Het niveau

Beginner

Decathlon heeft een ruim assortiment aan stuntsteps voor elk niveau. Om het freestylen te ontdekken, bestaan er steps voor beginners, die erg stevig zijn en aangepast aan hun niveau. Let dan wel goed op de grootte van de step en zorg dat deze niet te klein is.

Gevorderd

Voor wie de basics van deze sport al beter beheerst, zijn er de steps voor gevorderden. Die zijn lichter en je voert er de verschillende tricks vlotter mee uit.

Expert

En wie regelmatig stuntstept, en dus veeleisend is als het over zijn of haar step gaat, kiest een step voor experts. Deze steps zijn nog lichter en kan je nog fijner afstellen op de behoeften van de gebruiker.

De stuntstep en de onderdelen

Een stuntstep is een speciaal soort step dat veel sterker is dan een normale step. Een stuntstep kan dan ook niet op hoogte worden versteld of worden opgevouwen. Daarnaast kan het stuur van de stuntstep 360 graden draaien. Je kan stuntsteppen in een skatepark of op straat. De verschillende onderdelen van de step staan hieronder vermeld.

De T-bar (het stuur): gemaakt van staal of aluminium. Over het algemeen moet het stuur ongeveer de hoogte van je heup hebben.

De voorvork: het onderdeel waar het voorwiel in zit en dat 360° kan draaien. De vork kan gemaakt zijn van staal of aluminium, daarbij hangt het ervan af of je de voorkeur geeft aan stevigheid of lichtheid.

De wielen: zijn gemaakt uit hard PU-rubber. Het grote verschil tussen de verschillende soorten zit ‘m vooral in de naaf (de wielas). Die kan gemaakt zijn van nylon of aluminium, afhankelijk van de behoefte en het niveau. Ben je meer gevorderd? Dan kun je het beste kiezen voor een aluminium kern, deze gaat langer mee.

Het deck (de voetplaat): deze kies je op basis van het gewicht en de massaverdeling van de gebruiker. Ben je een ervaren stuntstepper? Kies dan voor een licht en smal deck. 

Het compressiesysteem (verstelsysteem voor het balhoofdstel/headset): deze kan je verstellen door de step te demonteren.

De pegs (metalen accessoires op de wielassen): ook hier kies je gewoon wat je zelf fijn vind: metaal voor stevigheid of kunststof voor lichtheid.

stuntstep

Hoe kies ik de juiste maat stuntstep?

Bij het kiezen van een stuntstep is het belangrijk dat de hoogte van het stuur goed is, niet te hoog maar ook niet te laag. Let hier bij de aankoop al op, een stuntstep stuur kun je namelijk niet in hoogte verstellen. Om de juiste hoogte stuntstep te bepalen kun je met een rechte rug op de step gaan staan. Pak vervolgens het stuur vast met gestrekte handen. Het suntstep stuur zou dan ongeveer op heuphoogte moeten zitten.

Hoe kies ik een skate helm?

Hoe kies ik een skate helm?

De helm is bij het inline skaten een essentieel onderdeel van je uitrusting. Het garandeert je veiligheid bij een valpartij. Maar hoe kies je nou een helm? In dit artikel staan een paar handige tips!

Hoe kies ik een kinderstep?

Hoe kies ik een kinderstep?

Steppen is enorm populair onder kinderen. Ze hebben de techniek vlug onder de knie, om meteen vorderingen te boeken en het echte snelheidsgevoel voor het eerst te ervaren. Hierbij is het wel belangrijk dat je de juiste step kiest voor je kind, voor een aangenaam gevoel en urenlang step plezier!

Skeelers voor kinderen

Hoe kies ik skeelers voor kinderen?

Skeeleren of inline skaten kent geen leeftijd! Het is een leuke speelse sport, het beoefenen ervan zal het balans van je kind versterken en hem een betere coördinatie van zijn bewegingen geven. Is je kind een beginner, gevorderde of expert? Hieronder staan de tips om het juiste niveau te bepalen en de daarbij passende skeelers.

Hoe kies ik een skateboard

Hoe kies je het juiste skateboard?

Hulp nodig bij het uitzoeken van een goed skateboard? Bekijk de adviespagina en ontdek welke type skateboard bij jou past.

Hoe kies ik skates volwassenen

Hoe kies ik skeelers voor volwassenen?

Als je nog niet precies weet waar je op moet letten bij het uitzoeken van skeelers of inline skates dan helpen wij je graag op weg. Ontdek hier alle sportieve tips.

Hoe kies ik een step voor volwassenen?

Hoe kies ik een step voor volwassenen?

Opvouwbaar of niet, met of zonder vering, voor korte of lange afstanden. Hoe kies je een step voor volwassenen? Wij proberen je een zo goed mogelijk advies te geven om zo de juiste keuze te kunnen maken.

Longboard of cruiser?

Hoe kies je tussen een longboard of een cruiser?

Twijfel je tussen de aankoop van een longboard of een cruiser en weet je niet welke van de twee je moet kiezen? Raak niet in paniek, in deze gids vind je alle informatie die je nodig hebt om het juiste longboard of cruiser te vinden, aangepast aan de manier waarop jij het liefste wil boarden.

7 redenen om een step in de stad te gebruiken

7 redenen om een step in de stad te gebruiken

Vooral in de stad is een step super handig, geen files, duurzaam transport, geen parkeerplaats meer zoeken... Ontdek hier 7 goede redenen om de step boven de auto te verkiezen!