Duikmasker en snorkel

Duikmasker en snorkel

Op zoek naar een nieuw duikmasker of snorkel? Dan ben je bij Decathlon aan het juiste adres! Bij Decathlon vind je duikmaskers en snorkels van Subea, Cressi en Mares. Of je nu een beginnede of een gevorderde duiker bent, bij Decathlon hebben we duikmaskers en snorkels voor iedereen! Bekijk onze snorkelsets als je een duikmasker en snorkel wil kopen. Zoek je een duikmasker of snorkel speciaal voor scubadiving? Filter dan op duiken met perslucht. Bekijk ook al onze snorkelproducten

Advies nodig?
Hoe kies je je snorkeluitrusting?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Sport
Geslacht
Maat
Merk
Kleur
Prijs
4.2/5 Op basis van 14288 reviews

Duikmaskers

Wanneer je gaat snorkelen of duiken is het hebben van een duikmasker een must. Het zorgt er namelijk voor dat je alles van de prachtige onderwaterwereld duidelijk kunt zien. Maar welke duikmasker past nou bij jou? Decathlon verkoopt verschillende duikmaskers. Om tot de juiste aankoop over te gaan is het goed om eerst te achterhalen of je gaat snorkelen óf duiken. Deze twee watersporten lijken misschien op elkaar, maar toch zitten er een aantal verschillen tussen. Zo blijf je, wanneer je gaat snorkelen, vooral aan het wateroppervlakte of ga je slechts enkele meters onderwater. Bij duiken maak je gebruik van duikflessen en zal je echt de diepte opzoeken.

Easybreath duikmasker (voor snorkelen)

De Easybreath is een snorkelmasker met een aantal unieke kenmerken: gezicht wordt volledig bedekt, zicht van 180ᵒ, dampwerend en eenvoudig op te zetten. Doordat het masker (ook wel volgelaatsmasker genoemd) je gezicht volledig bedekt, heb je de mogelijkheid om zowel door je neus als door je mond te ademen (zonder dat je een snorkel in je mond hebt). De Easybreath zelf beschikt wel over een snorkel. Deze snorkel heeft een Dry Top-systeem, een systeem wat ervoor zorgt dat er geen water in het masker komt. Het enige wat doorgelaten wordt is frisse lucht. Daarnaast heb je met een Easybreath een panoramisch zicht, waardoor je de onderwereld nog eenvoudiger kunt ontdekken.

Welke maat Easybreath heb je nodig? De maat is uiteraard per persoon afhankelijk maar wij adviseren de volgende maatvoering:

  • Kinderen van 6 tot 10 jaar: Maat XS.
  • Kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen met een klein gezicht: Maat S/M.
  • Volwassenen met een groot gezicht: Maat M/L.

Let op: Door de grote van het masker, zal de Easybreath, wanneer je onder water gaat, vacuum trekken. Hierdoor ontstaat er druk op je gezicht. Wij adviseren dan ook om met dit snorkelmasker aan de oppervlakte te blijven of maximaal één meter onder water te gaan.

Duikmaskers voor duiken

Ben jij van plan om de diepte op te zoeken? Kies dan voor een duikmasker! Duikmaskers zijn steviger en beschikken over tempered glazen (veiligheidsglas). Maar waarom zijn deze glazen veiliger? Tempered glass zorgt ervoor dat, wanneer het glas een keer breekt, valt het uit elkaar in kleine brokjes. Echter is het glas zo gemaakt dat er geen splinters in je ogen terecht komen. Tevens zorgt tempered glass ervoor dat je zicht helderder is. Zijn jouw glazen snel beslagen? Koop dan een antifog spray! Een ander kenmerk van een duikmasker is dat het glas niet alleen uit één deel kan bestaan, maar ook uit twee delen. Het voordeel van een duikbril met twee glazen is dat het zicht ruimer is, de glazen over het algemeen dichter op je gezicht staan en het volume kleiner is. En doordat het volume kleiner is, is het ook eenvoudiger om je masker leeg te blazen. Bij Decathlon vind je duikmaskers van de merken Subea, Mares, Cressi, Beuchat, Omer, Aqualung en C4.