Er bestaan verschillende soorten kindersteps. ze moeten voldoen aan een hele reeks criteria afhankelijk van de leeftijd, de lichaamsbouw en het gewicht van de gebruiker. houd dus rekening met de technische kenmerken van het model bij de keuze van een kinderstep.

Kinderstep
Kinderstep

Waar moet je op letten als je een kinderstep kiest?

Het formaat: in de productomschrijving van de verschillende steps kun je vaak zien voor welke lengte deze step geschikt is. Zorg dat het stuur tussen heup- en middelhoogte komt wanneer het kind rechtop op het deck (de voetplaat) staat. Omdat je de meeste kindersteps (behalve stuntsteps) in hoogte kunt verstellen, kun je een step kopen op de groei. Ideaal dus! 

De ABEC: deze afkorting verwijst naar de norm voor de lagers. Bij Decathlon geldt: hoe lager de waarde, hoe lager de snelheid. Voor beginners kun je het beste een lage waarde kiezen (ABEC 1). Zo kunnen ze zich concentreren op hun evenwicht zonder al te hard te gaan.

De wielen: de hardheid en de grootte van de wielen verschillen voor de verschillende manieren van gebruik, de gewenste comfort of de verwachte stevigheid. Hoe groter de wielen, hoe gemakkelijker je kind een hoge snelheid kan behalen. Met kleine wieltjes ben je echter wendbaarder en maak je makkelijker bochtjes. Het aantal wielen kan variëren. Er zijn klassieke modellen waar bij twee wielen in één lijn staan, maar ook modellen waar bij de wielen bijvoorbeeld in een driehoek geplaatst zijn.

Het deck: dit is de plaat waar de voeten op rusten. De breedte varieert per model. Hoe breder, hoe stabieler en hoe beter uw kind zijn evenwicht kan bewaren.

Het headset: het balhoofdstel om te sturen met de step. Dankzij het uitschuifbare stuur kan de hoogte aangepast worden aan de lengte van je kind. Let op, bij een stuntstep kun je het stuur niet uitschuiven. De step is zo robuuster om schokken op te vangen.

Het remsysteem: de verschillende steps hebben allemaal een voetrem op het achterwiel. Daarnaast hebben veel steps ook een handrem op het stuur. Zo heeft je kind een extra manier om veilig te remmen en kan hij/zij de snelheid gemakkelijk controleren.

Vering: sommige kindersteps, zoals de Mid 5, de Mid 7 en de Mid 9, hebben een voorvering. Deze werkt als schokdemper en vangt trillingen van de weg op voor extra rijcomfort.

Kinderstep
Hoe kies ik een kinderstep?

Valerie

Step specialist bij oxelo

Vallen is een onderdeel van het leren steppen. Om het de verwondingen te voorkomen, is het daarom aan te raden om je kind te voorzien van een helm en specifieke beschermingen.

Ontdek nog meer skeeler, step en skateboard tips!

Hoe kies ik een skate helm?

Hoe kies ik een skate helm?

De helm is bij het inline skaten een essentieel onderdeel van je uitrusting. Het garandeert je veiligheid bij een valpartij. Maar hoe kies je nou een helm? In dit artikel staan een paar handige tips!

Hoe kies ik een stuntstep?

Hoe kies ik een stuntstep?

Freestyle steppen (stuntsteppen) is een coole sport die kinderen van jongs af aan kunnen beoefenen. Ze kunnen van kleine hindernissen rollen en een aantal eenvoudige tricks uitvoeren. Hoe ouder ze worden, hoe meer grenzen ze aftasten en verleggen, op zoek naar moeilijkere tricks. Om deze sport in optimale omstandigheden te beoefenen, is het erg belangrijk dat je de juiste step kiest.

Hoe kies ik een step voor volwassenen?

Hoe kies ik een step voor volwassenen?

Opvouwbaar of niet, met of zonder vering, voor korte of lange afstanden. Hoe kies je een step voor volwassenen? Wij proberen je een zo goed mogelijk advies te geven om zo de juiste keuze te kunnen maken.

Skeelers voor kinderen

Hoe kies ik skeelers voor kinderen?

Skeeleren of inline skaten kent geen leeftijd! Het is een leuke speelse sport, het beoefenen ervan zal het balans van je kind versterken en hem een betere coördinatie van zijn bewegingen geven. Is je kind een beginner, gevorderde of expert? Hieronder staan de tips om het juiste niveau te bepalen en de daarbij passende skeelers.

Hoe kies ik skates volwassenen

Hoe kies ik skeelers voor volwassenen?

Als je nog niet precies weet waar je op moet letten bij het uitzoeken van skeelers of inline skates dan helpen wij je graag op weg. Ontdek hier alle sportieve tips.

Longboard of cruiser?

Hoe kies je tussen een longboard of een cruiser?

Twijfel je tussen de aankoop van een longboard of een cruiser en weet je niet welke van de twee je moet kiezen? Raak niet in paniek, in deze gids vind je alle informatie die je nodig hebt om het juiste longboard of cruiser te vinden, aangepast aan de manier waarop jij het liefste wil boarden.

Hoe kies ik een skateboard

Hoe kies je het juiste skateboard?

Hulp nodig bij het uitzoeken van een goed skateboard? Bekijk de adviespagina en ontdek welke type skateboard bij jou past.

7 redenen om een step in de stad te gebruiken

7 redenen om een step in de stad te gebruiken

Vooral in de stad is een step super handig, geen files, duurzaam transport, geen parkeerplaats meer zoeken... Ontdek hier 7 goede redenen om de step boven de auto te verkiezen!