Er bestaan verschillende soorten kindersteps. Ze moeten voldoen aan een hele reeks criteria afhankelijk van de leeftijd, de lichaamsbouw en het gewicht van de gebruiker. Houd dus rekening met de technische kenmerken van het model bij de keuze van een kinderstep.

Kinderstep
Kinderstep

Waar moet je op letten als je een kinderstep kiest?

De ABEC: deze afkorting verwijst naar de norm voor de lagers. Bij Decathlon geldt: hoe lager de waarde, hoe lager de snelheid. Voor beginners kun je het beste een lage waarde kiezen (ABEC 1). Zo kunnen ze zich concentreren op hun evenwicht zonder al te hard te gaan.

De wielen: de hardheid en de grootte van de wielen verschillen voor de verschillende manieren van gebruik, de gewenste comfort of de verwachte stevigheid. Het aantal wielen kan variëren. Er zijn klassieke modellen waar bij twee wielen in één lijn staan, maar ook modellen waar bij de wielen bijvoorbeeld in een driehoek geplaatst zijn.

Het deck: dit is de plaat waar de voeten op rusten. De breedte varieert per model. Hoe breder, hoe stabieler en hoe beter uw kind zijn evenwicht kan bewaren.

Het headset: het balhoofdstel om te sturen met de step. Dankzij het uitschuifbare stuur kan de hoogte aangepast worden aan de lengte van je kind.

Het remsysteem: dit is een handrem op het stuur of een voetrem op het achterwiel.

Kinderstep
Hoe kies ik een kinderstep?

VALERIE

Step specialist bij Oxelo

Vallen is een onderdeel van het leren steppen. Om het de verwondingen te voorkomen, is het daarom aan te raden om je kind te voorzien van een helm en specifieke beschermingen.