Regenbroeken

Regenbroeken

Als je op zoek bent naar een regenbroek, ben je bij Decathlon aan het juiste adres. We hebben regenbroeken voor verschillende sporten. Wil je helemaal droog blijven? Neem dan ook eens een kijkje bij onze regenjassen en poncho's. Vergeet ook niet onze regenlaarzen en paraplu's.

a11y.skip-categories a11y.skip-categories
a11y.skip-filters
Filters
Geslacht
Maat
Sport
Merk
‪REGEN‬
Verwachte levertijd
VERKOPER
Kleur
Prijs
Regenbroek voor wandelen heren NH500
ECODESIGN
Regenbroek voor wandelen heren NH500
14,99
In 3 kleuren beschikbaar
QUECHUA

Regenbroek voor wandelen heren NH500

(3051)
Regenbroek XL
Regenbroek XL
27,95
LYNX

Regenbroek XL

Verkocht en verstuurd door FSN Plus BV
Regenbroek voor wandelen dames Raincut
ECODESIGN
Regenbroek voor wandelen dames Raincut
14,99
In 2 kleuren beschikbaar
QUECHUA

Regenbroek voor wandelen dames Raincut

(2)
4.4/5 Op basis van 11644 reviews

Regenbroeken

We hebben diverse regenbroeken in ons assortiment, voor verschillende sporten. Denk hierbij aan fietsen, hardlopen, paardrijden, wandelen en nog veel meer. Elke regenbroek is zo gemaakt dat die past bij de activiteiten van de sport.


Het diverse assortiment aan regenbroeken

Bij Decathlon hebben we regenbroeken voor dagelijks gebruik. Denk aan het fietsen naar je werk of school. Hier wil je natuurlijk niet doorweekt aankomen na een fietsbeurt. Maar ook hebben we fietskleding van verschillende sporten, zoals zeilen en paardrijden. Kijk goed naar het merk filter, zodat jij de juiste regenbroek eruit kan filteren.

Regenbroek met een extra flap voor schoenen

Mocht je veel fietsen, neem dan een kijkje bij de regenbroeken van B’twin. Wist je bijvoorbeeld dat deze regenbroeken een flap hebben. Deze flap is gemaakt om over je schoenen heen te doen. Hiervoor zorg je ervoor dat de schoenen tijdens het fietsen niet nat worden.

Gevoerde regenbroeken

Mocht je gaan wandelen, dan is een gevoerde broek idealer om te gebruiken. In gevoerde broeken worden materialen van hardshell en thermovoering gecombineerd. Zo’n broek voelt aan als een normale broek en heeft een ademend vermogen.

Diverse dames regenbroeken voor elke sport

We hebben een divers assortiment aan regenbroeken voor dames. Of je nou op zoek bent naar een regenbroek voor dagelijks gebruik of juist voor een bepaalde sport, we hebben het allemaal.

We hebben regenbroeken die je gemakkelijk over je eigen broek heen kunt doen, deze broeken zijn ideaal voor op de fiets. Mocht je een bergtrekking gaan doen, dan wil je een ademende broek die nauwsluitende zit. Zo is er bij Decathlon voor ieder wat wils uit te vinden!

Ruim assortiment aan heren regenbroeken

Ook voor heren is er ruim assortiment aan regenkleding. We hebben regenbroeken voor fietsen en als je gaat wandelen. Mocht je een andere sport beoefenen zoals zeilen, paardrijden en bijvoorbeeld golfen, tevens hiervoor hebben we diverse regenbroeken. Hierdoor zorgen we ervoor dat je bij elke sport droog blijft.

Droog aankomen op school? Gebruik onze kinder regenbroeken!

Veel kinderen fietsen naar school en met het Nederlandse weer wil je natuurlijk voorbereid zijn. Hoe vervelend is het namelijk om nat aan te komen op school. We hebben goede regenbroeken voor op de fiets die ervoor zorgen dat je droog blijft. Neem ook een kijkje bij onze regenjassen, poncho’s om de regen outfit compleet te maken.

WAAR MOET JE OP LETTEN ALS JE EEN REGENBROEK GAAT KOPEN?

Wat belangrijk is bij een regenbroek is dat die veel bewegingsvrijheid biedt. Dit komt natuurlijk omdat je een regenbroek over een andere broek aantrekt. Als je dan niet genoeg bewegingsvrijheid hebt zit een regenbroek ook helemaal niet fijn. Daarbij is het ook fijn als de regenbroek ademend is. Je wilt natuurlijk niet dat je gaat zweten door de regenbroek. Let er ook op dat je een regenbroek aanschaft die bij je sport past. Zo zit er bij de regenbroeken van fietsen een extra stuk voor de schoenen, wat ervoor zorgt dat je voeten droog blijven. Zo heeft elke sport weer een element om een regenbroek eigen te maken.

HET ADEMEND VERMOGEN VAN REGENBROEKEN

Het ademend vermogen houdt in dat het zweet afgevoerd wordt. Onze producten worden getest op het ademend vermogen aan de hand van de waterdampdoorlatendheid. De engelse benaming voor deze test is resistance evaporative transfer. De afkorting voor deze test is RET en hiermee wordt de ademend vermogen van de stof ook aangegeven. Hoe lager de waarde, des te beter het ademend vermogen.

Hoe testen we de waterdichtheid van de regenbroeken?

Op de regenbroeken zit een waterdichte coating om ervoor te zorgen dat je niet nat wordt. Maar hoe wordt de waterdichtheid getest? De regenbroek wordt twee uur lang onder een douche gehouden waar 60 liter water uit komt. Dit bootst een gemiddelde regenbui na. Als de druppels van de stof af glijden en niet worden opgeslorpt door de stof is de stof van de regenbroek waterdicht.

Na een tijdje is het wel belangrijk om de coating van de stof te onderhouden om zo de stof waterdicht te houden. Dit kan je het beste doen na 3 wasbeurten of wanneer je de regenjas tientallen keren gedragen hebt. Je maakt de jas weer waterdicht door de jas kort in de droger te doen of droog te föhnen met een haardroger.