Wetsuit

Wetsuit

Wetsuit kopen? Decathlon heeft Olaian wetsuits voor dames, heren en kinderen. Onze wetsuits zijn van neopreen met een dikte (mm) van: 2/2, 3/2, 4/3, of 5/4. Voor de zomer raden we wetsuits tot 3/2 aan. Een winter wetsuit is 5/4 of 4/3 dik. Lees hier hoe je een wetsuit kiest. Je kunt ook een shorty wetsuit dragen in water warmer dan 20 graden. Draag een wetsuit in combinatie met zwemkleding en surfschoenen. Draag in de winter naast een winter wetsuit ook surfhandschoenen en een -cap. Bij warm weer, kun je in plaats van een wetsuit ook zwemkleding dragen. Decathlon heeft ook duikpakken en zwem wetsuit voor open water zwemmen. Een wetsuit koop je voordelig bij Decathlon!

Advies nodig?
Hoe kies ik een wetsuit en waar moet ik op letten?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Maat
‪WATERTEMPERATUUR‬
‪SPORTIEF NIVEAU‬
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
4.3/5 Op basis van 8769 reviews

Een wetsuit kopen bij Decathlon

Wil je een wetsuit kopen? Bij Decathlon vind je relatief goedkope wetsuits met de beste prijs-kwaliteit verhouding. We hebben wetsuits van ons surfmerk Olaian in verschillende diktes en kleuren. Lees hier hoe je een wetsuit kiest. De functie van een wetsuit is om jou lekker warm in koud water te houden. Hierdoor kun je zelfs in de winter surfen.
Hoe werkt een wetsuit? Doordat een wetsuit strak om je lichaam zit, komt er een dun laagje water tussen je huid en de wetsuit. Door je lichaamswarmte, wordt dit laagje opgewarmt en blijf je warm.
Kun je ook zonder wetsuit surfen? Ja, als de watertemperatuur boven de 23 graden celsius is, kun je zonder wetsuit surfen. Helaas kun je in Nederland bijna nooit zonder wetsuit surfen.
Wat draag je onder een wetsuit? Je kunt ervoor kiezen zwemkleding, niks of een surfboxer onder je wetsuit te dragen.
Hoe duur is een wetsuit? Een goede wetsuit hoeft niet duur te zijn! De goedkoopste wetsuits die we verkopen kost €40,-. Een shorty wetsuit kun je al vanaf €20,- kopen.

    Je kunt bij Decathlon 3 verschillende ranges wetsuits van Olaian kopen: 100, 500 en 900:
  • Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen ongeacht zijn budget van watersport moet kunnen genieten, hebben we de serie 100 wetsuits ontwikkeld. Deze zijn het voordeligst geprijsd en ontwikkeld voor mensen die een wetsuit zoeken om tot sessies van 1 uur te dragen.
  • De 500 wetsuits zijn ontwikkeld voor watersporters die een wetsuits willen dragen tot sessies van 2 uur. Deze wetsuits bieden een goede mix tussen prijs en kwaliteit (bewegingsvrijheid en warmte isolatie).
  • Draag je vaak een wetsuit en ben je op zoek naar de beste kwaliteit wetsuit voor ultieme bewegingsvrijheid en warmte-isolatie? Dan raden we de 900 wetsuits van Olaian aan. Deze wetsuits zijn ontwikkeld voor lange surfsessies (tot 3 uur) en intensief gebruik. Ze zijn erg duurzaam en gemaakt van flexibel neopreen en voorzien van gelijmde en blindgestikte naden. Dit houdt in dat de draad niet helemaal door het neopreen van het wetsuit is gegaan en er geen gaatjes in het pak zitten. Hierdoor zijn de naden van de wetsuit waterdicht en irriteren ze niet aan je huid. Ook hebben we wetsuits met een front-zip sluiting in de 900 lijn. Doordat de rits bij deze pakken op je borst zit, ben je verzekerd van minder water dat het pak in stroomt en heb je meer bewegingsvrijheid.

Hoe kies ik de dikte van mijn wetsuit?

Twijfel je over de dikte van de wetsuit die je wilt kopen en vraag je je af welke wetsuit je nodig hebt? De dikte van jouw wetsuit hangt af van de watertemperatuur. Je kunt de watertemperatuur van jouw surfspot online opzoeken. De dikte van een wetsuit wordt uitgedrukt in 2 cijfers. het cijfer voor de '/' betekent de dikte van de de borst en rug, het 2e cijfer staat voor de dikte van de armen en benen. Hieronder zie je welke dikte bij welke watertemperatuur hoort.

watertemperatuur wetsuitdikte
7 en 12°C 5/4 mm (winter wetsuit / steamer)
12 en 17°C 4/3 mm
17 en 22°C 3/2 of 2/2 mm
20 en 25°C draag een shorty wetsuit

Hoe kies ik de juiste maat wetsuit?

Het is erg belangrijk dat een wetsuit goed past. De juiste maat surfpak is essentieel om warm te blijven en goed te kunnen bewegen. Hoe weet je of je wetsuit past? Een wetsuit hoort behoorlijk strak te zitten. Als de wetsuit nog droog is, kan dit wat onconfortabel zijn. Je hoort geen plooien in het neopreen te zien en je moet je comfortabel kunnen bewegen. Om zeker te weten of een wetsuit goed past, raden we aan een wetsuit in een Decathlon winkel te passen. Onze verkopers helpen je hier graag mee. Ben je niet in de gelegenheid om een winkel te bezoeken, of is het pak niet op voorraad? Lees dan hier hoe je een wetsuit kiest. Gebruik de maattabellen in deze blog of bekijk de maattabellen op de productpagina van een wetsuit. Je kunt één of meerdere wetsuits bestellen en thuis passen. Indien de wetsuit niet goed zit of niet aan jouw verwachtingen voldoet, mag je het tot 365 dagen na aankoop gratis retourneren.

Een wetsuit voor in de winter

Ben jij een watersporter in hart en nieren en ben je zelfs bereid om in de winter het koude water te trotseren? Koop dan een winter wetsuit van 5/4 mm. Deze wetsuit houdt je warm bij watertemperaturen tussen de 7 en 12°C, zelfs als je van plan bent om langer dan twee uur in het water te liggen. Je kunt ook kiezen voor een 4/3 mm winter wetsuit en daaronder een surfcap met top die je bovenlichaam verwarmt te dragen. Olaian 900 wetsuits zijn van ultrastretch neopreen gemaakt, waardoor je voldoende bewegingsvrijheid hebt. Daarnaast zit de rits op de borst, zodat je rug vrij is.

Naast het dragen van een wetsuit en eventueel een surf cap/top, adviseren wij ook om in de winter surfschoenen, en surfhandschoenen en een te dragen. We hebben winter wetsuits van Olaian, Quicksilver en Roxy. Zo ga jij in ieder geval goed voorbereid en beschermd het koude water tegemoet! Koop jouw winter wetsuit voordelig bij Decathlon.

Tips om de levensduur van jouw wetsuit te verlengen

Hoe lang doe je met een wetsuit? Afhankelijk van hoe veel je een wetsuit gebruikt en hoe je deze verzorgt, gaat een wetsuit 1-5 jaar mee. Om de levensduur van een wetsuit te verlengen, raden we aan deze na gebruik af te spoelen met schoon kraanwater. Het zout van zeewater kan neopreen erg aantasten, waardoor het een stuk minder flexibel wordt. Laat de wetsuit daarna goed te laten drogen. Niet in de zon, maar dubbelgevouwen over een hanger. We hebben speciale hangers om je wetsuit beter te laten drogen. Vervolgens hang je deze in je kast of schuur (als het hier niet vochtig is).
Kan je in een wetsuit plassen? Als je erg nodig moet, kan het soms niet anders. Echter kan de lijm van je wetsuit niet zo goed tegen urine. Daarnaast gaat je pak er ook niet frisser van ruiken. Om je wetsuit te ontsmetten en weer fris te laten ruiken, kun je wetsuit shampoo gebruiken.
Kan een wetsuit in de wasmachine of droger? Nee, stop een wetsuit nooit in een wasmachine of droger. Dit is erg slecht voor je pak. Wil je een wetsuit wassen? Gebruik dan speciale wetsuit shampoo en was de wesuit met de hand in een emmer of onder de douche. Lees hierboven hoe je een wetsuit het best kunt drogen.
Hoe vervoer ik mijn (natte) wetsuit? Vervoer je natte wetsuit in een wetsuit bag. Hiermee voorkom je dat je natte wetsuit jouw auto vies maakt.


Kan een wetsuit in de wasmachine?

Levering van jouw wetsuit, garantie en retourneren

Wil je een wetsuit online kopen? Je kunt bij Decathlon zelf de bezorgwijze kiezen, afhankelijk van het formaat van je product. Omdat wij geloven in de kwaliteit van onze wetsuits, heb je minimaal 2 jaar garantie. Je kunt kiezen uit verschillende betalingsmogelijkheden. Indien je de verkeerde maat hebt besteld, of het surfpak niet aan jouw verwachtingen voldoet, mag je de bestelling tot 365 dagen na aankoop gratis retourneren. Koop jouw nieuwe wetsuit bij Decathlon!