Hoe kies ik het juiste SKATEBOARD?

Er zijn nogal wat verschillende skateboards op de markt en het is lastig om een keuze te maken. Van een skateboard voor beginners tot een meer technisch skateboard voor echte experts. Wij helpen je de juiste keuze maken. 

skateboard kiezen

Je kunt een skateboard het best kiezen op basis van je niveau. Ben je beginner, gevorderde of expert? Er zijn tal van verschillende skateboards die perfect aansluiten bij de wensen van een beginnende skateboarder maar ook de experts kunnen bij ons terecht voor een passend board.

1. JE NIVEAU

De skateboards van Oxelo zijn gerangschikt op 3 verschillende niveaus:

skateboard voor beginners

Voor jonge kinderen

Leren om je balans te houden.

Een klein en vlak board speciaal voor jonge kinderen (van 4 tot 10 jaar).

skateboard voor gevorderden

Voor beginners en gevorderden

Begin met je eerste tricks.

Een medium en licht gebogen deck om te starten in het skatepark. 

skateboard voor experts

Voor experts

Skateboarden in het skatepark. 

Een gebogen deck voor lastige tricks. 

SKATEBOARD VOOR jonge kinderen

Deze skateboards zijn geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar die de sport willen ontdekken. Ze leren eerst om recht te blijven staan op een skateboard, daarna om een voet op de grond te zetten om uiteindelijk alleen vooruit te gaan. De oefeningen dienen om de balans te vinden tijdens het rijden en om vervolgens de eerste bochten te maken. Je kunt het een beetje vergelijken met een kind dat leert fietsen.

De skateboards voor kinderen van Decathlon helpen kinderen om hun balans te vinden terwijl ze hun eerste stappen op het skateboard zetten. Het is niet de bedoeling om tricks te doen maar om al spelenderwijs vertrouwen te krijgen bij het afzetten, draaien en stoppen. Nadat je kind die technieken onder de knie heeft, kan hij of zij zich op een discipline toespitsen. Denk aan longboard en cruisen voor kleine snelheidsduiveltjes of het traditionele skateboarden met tricks.

skateboard

Onze skateboards voor jonge kinderen

Hoe kies je het juiste skateboard?

PLAY 120

Het skateboard PLAY 120 is ontwikkeld voor kinderen vanaf 3 jaar. Zijn pluspunten? Het skateboard heeft een kleiner deck, verplaatsbare trucks aan de uiteinden om te voorkomen dat het deck meebuigt met het gewicht van je kleine kampioen. Hierdoor loopt je kind minder risico om te vallen.

Zodra je kind zich comfortabel voelt, kunnen de trucks verplaatst worden naar het midden van het deck. Hierdoor kan je kind vertrouwd raken met de nose en de tail (de voor- en achterkant van het board) om te leren draaien.

Onze skateboards voor jonge kinderen

miniskateboard

Het miniskateboard PLAY 500 is geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar, die al een basis hebben op een klassiek skateboard.

Het heeft een klein board dat je eenvoudig kunt meenemen.

De wieltjes en lagers zorgen ervoor dat je kind zich eenvoudig kan verplaatsen. Het risico op vallen is wel aanwezig!

Hoe kies je het juiste skateboard?

mid 100

Het skateboard MID 100 is ontwikkeld voor kinderen die beginnen met skaten. Kinderen kiezen voor dit board als ze al in balans kunnen blijven en beter willen worden in het rijden, remmen en draaien.

Dit skateboard is erg stevig en beschikt over een klein aangepast deck. Omdat kinderen niet zo sterk zijn als volwassenen, heeft een korter skateboard een positief effect op het boarden.

skateboard voor gevorderden

Skateboards voor gevorderden zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Ze zijn een uitstekende keuze voor iedereen die de eerste tricks wil leren op de verschillende modules van een skatepark.

De modellen met de naam COMPLETE zijn ontwikkeld en bedacht voor iedereen ouder dan 12 jaar.

De MID 500 is het perfecte board voor de eerste tricks. Het is een uitstekend voorbeeld van een stevig en betaalbaar board. Een must-have om nieuwe tricks te oefenen!

Technische skatboards

onze skateboards voor gevorderden

Let op, met gevorderden bedoelen we hier ook volwassenen of oudere kinderen die beginnen met skateboarden.

Hoe kies je het juiste skateboard?

mid 500

De MID 500 is een skateboard voor kinderen van 8 tot 12 jaar die in skateparks willen rijden en klaar zijn voor hun eerste tricks.

De pluspunten? Het aangepaste formaat van 7.75” voor kinderen, wielen van 54 mm met ABEC 5-lagers om meer grip te hebben en eenvoudiger  snelheid te maken.

En dan hebben we het nog niet gehad over de lage prijs, zodat iedereen kan leren skateboarden.

Hoe kies je het juiste skateboard?

complete 100

De  COMPLETE 100 is het volledige board voor beginnende skaters die zich willen verbeteren.

De samenstelling van 100% Canadees esdoornhout zorgt voor een goede 'pop' om tricks te doen.

De ABEC 7-lagers en de harde wieltjes laten je vlot snelheid maken.

Het board heeft een medium concave en meet 8” waardoor het zeer veelzijdig is.

Hoe kies je het juiste skateboard?

complete 500

De COMPLETE 500 is ontwikkeld voor de beginnende of gevorderde skater, ouder dan 12 jaar, die het leuk vindt om te skaten op straat en op de modules of ramps van het skatepark.

De zeven lagen hout uit 100% Canadees esdoornhout zorgen voor een goede 'pop' om tricks te doen.

Het board beschikt over harde wielen (101A), perfect voor street en skateparks uit beton.

De Fury evo 2-trucks maken dit board wendbaarder in bochten en tijdens het doen van tricks.

skateboard voor experts

De gevorderde skater is een rider die al enkele maanden, zelfs enkele jaren skateboardt. Meestal staat hij of zij meerdere keren per week op het board. Het materiaal zal dan ook sneller verslijten. Ervaren skaters grijpen dan ook terug op reserveonderdelen: deck, trucks, wielen en lagers. Naast volledige skateboards ontwikkelt Decathlon daarom zijn eigen decks om het beste glijvermogen te bieden voor een ongelofelijke prijs.

De grootte van het deck is belangrijk omdat de gevorderde skater een voorkeur zal hebben voor street, park en/of carving. Skaters die in een bowl skaten hebben de neiging om een maat boven 8.25” te kiezen, terwijl een street-skater zal kiezen voor een minder breed board, vanaf 7.75”.

Uiteraard is dit slechts een indicatie. Een gevorderde rider zal na verloop van tijd voor zijn eigen configuratie kiezen. De grootte van de voeten, de lengte van de persoon en het lichaamsgewicht zijn ook factoren om rekening mee te houden.

Hoe kies je het juiste skateboard?

Onze decks

Hoe kies je het juiste skateboard?

deck 100

DECK 100 is een deck voor gevorderde skaters die regelmatig hun materiaal willen vervangen. Hun deck verslijt immers sneller omdat ze vaak gaan skateboarden.

Het is een deck met een klassiek 'popsicle'-model. Het is gemaakt van zeven lagen Canadees esdoornhout. Het deck is verkrijgbaar in vijf maten (7"75", 8", 8"25, 8"5, 8"75) zodat elke rider een passend exemplaar vindt. Kleinere decks worden meestal gebruikt voor technische tricks en street; grotere decks zijn dan weer eerder geschikt voor carving; decks van 8"25 en 8"5 zijn veelzijdig.

Deze decks worden ook "nude"-decks genoemd vanwege hun minimalistische design. Hierdoor zijn ze zeer toegankelijk en kunnen onderdelen eenvoudiger vervangen worden.

Hoe kies je het juiste skateboard?

Deck 120

Het DECK 120 is eveneens ontwikkeld voor gevorderde skaters die hun materiaal willen vervangen. Het heeft een medium concave en een grote tail en nose.

Het deck is gemaakt van zeven lagen Canadees esdoornhout. Het is verkrijgbaar in vijf maten (7"75, 8", 8"25, 8"5, 8"75) zodat elke rider een perfect exemplaar vindt. Kleinere decks worden meestal gebruikt voor technische tricks en street; grotere decks zijn dan eer eerder geschikt voor carving; ​​​​​​​decks van 8"25 et 8"5 zijn veelzijdig.

Het design is verfijnder. Op elke maat worden de beroemde skateplekken van Rijsel en omstreken in de kijker gezet. Rijsel is de bakermat van het skateboardteam van Decathlon.

skateboard expert

Tobias

Je skateboard specialist

"Vallen is normaal tijdens het skateboarden en het is eigenlijk een onderdeel van het leerproces. Je leert namelijk door vallen en opstaan maar vergeet nooit je veiligheid. Als je nare blessures wilt voorkomen dan adviseren wij om altijd de juiste skateboard bescherming te dragen zoals een helm en beschermende pads."

Voor vragen staat Tobias uiteraard voor je klaar: tobias.kroes@decathlon.com