Regenbroeken

Regenbroeken

Als je op zoek bent naar een regenbroek, ben je bij Decathlon aan het juiste adres. Natuurlijk heb je liever geen regenbroek nodig maar als je een goede regenbroek hebt is het toch wel heel erg lekker als je eenmaal droog bent aangekomen op je bestemming. We hebben regenbroeken voor verschillende sporten die jou voor wind en regen beschermen. Met bijv. onze ultra waterdichte zeilbroeken weet je zeker dat je veilig naar buiten kan stappen. Wij hebben regenbroeken voor heren, dames en kinderen die gemakkelijk aan en uit te trekken zijn door de wijde pijpen en ritsen aan de zijkant. Houd er bij de aankoop van je regenkleding rekening mee dat je deze over je huidige kleding aandoet. Is de regenbui gestopt? Dan kun je je regenbroek opvouwen tot een miniscuul pakketje. Wil je helemaal droog blijven? Neem dan ook eens een kijkje bij onze regenjassen en poncho's. Vergeet ook niet onze regenlaarzen en paraplu's.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
‪REGEN‬
Sport
Merk
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
4.4/5 Op basis van 11617 reviews

REGENBROEK KOPEN

We hebben diverse regenbroeken in ons assortiment, voor verschillende sporten. Denk hierbij aan fietsen, hardlopen, paardrijden, wandelen en nog veel meer. Elke regenbroek is zo gemaakt dat die past bij de activiteiten van de sport.

EEN DIVERS ASSORTIMENT AAN REGENBROEKEN

Bij Decathlon hebben we regenbroeken voor dagelijks gebruik. Denk aan het fietsen naar je werk of school. Hier wil je natuurlijk niet doorweekt aankomen na een fietsbeurt. Maar ook hebben we fietskleding van verschillende sporten, zoals zeilen en paardrijden. Kijk goed naar het merk filter, zodat jij de juiste regenbroek eruit kan filteren.

REGENBROEK MET EEN EXTRA FLAP VOOR SCHOENEN

Mocht je veel fietsen, neem dan een kijkje bij de regenbroeken van B’twin. Wist je bijvoorbeeld dat deze regenbroeken een flap hebben. Deze flap is gemaakt om over je schoenen heen te doen. Hiervoor zorg je ervoor dat de schoenen tijdens het fietsen niet nat worden.

GEVOERDE REGENBROEKEN

Mocht je gaan wandelen, dan is een gevoerde broek idealer om te gebruiken. In gevoerde broeken worden materialen van hardshell en thermovoering gecombineerd. Zo’n broek voelt aan als een normale broek en heeft een ademend vermogen.

DIVERSE DAMES REGENBROEKEN VOOR ELKE SPORT

We hebben een divers assortiment aan regenbroeken voor dames. Of je nou op zoek bent naar een regenbroek voor dagelijks gebruik of juist voor een bepaalde sport, we hebben het allemaal. We hebben regenbroeken die je gemakkelijk over je eigen broek heen kunt doen, deze broeken zijn ideaal voor op de fiets. Mocht je een bergtrekking gaan doen, dan wil je een ademende broek die nauwsluitende zit. Zo is er bij Decathlon voor ieder wat wils uit te vinden!

RUIM ASSORTIMENT AAN HEREN REGENBROEKEN

Ook voor heren is er ruim assortiment aan regenkleding. We hebben regenbroeken voor fietsen en als je gaat wandelen. Mocht je een andere sport beoefenen zoals zeilen, paardrijden en bijvoorbeeld golfen, tevens hiervoor hebben we diverse regenbroeken. Hierdoor zorgen we ervoor dat je bij elke sport droog blijft.

DROOG AANKOMEN OP SCHOOL? GEBRUIK ONZE KINDER REGENBROEKEN!

Veel kinderen fietsen naar school en met het Nederlandse weer wil je natuurlijk voorbereid zijn. Hoe vervelend is het namelijk om nat aan te komen op school. We hebben goede regenbroeken voor op de fiets die ervoor zorgen dat je droog blijft. Neem ook een kijkje bij onze regenjassen, poncho’s om de regen outfit compleet te maken.

WAAR MOET JE OP LETTEN ALS JE EEN REGENBROEK GAAT KOPEN?

Wat belangrijk is bij een regenbroek is dat die veel bewegingsvrijheid biedt. Dit komt natuurlijk omdat je een regenbroek over een andere broek aantrekt. Als je dan niet genoeg bewegingsvrijheid hebt zit een regenbroek ook helemaal niet fijn. Daarbij is het ook fijn als de regenbroek ademend is. Je wilt natuurlijk niet dat je gaat zweten door de regenbroek. Let er ook op dat je een regenbroek aanschaft die bij je sport past. Zo zit er bij de regenbroeken van fietsen een extra stuk voor de schoenen, wat ervoor zorgt dat je voeten droog blijven. Zo heeft elke sport weer een element om een regenbroek eigen te maken.

Hoe kies je een regenbroek?

Hoewel je waarschijnlijk geen regenbroek nodig hebt tijdens lichtere buien of warmer weer, kan een goede regenbroek je helpen droog en warm te te houden. Genieten van buitenactiviteiten bij regenachtig weer is niet langer een probleem. Onze regenbroeken zijn gemaakt van waterafstotend materiaal met ruime zakken en praktische openingen voor ventilatie. Bij Decathlon kan je regenbroeken krijgen in verschillende kleuren en in verschillende stijlen. Kijk vooral goed in welke omstandigheden jij de regenbroek gaat gebruiken. Zit je veel op de fiets of ga je wandelen? Dat zijn verschillende omstandigheden waar de een beter tot zijn recht komt dan de ander. Dankzij regenkleding is het ook met regenachtig genieten van je activiteit. Als je wilt weten welke regenbroek, regenjas of poncho het beste bij jouw past dan is het belangrijk om eerst te kijken naar de activiteit en het materiaal.

HET ADEMEND VERMOGEN VAN REGENBROEKEN

Het ademend vermogen houdt in dat het zweet afgevoerd wordt. Onze producten worden getest op het ademend vermogen aan de hand van de waterdampdoorlatendheid. De engelse benaming voor deze test is resistance evaporative transfer. De afkorting voor deze test is RET en hiermee wordt de ademend vermogen van de stof ook aangegeven. Hoe lager de waarde, des te beter het ademend vermogen.

HOE TESTEN WE DE WATERDICHTHEID VAN DE REGENBROEKEN?

Op de regenbroeken zit een waterdichte coating om ervoor te zorgen dat je niet nat wordt. Maar hoe wordt de waterdichtheid getest? De regenbroek wordt twee uur lang onder een douche gehouden waar 60 liter water uit komt. Dit bootst een gemiddelde regenbui na. Als de druppels van de stof af glijden en niet worden opgeslorpt door de stof is de stof van de regenbroek waterdicht. Na een tijdje is het wel belangrijk om de coating van de stof te onderhouden om zo de stof waterdicht te houden. Dit kan je het beste doen na 3 wasbeurten of wanneer je de regenjas tientallen keren gedragen hebt. Je maakt de jas weer waterdicht door de jas kort in de droger te doen of droog te föhnen met een haardroger.