Het niveau

Stuntstep voor beginners

Beginner

Decathlon heeft een ruim assortiment aan stuntsteps voor elk niveau. Om het freestylen te ontdekken, bestaan er steps voor beginners, die erg stevig zijn en aangepast aan hun niveau.

Stepje voor gevorderden

Gevorderd

Voor wie de basics van deze sport al beter beheerst, zijn er de steps voor gevorderden. Die zijn lichter en je voert er de verschillende tricks vlotter mee uit.

Step voor experts

Expert

En wie regelmatig stuntstept, en dus veeleisend is als het over zijn of haar step gaat, kiest een step voor experts. Deze steps zijn nog lichter en kan je nog fijner afstellen op de behoeften van de gebruiker.

De stuntstep en de onderdelen

Een stuntstep is een speciaal soort step dat veel sterker is dan een normale step. Een stuntstep kan dan ook niet op hoogte worden versteld of worden opgevouwen. Daarnaast kan het stuur van de stuntstep 360 graden draaien. Je kan stuntsteppen in een skatepark of op straat. De verschillende onderdelen van de step staan hieronder vermeld.

De T-bar (het stuur): gemaakt van staal of aluminium. Over het algemeen moet het stuur ongeveer de hoogte van je heup hebben.

De voorvork: het onderdeel waar het voorwiel in zit en dat 360° kan draaien. De vork kan gemaakt zijn van staal of aluminium, daarbij hangt het ervan af of je de voorkeur geeft aan stevigheid of lichtheid.

De wielen: zijn gemaakt uit hard PU-rubber. Het grote verschil tussen de verschillende soorten zit ‘m vooral in de naaf (de wielas). Die kan gemaakt zijn van nylon of aluminium, afhankelijk van de behoefte en het niveau.

Het deck (de voetplaat): kies je in functie van het gewicht en de massaverdeling van de gebruiker.

Het compressiesysteem (verstelsysteem voor het balhoofdstel): kan je verstellen door de step te demonteren.

De pegs (metalen accessoires op de wielassen): ook hier kies je gewoon wat je zelf fijn vind: metaal voor stevigheid of kunststof voor lichtheid.

stuntstep
Hoe kies ik een stuntstep?

ERIC

Onze stuntstep specialist

Stuntsteppen is niet niks! Er is een groot risico om te vallen, je zal daarom ook nooit een professionele stuntstepper zonder beschermers zien. Een helm is het minimum. Maar ook elleboog-, knie- en polsbeschermers zijn minstens even belangrijk. De bedoeling van een helm is dat je hoofd perfect beschermd is bij een val. Helmen voor het stuntsteppen zijn bijzonder licht, zo hinderen ze niet bij je tricks en vergeet je zelfs dat je er een draagt. De beschermers voor je gewrichten zijn ook essentieel, zo loop je minder risico op verzwikkingen en ontstekingen en voorkom je zware blessures bij een stevige val of schok.