Open water zwemmen

Open water zwemmen

Houd jij ervan om te zwemmen in open water? Of doe je binnenkort mee aan een wedstrijd open water zwemmen? Het is belangrijk om goed voorbereid het water in te gaan. Hier vind je alle benodigdheden voor zowel je zwem training als voor een wedstrijd voor het buitenwater zwemmen. Draag een zwem wetsuit en na afloop een badjas of kleed je om met behulp van een surf poncho. Vergeet ook niet om veilig het water in te gaan, neem daarom altijd een zwemboei mee! Op deze pagina vind je ook speciale badmutsen voor open water en open water zwembrillen. Bekijk ook ons zwemmateriaal voor alles wat je nodig hebt voor je training. Vind hier al jouw zwemaccessoires.

Advies nodig?
De 5 basisregels voor veilig zwemmen in open water
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Kleur
Maat
Merk
Prijs
4.3/5 Op basis van 52311 reviews

OPEN WATER ZWEMMEN ARTIKELEN BIJ DECATHLON

Ben je op zoek naar alle benodigdheden voor zwemmen in open water? Bij Decathlon vind je alles wat je nodig hebt voor natuur zwemmen. Het is van belang dat je een geschikt zwem wetsuit uitkiest. Bij het kiezen van een wetsuit voor zwemmen kijk je vooral naar de dikte van het pak. De dikte die je nodig hebt voor je zwempak hangt af van de buitenwater temperatuur. Zwem je vaker in koud water? Dan heb je een dikker wetsuit nodig dan als je in warm zwemwater traint. Onze zwem wetsuits voor gematigd warm water, een watertemperatuur tussen 17 en 23 °C hebben een dikte van 2/2 mm. Onze Nabaiji zwempakken voor koud water (met een watertemperatuur tussen 10 en 17°C) hebben een dikte van 4/2 mm. 4/2 mm betekent dat het pak bij de romp en de benen 4 mm dik is. Bij de armen is het pak 2 mm dik. Bij de armen is het pak iets dunner, zodat je meer bewegingsvrijheid voor je zwemslagen hebt. Voor elke watertemperatuur kan je bij ons een wetsuit kopen. Je kan bij Decathlon al een Nabaiji zwempak kopen vanaf € 79,99!

We bieden ook speciale zwembrillen voor het buiten zwemmen. Bij het open water zwemmen is de lichtsterkte hoger, hiervoor hebben we zwembrillen met getint glas of met spiegelglas ontwikkeld. Deze zwembrillen zullen je ogen goed beschermen tegen fel licht.

Een geschikte badmuts is ook erg belangrijk. De buitenwater temperatuur kan in Nederland nogal verschillen. Let vooral goed op de dikte van de badmuts. Voor het open water zwemmen bieden wij speciale dikke badmutsen.

WAAR MOET JE OP LETTEN ALS JE IN OPEN WATER ZWEMT?

Voordat je buiten gaat zwemmen is het aan te raden om online te kijken naar de zwemwater kwaliteit. Op zwemwater.nl kan je controleren of er bij jouw zwemwater bepaalde 'slechte' bacteriën voorkomen.

In tegenstelling tot baantjes zwemmen in het zwembad is open water zwemmen een extra uitdaging. Ten eerste is er geen badmeester aanwezig. Het is daarom aan te raden om altijd met twee of meer mensen buiten te gaan zwemmen, zo kan er altijd iemand op je letten. Het is altijd aan te raden om te zwemmen met een zwemboei. Met een zwemboei ben je zichtbaar voor anderen op het water. Daarnaast kan je op een zwemboei ook even uitrusten als je moe bent. In open water heb je meer kans op golfslag dan in het zwembad. Een ander aspect dat open water zwemmen lastiger maakt is dat je onder water minder zicht hebt en sneller de verkeerde richting op dreigt te zwemmen. Al om al is het van belang dat je de verschillende zwemslagen goed onder de knie hebt. Zorg ervoor dat je schoolslag techniek en je borstcrawl techniek goed genoeg is om jezelf te kunnen redden.