UV shirt

UV shirt

Een UV shirt, zwemshirt of rash guard beschermt je tegen de zon, zodat je niet verbrand. Ideaal voor watersport. We hebben shirts van ons surf merk Olaian voor dames en heren, maar ook UV shirts voor een kind of baby. Een UV shirt kun je perfect combineren met een boardshort of bikini/badpak, slippers, of waterschoenen. Vergeet niet om je gezicht in te smeren met zonnebrand en een zonnehoed, of pet te dragen.

Filter
Terug naar artikelen
Geslacht
Maat
Levertijd
Merk
Kleur
Prijscategorie
45 Artikelen
Best verkocht
 • Best verkocht
 • Prijs laag - hoog
 • Prijs hoog - laag
 • Korting hoog - laag
 • Best beoordeeld
 • Laatste kans
De actuele voorraad is momenteel niet beschikbaar voor de winkel Mijn winkel (Wijzig winkel)
  4.5/5 Op basis van 6810 reviews

  UV shirt kind en baby

  Olaian heeft speciale UV shirts voor kinderen en baby's. Hiermee is jouw kind optimaal tegen de zon beschermd. Voor kinderen is het extra belangrijk om goed tegen de zon beschermd te zijn. Daarom raden we aan naast een UV shirt ook een zonnehoedje te dragen en kinderen en baby's goed in te smeren met zonnebrand. Kinderen kunnen de zwemshirts ook in het water dragen en je hoeft de huid onder het shirt niet in te smeren.

  Bescherming tegen zon en UV straling met een UV shirt / zwemshirt / rash guard

  Om de huid van (jonge) surfers en watersporters te beschermen heeft Decathlon haar nieuwe surfmerk Olaian een range UV werende kleding en UV shirts ontwikkeld tot UPF 50+, voor kinderen, baby's, heren en dames. Dit biedt optimale bescherming, zelf als het materiaal nat is. Zo houdt het ten minste 98% van de UVB en 95% van de UVA straling tegen.

  Is een UV shirt efficienter dan zonnebrand?

  Met een UV werend shirt van Olaian blijf je langdurig en volledig tegen de zon beschermd. Zonnebrand moet je daarentegen om de twee uur opnieuw aanbrengen. Echter beschermd UV werende kleding slechts de delen van je lichaam die het bedekt. Daarom raden aan de delen van je lichaam die niet door kleding bedekt zijn met zonnebrand in te smeren.

  Beschermd een UV werend shirt beter dan een katoenen T-shirt?

  Ja, want de vezels van een katoenen shirt laten UV-straling door wanneer het nat wordt.

  Hoe kunnen de UV shirts van Olaian je tegen UV-straling beschermen?

  Dit komt door een strak geweven patroon van polyester en elastaan dat schadelijke UV straling blokkeert.

  Geef een sportief cadeau

  Cadeaubon kopen