Rolschaatsen

Rolschaatsen

Rolschaatsen zijn op dit moment weer een enorme hype! Ouderwetse rolschaatsen zijn weer helemaal terug. Bij Decathlon hebben wij meerdere soorten rolschaatsen, zo hebben we zowel kinder rolschaatsen als rolschaatsen voor volwassenen. De sport roller derby wordt steeds populairder in Nederland, daarom hebben we ook derby rolschaatsen. Onze Decathlon rolschaatsen van ons eigen merk Oxelo. Ook hebben we rolschaatsen van Fila en Powerslide. Veiligheid staat bij ons voorop! Bekijk daarom ook onze pagina met skate bescherming en voorkom blaren met onze skate sokken.
Filter
Terug naar artikelen
Merk
Niveau
Kleur
Prijscategorie
14 Artikelen
Best verkocht
 • Best verkocht
 • Prijs laag - hoog
 • Prijs hoog - laag
 • Korting hoog - laag
 • Best beoordeeld
 • Laatste kans
De actuele voorraad is momenteel niet beschikbaar voor de winkel Mijn winkel (Wijzig winkel)
  4.5/5 Op basis van 616 reviews

  Rolschaatsen kind

  Rolschaatsen is voor iedereen, vooral bij kinderen zijn rolschaatsen erg populair. Voor kinderen zijn rolschaatsen de ideale manier om goed te leren omgaan met hun evenwicht. Omdat rolschaatsen twee wielen achter en twee wielen aan de voorkant hebben geeft de rolschaats meer stabiliteit dan een inline skate, waar alle wieltjes achter elkaar staan. Ook al heeft de rolschaats meer stabiliteit dan een skeeler, met rolschaatsen maak je minder snelheid. Kinder rolschaatsen zijn dus ideaal om te leren skaten. Rolschaatsen zijn voorzien van stoppers. De stoppers van rolschaatsen staan in tegenstelling tot de remmen van skeelers aan de voorkanten van de schoenen. Ook zitten de stoppers aan beide schoenen, waar het remblokje van een inline skate altijd op één skate zit. De stoppers worden gebruikt om tot stilstand te komen, maar je kan ze ook gebruiken om jezelf mee af te zetten en zo snelheid te maken. Rolschaatsen zijn eigenlijk de voorganger van de inline skate. In de jaren 90 werden echter de inline skates steeds populairder en raakten rolschaatsen op de achtergrond. De afgelopen jaren komen de ouderwetse rolschaatsen weer helemaal terug. Decathlon heeft voor iedereen de perfecte rolschaatsen. Onze rolschaatsen kind gaan van maat 28 t/m maat 41.

  Rolschaatsen kopen

  Bij Decathlon kan je altijd de perfecte rolschaatsen kopen. Onze kinder rolschaatsen en volwassen rolschaatsen zijn verkrijgbaar in leuke kleuren. Zo hebben we roze rolschaatsen met een zachte kleur en blauwe, zwarte en witte rolschaatsen. We hebben rolschaatsen voor buiten en rolschaatsen voor binnen, bijvoorbeeld voor in de rolschaatsen disco. Waar moet je nu op letten bij het kopen van rolschaatsen? Ten eerste is het belangrijk dat de rolschaatsen lekker zitten. De juiste maat is hier van groot belang. We raden over het algemeen aan om altijd 1 maat groter te kopen dan je normale schoenmaat. Daarnaast kan je de keuze maken uit een rolschaats met een harde schoen of met een zachte schoen. De rolschaatsen met een harde schoen worden vooral gebruikt voor langere afstanden. De harde schoen geeft meer stabiliteit en ondersteuning aan je voeten. Wil je juist met je rolschaatsen naar de roller disco? Dan raden we aan om rolschaatsen met zachte schoenen te kopen Zachte schoenen zijn juist meer wendbaar waardoor je goede dansbewegingen kan maken.

  Ook voor roller derby rolschaatsen kun je terecht bij Decathlon. Roller derby is een sport uit Amerika waarbij de nadruk op contact en snelheid ligt. De sport wordt voornamelijk door vrouwen gespeeld en de rolschaatsen die specifiek bedoeld zijn voor roller derby zijn opgebouwd uit een quad (4 wielen die niet op één lijn zitten), met een lage schoen die de voet goed ondersteunt.

  Geef een sportief cadeau

  Cadeaubon kopen