Kindersteps

Kinderstep

In de online stepwinkel van Decathlon hebben we een groot assortiment kindersteps van ons eigen merk Oxelo maar ook van merken zoals Razor en Globber. Een kinderstep is de ideale manier om het evenwicht van je kind te verbeteren. Voor de allerjongste hebben we een speciale kinderstep met 3 wielen waardoor het eenvoudiger is je evenwicht te bewaren. Deze stepjes hebben we ook met lichtgevende LED wielen. Voor de oudere kinderen hebben wij ook stuntsteps. Vergeet tijdens het steppen nooit stepbescherming te dragen!
Advies nodig?
Hoe kies ik een kinderstep?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
‪AANTAL WIELEN‬
‪SPORTIEF NIVEAU‬
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
€89,00
€104,95 -19%
€84,95
Foldable Flow 125 Step in Zwart
GLOBBER

Foldable Flow 125 Step in Zwart

Verkocht en verstuurd door Skatetown/Hockeytown

4.7/5 Op basis van 35077 reviews

Welke kinderstep voor jouw kind?

Een step voor een kind is het perfecte cadeau, maar welke step is het beste voor jouw kind. Een kinderstep is leuk speelgoed én je kind leert goed omgaan met zijn of haar evenwicht. Het leren omgaan met je evenwicht is belangrijk om te leren voor een kind, om op die manier de motoriek te ontwikkelen. Een step voor een kind is hier een perfect middel voor, omdat je met één been moet afzetten op de grond en tegelijkertijd met de rest van je gewicht op de step moet blijven staan. Is kind nog jong kies dan voor een step met 2 wielen voor dit zorgt er dan ook voor dat jouw kind zijn evenwicht niet verliest tijdens het afzetten. Is jouw kind al wat ouder kies dan voor een normale kinderstep. Ook hierin hebben wij verschillende types, kies bijvoorbeeld voor een stuntstep voor kinderen of een kinderstep met een rem aan het stuur. Hierdoor kan jouw kind bijvoorbeeld de step gebruiken om naar school te gaan. We hebben in elke kleur wel een step, kinderen vinden het vaak leuk om een felle kleur step te hebben. Daarom hebben we steps voor kinderen in het roze, blauw, rood, groen, oranje en nog veel meer kleuren. We hebben zelfs een step voor een kind met lichtgevende wielen! Het is belangrijk dat je altijd de juiste maat kiest voor een step bekijk daarom onze maattabel om erachter te komen welke step het beste is voor jou kind. In al onze winkels hangen daarnaast tabellen met uitleg over de maat van de step. Toch is er een vuistregel die je kan aanhouden bij het kopen van de step. Het liefst mag het stuur niet hoger zijn dan de navel van jouw kind. Hierdoor kan hij of zij altijd veilig bochten maken en zitten de armen in een neutrale positie. Dit zorgt voor evenwicht tijdens het afzetten en bij het maken van bochten, ons advies is voor jonge kinderen is altijd te starten met de step met 2 wielen voor dit zorgt voor de beste opbouw van evenwicht!

Wat zijn de verschillen in kinderstepjes?

Een kinderstep koop je natuurlijk bij Decathlon. Bij ons vind je verschillende kindersteps met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Weet je nog niet welke kinderstep je moet kiezen of weet je niet wat de verschillen zijn tussen alle kindersteps die wij online hebben staan? Geen probleem, in ons assortiment vind je verschillende type stepjes die je met elkaar kunt vergelijken. Waardoor je dus snel en gemakkelijk kan een overzicht kan maken welke kindersteps bij jouw kind passen! Om te beginnen hebben wij 2 soorten kindersteps namelijk de kinderstep met 3 wielen en de kindersteps met 2 wielen. Zo hebben we kindersteps met 3 wielen en kindersteps met 2 wielen. De kinderstep met 3 wielen zorgen voor meer stabiliteit en zijn daarom geschikt voor jonge kinderen. Op onze steps met 2 wielen zit een klassieke rem op het achterste wiel én een handrem aan het stuur. Zo kan jouw kind ten alle tijden gemakkelijk remmen. Bij het kopen van een kinderstep raden we je vooral aan om te letten op de grootte van het wiel. Wil je kind langere afstanden steppen? Dan raden we een kinderstep aan met grotere wielen. Ben je juist op zoek naar een stepje voor korte afstanden of voor trucjes? Dan is een stepje met kleinere wielen weer geschikt. Maar welke banden geschikt zijn voor jouw kind ligt aan het type wegdek. Kindersteps met luchtbanden zijn de ideale over heuvel of hobbels te steppen want de met lucht gevulde rollen dempen elke hobbel en zorgen zo voor een heerlijk rijcomfort. Zorg er bij luchtgevulde rollen voor dat je regelmatig de luchtdruk controleert en zo nodig oppompt. Rijdt je kind juist door de straat en op dan raden wij aan om te kiezen voor een step met kunststof wielen. Deze zorgen voor meer stabiliteit en wendbaarheid. Wil je graag mee steppen met je kind? Bekijk dan onze steps voor volwassenen, maar naast onze klassieke stuntsteppen hebben wij ook een groot aanbod aan stuntsteppen voor gevorderde freestylers.

Een elektrische kinderstap of kinderstep voor welke leeftijd?

Een elektrische kinderstep is verboden in Nederland, wij raden daarom aan om te kijken naar een normale kinderstep voor jouw kind! Het voordeel van een reguliere kinderstep is dat je kind alle energie kwijt kan. Maar het helpt ook om de motoriek van je kind te verbeteren door te anticiperen op onverwachte situaties of bewegingen van het stuur. Maar naast het verbeteren van het evenwicht van je kind moet je altijd ervoor zorgen dat je kind veilig op de step stapt. Hoewel vallen een deel uitmaakt van het steppen, raden wij wel aan je kind uit te rusten met de juiste bescherming en een maat die geschikt is voor de leeftijd van jouw kind. Een step met 3 wielen is voor jonge kinderen die leren steppen. Bij deze kinderstep zijn er twee wielen vooraan geplaatst en één wiel achter. Hierdoor is het veel makkelijk voor een kind om zijn of haar evenwicht te bewaren. Ideaal dus als peuter step voor een kind van 2 jaar of 3 jaar oud. Het leuke aan deze kinderstepjes is dat je deze ook nog kunt personaliseren. Versier de 3 wiel step met leuke stickers of kies zelf de kleur van de voetsteun. Zo kan het kind ook afwisselen tussen verschillende kleuren. Wil je het steppen nog leuker maken? Kies dan voor een step met lichtgevende wielen. Onze B1 500 kinderstep heeft standaard lichtgevende wielen en voor de B1 step driewieler kun je los lichtgevende LED wielen aanschaffen. Deze vind je op onze pagina met stepwielen. Omdat een kinderstep niet gebonden is aan een snelheid mag je step gebruiken op de stoep en de weg. Zorg er alleen voor dat je geen automobilisten of andere weggebruikers hindert of jezelf in gevaar brengt.