Hockeysticks

Hockeysticks

Op zoek naar een hockeystick? Bij Decathlon vind je hockeysticks van bekende merken zoals Adidas, Dita, Brabo en nog veel meer! Daarnaast hebben wij ons eigen merk Korok, waar wereldtoppers zoals Laura Nunnink mee hockeyen. Wij hebben hockeysticks voor elk niveau, voor zowel kinderen als volwassenen. Hockeysticks zijn er in verschillende vormen, maten en materialen, zoals hout, glasvezel en carbon. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste hockeystick. Bekijk ook onze hockeybescherming en hockeyschoenen.

Advies nodig?
Hoe kies ik een hockeystick?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Maat
‪SPORTIEF NIVEAU‬
Merk
‪MATERIAAL‬
‪KROMMING HOCKEYSTICK‬
VERKOPER
Kleur
Prijs
157,95 -34%
103,95
4.1/5 Op basis van 25 reviews

Hockeysticks voor veldhockey

Het belangrijkste aan sporten vinden wij plezier beleven. Voor hockey is dat niet anders; plezier is waarvoor je op het veld staat. Een goede hockeystick is essentieel om met plezier te kunnen hockeyen. Omdat er heel veel verschillende merken, soorten en maten hockeysticks zijn helpen wij graag bij het vinden van de beste hockeystick voor jou. De 3 belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het kopen van een hockeystick zijn:
- de maat van de hockeystick
- het materiaal van de hockeystick
- de kromming van de hockeystick

Welke maat hockeystick heb ik nodig?

De maat van een hockeystick wordt aangegeven in inches (1 inch = 2.54 cm). Voor kinderen wordt vastgehouden aan de volgende eenvoudige meetmethode om de juiste maat hockeystick te kiezen:

Bij kinderen moet de hockeystick op navelhoogte komen. Meet daarom de afstand van de grond tot de navel. Deel het aantal centimeters door 2.54 ( 1 inch = 2.54 cm) en je hebt de juiste maat van de hockeystick. Meet je bijvoorbeeld 81cm, dan is een hockeystick in maat 32 goed. Je kunt de volgende maattabel daarbij hanteren:

maat 25” = 63.5 cm
maat 26” = 66 cm
maat 27” = 68.6 cm
maat 28” = 71.1 cm
maat 29” = 73.7 cm
maat 30” = 76.2 cm
maat 31” = 78.7 cm
maat 32” = 81.3 cm
maat 33” = 83.8 cm
maat 34” = 86.4 cm
maat 35” = 88.9 cm
maat 36.5” = 92.7 cm

Uiteraard geldt voor volwassenen dat de stick niet meer tot de navel hoeft te komen. Een 36.5 inch hockeystick is de gangbare maat voor volwassen hockeyers en junioren uit de A en B leeftijdscategorieën. Voor extra lange spelers (vanaf een lengte van ongeveer 1.85m) zijn er ook verlengde hockeysticks in de maten 37.5 inch en 38.5 inch.

Materiaal hockeystick

Vroeger waren sticks voornamelijk van hout, maar tegenwoordig worden er allerlei kunststoffen in verwerkt zoals glasvezel of carbon. Kinderen die beginnen met hockeyen, spelen over het algemeen met een houten hockeystick. Houten sticks zorgen dat je veel controle over de bal hebt, waardoor het voor kleine kinderen eenvoudiger is om het spelletje te leren en de juiste technieken onder de knie te krijgen. Voor volwassen en oudere jeugdleden is een houten hockeystick echter niet aan te raden omdat deze te kwetsbaar zijn.

De hockeysticks voor volwassenen zijn tegenwoordig versterkt met kunststof of composiet materialen. Dit zorgt dat de stick steviger is, je meer kracht hebt en de stick langer mee kan. Begin je met hockey, maar behoor je niet meer tot de jongste jeugd, kies dan voor een stick met kunststof erin verwerkt. Het percentage kunststof groeit mee met je spelniveau. Hoe hoger je niveau, hoe hoger het percentage kunststof je in je stick wilt.

Tenslotte zijn er carbon hockeysticks. Carbon maakt een hockeystick lichter, sterker en stijver. Doordat het materiaal zo licht is maar wel erg sterk, kan je meer kracht halen uit de stick en dus harder slaan en flatsen. Het nadeel is dat carbon zorgt voor veel trilling in de stick, waardoor je minder controle over de bal hebt. Hoe meer carbon in de stick, hoe moeilijk het is om controle over de bal te behouden. Het percentage carbon in de stick groeit dus mee met het niveau van je spel. Veel topspelers spelen met een 100% carbon hockeystick.

Bij ons vind je houten hockeysticks (voornamelijk voor beginnende kinderen), kunststof hockeysticks voor verschillende niveaus, en hockeysticks met carbon, variërend van 60% tot een hockeystick met 100% carbon.

Kromming hockeystick

Tenslotte moet je nog rekening houden met de kromming (ook wel de bow) van een hockeystick. Deze kromming zorgt ervoor dat je beter kan pushen, harder kan slaan of meer controle hebt tijdens het dribbelen. Met een rechte hockeystick houd je makkelijker controle over de bal en de bal blijft makkelijker laag bij het aannemen en passen. Een kromme hockeystick maakt het makkelijker om te dribbelen met de bal of hoog te pushen en scoopen. De plaats van de kromming speelt daarbij ook nog een rol. Als we het hebben over de plaats van de kromming dan bedoelen we waar de stick begint te buigen vanaf de krul gezien. De minimale afstand is 200mm van de krul en de maximale afstand is 300mm. Dit zijn de verschillende soorten krommingen:

- standard bow: 17 tot 22mm op 300mm van de krul
- mid bow: 23 tot 24mm op 300mm van de kruk
- low bow: 24 tot 25mm op 250mm van de krul
- extra low bow: 24 tot 25mm op 200mm van de krul

De standaard- en mid bow sticks zijn aan te raden voor beginnende hockeyers omdat deze gemakkelijker zijn om mee te spelen. Maar deze sticks worden ook gebruikt door topspelers die zelden technieken zoals een scoop gebruiken en weinig liftjes doen. Low bow sticks worden over het algemeen gebruikt door spelers die hard willen slaan of veel 3D-skills zoals liftjes gebruiken. De extra low bow stick heeft een extreme kromming aan het einde van de stick waardoor je heel makkelijk kan dribbelen met de bal en 3D-skills kan gebruiken. Extra low bow sticks worden ook veel door strafcorner schutters gebruikt. Door de late kromming kan je de bal namelijk heel eenvoudig hard en hoog pushen.

Merken hockeystick

Er zijn heel veel verschillende merken hockeysticks te koop. Wij hebben onze eigen merken Dita en Korok waarmee we hard aan de weg timmeren. Dita is onder hockeyers een bekend merk waar veel (internationaal) bekende hockey dames en hockey heren mee spelen of gespeeld hebben. Met de sticks van Dita zijn door de jaren heen meerdere Olympische-, Europese- en Wereldtitels gewonnen. De sterren van nu zijn onder andere Seve van Ass en Olympisch kampioen Florent van Aubel. Ons andere merk, Korok, is langzaam de hockeywereld aan het veroveren en staat bekend om haar uitstekende kwaliteit hockeysticks, die tegen een betaalbare prijs verkrijgbaar zijn. Ook dit merk wordt gebruikt door verschillende internationale topspelers. Topatleten als Terrance Pieters, Laura Nunnink, Victor Wegnez en Thomas Briels spelen met Korok hockeysticks. Uiteraard verkopen we ook veel andere merken hockeysticks. Zo vind je in onze uitgebreide collectie hockeysticks ook Adidas hockeysticks, Prciness hockeysticks, Brabo hockeysticks, Grays hockeysticks, Gryphon hockeysticks, Malik hockeystick en Indian Maharadja hockeysticks. Kortom; de keuze is reuze, maar de hockeystick die bij jou past vind je zeker bij Decathlon.