De keuze van je handpeddels is voornamelijk gebaseerd op de intensiteit, die je wilt geven aan je training en het doel dat je wilt behalen met de training.

Handschoenen met zwemvliezen

Zwemhandschoenen kunnen in het begin steun bieden om de slag te beheersen, voordat er over wordt gegaan naar de harde handpeddels. Ze zijn geschikt voor het trainen met een lage intensiteit.

Hoe kies ik handpeddels?

Handpeddels

Handpeddels zijn essentieel voor de ontwikkeling van de zwemmer. Ze positioneren de handpositie en verhogen de stuwkracht in het water. Hoe groter de peddel, hoe groter de spier inspanningen op het bovenlichaam en weerstand in het water. Er bestaan verschillende maten, met een groter of kleiner ondersteuning oppervlak.

Start als je begint met trainen met de kleinste maat peddels en vergroot de grootte van de peddels, als je meer ervaring hebt en de intensiteit wilt verhogen. We raden je af om van het begin af aan met de grootste maat handpeddels te trainen, je zou jezelf kunnen bezeren, doordat je te snel en te veel van je spieren van het bovenlichaam vraagt.

Hoe kies ik handpeddels?

Easystroke peddels

De teams van Nabaiji hebben een innovatief en gepatenteerd hulpmiddel ontworpen. Je kunt hiermee tijdens het zwemmen gemakkelijk de juiste zwembeweging maken, doordat je pols en onderarm worden gemobiliseerd. De spieren van het bovenlichaam zullen versterkt worden door de juiste positie van de arm en de schouder tijdens het zwemmen.

Hoe kies ik handpeddels?