Batterijen

Batterijen

Elektronische apparaten hebben stroom nodig om te werken, bijvoorbeeld om licht te kunnen geven of om een display te kunnen tonen. Heb jij daarom batterijen nodig? Die vind je bij Decathlon! In ons assortiment vind je verschillende soorten batterijen voor verschillende doeleinden, zo vind je de batterijen die bij jouw apparaat passen. Kom dus niet voor de verrassing te staan dat je batterij plots leeg is en haal jouw batterijen in huis. Benieuwd naar welke elektronica wij aanbieden? Bekijk bijvoorbeeld onze sporthorloges en weegschalen.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
€20,23
€25,34
€15,32
€22,80
Display tas voor Shimano
NEW LOOXS

Display tas voor Shimano

Verkocht en verstuurd door Le coq wielerartikelen

€25,56
Knoopcel P2R CR2354 polar
SELECTION P2R

Knoopcel P2R CR2354 polar

Verkocht en verstuurd door Shopping Factory

€21,64
Batterij P2R Xtralife AA
SELECTION P2R

Batterij P2R Xtralife AA

Verkocht en verstuurd door Shopping Factory

€20,10
€15,78
4.4/5 Op basis van 1744 reviews

Welke soorten batterijen zijn er?

Batterijen bestaan in verschillende soorten en maten. Zo is er bijvoorbeeld verschil in de soorten batterijen als het om de stoffen waar ze van gemaakt zijn. We spreken dan over lithium batterijen en alkaline batterijen. Bij een lithium batterij komt er energie vrij doordat er een reactie ontstaat tussen mangaandioxide en lithium. Een alkaline batterij haalt zijn energie uit de reactie tussen grafiet, zinkpoeder en mangaandioxide. Van deze twee soorten batterijen gaat een lithium batterij langer mee, tot wel zeven keer. Ook zijn deze batterijen meer geschikt voor apparaten die een hoog stroomverbruik vragen, zoals een camera met flitser of RC speelgoedauto’s. In vergelijking hiermee zijn alkaline batterijen goedkope batterijen. Ze hebben een lage zelfontlading, daardoor zijn ze geschikt voor bijvoorbeeld afstandsbedieningen. Beide batterijen zijn niet oplaadbaar, je koopt ze vol opgeladen en gebruikt deze energie tot ze leeg zijn.Daarnaast zijn er ook verschillende soorten batterijen als het gaat om uiterlijk. Ook deze verschillende modellen zijn verkrijgbaar in zowel lithium als alkaline. De ene batterij is klein, de ander is groot, rond, dik, plat, noem het maar op. Een goed voorbeeld is een AA batterij. Deze heeft hetzelfde uiterlijk als een AAA batterij, maar is groter. De grotere batterij heeft meer capaciteit dan de kleinere. Je zou dan denken dat je altijd de grotere moet kopen, maar het belangrijkste is natuurlijk dat de batterij in je apparaat past, anders krijgt deze geen energie. Zo past in een klassiek horloge alleen een platte, kleine knoopcel. De reden daarvoor is dat een grote batterij onpraktisch is bij zo’n kleine klok. Ook de meeste weegschalen werken op een knoopcel.

Waar kun je batterijen kopen?

Is je apparaat (bijna) leeg en wil je batterijen kopen? Bekijk dan ons assortiment! Bij Decathlon kun je verschillende batterijen kopen. Wij bieden betaalbare prijzen, omdat wij producten voor ieder budget willen aanbieden. Zo maken we sport mogelijk voor iedereen. Naast dat je bij ons online je batterijen kunt bestellen, ben je ook van harte welkom om langs te komen in een van onze winkels en daar batterijen kopen.