De keuze van skeelers wordt gemaakt op basis van het niveau waarop het kind de sport beoefend.

Het niveau van je kind

Oxelo biedt drie verschillende type skates aan op basis van het niveau van je kind.

Hoe kies ik skeelers voor kinderen?

Beginner

Je kind ontdekt skeeleren pas net en leert evenwicht houden. Dit zal de coördinatie van zijn of haar bewegingen sterk verbeteren.

Hoe kies ik skeelers voor kinderen?

Ervaren

Je kind heeft al ervaring met skeeleren en kan vanuit de basis goed vooruit komen, remmen en bochten maken. Het is belangrijk om goed te oefenen met remmen, dit hoort bij de basis van skeeleren.

Om te remmen met een remblokje breng je een skate naar voren en plaats je je handen op je voorste knie. Hef de voorkant van je skate op tot het remblokje de grond raakt. Druk goed op je hiel tot je stilstaat.

Hoe kies ik skeelers voor kinderen?

Expert

Je kind kan gedurende een lange tijd skeeleren en doet dit al op redelijke snelheid. Dus snel rondjes draaien, keren, snel stoppen in een noodgeval en eenvoudig obstakels ontwijken.

Om een t-stop te maken breng je een van je skeelers naar voren en draai je lichaam 90° (rechtervoet naar voren, lichaam naar links draaien). Buig je achterste been en plaats je skeeler haaks op de andere. Schuif hem schuin over de grond.

Hoe kies ik skeelers voor kinderen?

OLIVIER

De skeeler specialist

Vallen is een onderdeel van skaten. Wij raden daarom aan om je kind de volledige beschermende uitrusting te geven zoals een helm en skeeler beschermers.