De keuze van skeelers wordt gemaakt op basis van het niveau waarop het kind de sport beoefend.

Het niveau van je kind

Oxelo biedt drie verschillende type skates aan op basis van het niveau van je kind.

Hoe kies ik skeelers voor kinderen?

Beginner

Je kind ontdekt skeeleren pas net en leert evenwicht houden. Dit zal de coördinatie van zijn of haar bewegingen sterk verbeteren. De wielen van skeelers voor beginnende kinderen rollen relatief stroef. Hierdoor kan het kind gemakkelijk leren om de skate bewegingen te maken zonder te ver door te rollen en het evenwicht te verliezen. De Play 3 skeelers van ons eigen merk Oxelo zijn ideaal voor dit niveau.

Hoe kies ik skeelers voor kinderen?

Ervaren

Je kind heeft al ervaring met skeeleren en kan vanuit de basis goed vooruit komen, remmen en bochten maken. Het is belangrijk om goed te oefenen met remmen, dit hoort bij de basis van skeeleren.

Om te remmen met een remblokje breng je een skate naar voren en plaats je je handen op je voorste knie. Hef de voorkant van je skate op tot het remblokje de grond raakt. Druk goed op je hiel tot je stilstaat. Voor dit niveau raden wij de Fit 3 kinder skeelers van Oxelo aan.

Hoe kies ik skeelers voor kinderen?

Expert

Je kind kan gedurende een lange tijd skeeleren en doet dit al op redelijke snelheid. Dus snel rondjes draaien, keren, snel stoppen in een noodgeval en eenvoudig obstakels ontwijken.

Om een t-stop te maken breng je een van je skeelers naar voren en draai je lichaam 90° (rechtervoet naar voren, lichaam naar links draaien). Buig je achterste been en plaats je skeeler haaks op de andere. Schuif hem schuin over de grond. De ideale skate voor dit niveau is de Fit 5 van Oxelo.

Hoe kies ik skeelers voor kinderen?

Olivier

De skeeler specialist

Vallen is een onderdeel van skaten. Wij raden daarom aan om je kind de volledige beschermende uitrusting te geven zoals een helm en skeeler beschermers.

Ontdek nog meer sportieve skate, skeeler en step adviezen:

Hoe kies ik een kinderstep?

Hoe kies ik een kinderstep?

Steppen is enorm populair onder kinderen. Ze hebben de techniek vlug onder de knie, om meteen vorderingen te boeken en het echte snelheidsgevoel voor het eerst te ervaren. Hierbij is het wel belangrijk dat je de juiste step kiest voor je kind, voor een aangenaam gevoel en urenlang step plezier!

Hoe kies ik skates volwassenen

Hoe kies ik skeelers voor volwassenen?

Als je nog niet precies weet waar je op moet letten bij het uitzoeken van skeelers of inline skates dan helpen wij je graag op weg. Ontdek hier alle sportieve tips.

Hoe kies ik een stuntstep?

Hoe kies ik een stuntstep?

Freestyle steppen (stuntsteppen) is een coole sport die kinderen van jongs af aan kunnen beoefenen. Ze kunnen van kleine hindernissen rollen en een aantal eenvoudige tricks uitvoeren. Hoe ouder ze worden, hoe meer grenzen ze aftasten en verleggen, op zoek naar moeilijkere tricks. Om deze sport in optimale omstandigheden te beoefenen, is het erg belangrijk dat je de juiste step kiest.

Hoe kies ik een step voor volwassenen?

Hoe kies ik een step voor volwassenen?

Opvouwbaar of niet, met of zonder vering, voor korte of lange afstanden. Hoe kies je een step voor volwassenen? Wij proberen je een zo goed mogelijk advies te geven om zo de juiste keuze te kunnen maken.

Hoe kies ik een skate helm?

Hoe kies ik een skate helm?

De helm is bij het inline skaten een essentieel onderdeel van je uitrusting. Het garandeert je veiligheid bij een valpartij. Maar hoe kies je nou een helm? In dit artikel staan een paar handige tips!

7 redenen om een step in de stad te gebruiken

7 redenen om een step in de stad te gebruiken

Vooral in de stad is een step super handig, geen files, duurzaam transport, geen parkeerplaats meer zoeken... Ontdek hier 7 goede redenen om de step boven de auto te verkiezen!

Longboard of cruiser?

Hoe kies je tussen een longboard of een cruiser?

Twijfel je tussen de aankoop van een longboard of een cruiser en weet je niet welke van de twee je moet kiezen? Raak niet in paniek, in deze gids vind je alle informatie die je nodig hebt om het juiste longboard of cruiser te vinden, aangepast aan de manier waarop jij het liefste wil boarden.

Hoe kies ik een skateboard

Hoe kies je het juiste skateboard?

Hulp nodig bij het uitzoeken van een goed skateboard? Bekijk de adviespagina en ontdek welke type skateboard bij jou past.