoudig af te stellen en bieden ook meer stabiliteit tijdens het zwemmen. Ook zijn er zwemmaskers met deze eigenschappen voor als u toch liever een breed gezichtsveld heeft.

Hoe kies ik een zwembril?

De intensieve zwemmer

De meest geschikte zwembril voor de intensieve zwemmer heeft een nauwkeurig gezichtsveld en heeft een uitstekende stabiliteit tijdens het zwemmen. Voor het behalen van de prestatiedoelen zijn ze ook hydrodynamisch ontworpen. Bij sommige zwembrillen kan je door middel van de verwijderbare neusbrug de juiste neusbrug voor jouw gezicht te kiezen. Bij de ΅Zweedse” zwembril moet je zelf je bril monteren en zo kan je door de strap en de neusbrug aan te passen naar jouw wensen de bril precies afstemmen op jouw gezichtsvorm.

Hoe kies ik een zwembril?

De kleur van de glazen

De kleur van de glazen van je zwembril kan je het beste kiezen op basis van de plek waar je zwemt. Als je buiten zwemt (zonlicht) of in een zwembad met veel felle verlichting dan kan je het beste kiezen voor donkere glazen of spiegelglas, dit glas dempt de felheid van het licht en zorgt voor wat meer rust voor de ogen. Bij een zwembad wat vrij donker is of niet zulk fel licht heeft kan je prima vooruit met heldere glazen of met glazen met een hele lichte tint

Hoe kies ik een zwembril?

Alicia

Productexpert Nabaiji Nederland

Bewaar je zwembril goed zodat de bril niet in contact komt met andere voorwerpen om krassen te voorkomen en om de anti-fog laag (de laag die op de glazen zit, die het beslaan van de bril tegengaat) te beschermen. Spoel de bril na gebruik goed af met helder, koud water om de resten van het chloorwater of vuil weg te spoelen. Let goed op dat je nooit de binnenkant van de glazen met de vingers aanraakt, de anti-fog laag gaat er hierdoor af en de bril zal dan gaan beslaan!

Meer lezen

Zwemvliezen kiezen

Hoe kies ik zwemvliezen?

Zwemvliezen (zoomers) helpen bij het trainen van de benen en billen tijdens het zwemmen. Het is niet altijd eenvoudig om te kiezen of je korte of lange zwemvliezen nodig hebt. Nabaiji legt uit hoe je het beste je keuze kunt maken.

Respiration Eau Libre

Zwemmen in open water

Bij zwemmen in open water is het nog niet zo gemakkelijk om te weten waar je bent: vaak kan je de bodem niet zien, is het water te troebel, of zitten onstuimige golven je in de weg. En wie zegt "verkeerd gezwommen," zegt direct ook "dezelfde weg weer terug". Zonde van de tijd en van je energie ...

Badmutsen

Hoe kies ik een badmuts?

Een badmuts beschermt het hoofdhaar en zorgt ervoor dat er minder weerstand in het water is, omdat je gestroomlijnd door het water beweegt. Een badmuts is bij sommige zwembaden verplicht, denk hier ook aan als je op vakantie gaat. Haar kan de filters van het zwembad vervuilen en daarom kiezen sommige zwembaden in het buitenland ervoor om dit verplicht te stellen. We hebben 3 verschillende soorten badmutsen: stoffen, stof met siliconen coating of siliconen. Nabaiji geeft je advies over het kiezen van de juiste badmuts voor het gewenste gebruik.

Handpeddels

Hoe kies ik handpeddels?

Handpeddels zijn essentieel voor je zwemtraining! Verbeter je techniek, krijg meer kracht en beweeg gemakkelijker door het water. Voor elk soort gebruik hebben we een model. Harde handpeddels of handschoenen met zwemvliezen? Welke maat heb je nodig? Nabaiji legt uit hoe je handpeddels kunt kiezen.