1. Steppen is sportief!

Steppen, dat is dagelijks aan lichaamsbeweging doen. Uiteraard is steppen geen intensieve sport, je hebt er dus geen speciale outfit voor nodig! Geen tijd om elke week naar de sportschool te gaan, tussen je werk, de kinderen en je andere hobby’s door? Koop dan gewoon een step voor je dagelijkse verplaatsingen! Daarnaast is de step ook uitstekend te combineren met het openbaar vervoer of om lange afstanden tussen parkeergelegenheid en bestemming te overbruggen.

2. Je Verplaatst je super snel met een step!

Met een step reist u gemiddeld 2 tot 3 keer sneller dan lopend door het centrum. Gemiddeld haal je tussen de 12 en de 20 km/u. In de spits ben je sneller met een step dan met de auto. Je mag over de stoep en over alle voetpaden, je vermijdt de files en, vooral, je verliest geen tijd om een parkeerplaats te zoeken. Het beste is om wel een helm te dragen als je de step neemt (net zoals met de fiets): “voorkomen is beter dan genezen”.

3. Je volgt dezelfde verkeersregels als voetgangers

Het verkeersreglement stelt steppers gelijk aan voetgangers. Handig als je in het centrum moet zijn! Gebruik de stoep, neem de zebrapaden en rijd probleemloos in autovrije zones! Let wel altijd op voetgangers die langzamer zijn dan jij, oefen voorzichtig en gebruik gezond verstand bij het rijden met de step.

Steppen in de stad

4. je Vermijdt de files

Files…je wordt er elke dag mee geconfronteerd op weg naar je werk, je went er nooit echt aan én je wordt er gek van dat je ‘s avonds nog eens een half uur later thuiskomt. Waarom de auto niet gewoon laten staan en voor een step kiezen? Zo rijd je ‘s ochtends vrij en onbezorgd naar je werk. Woon je te ver van je werk om alles met de step te doen, neem dan de auto of het openbaar vervoer voor een klein stukje. De rest van je traject kan je dan gewoon met de step afleggen!

5. De step kan gecombineerd worden met het openbaar vervoer

De meeste steps voor volwassenen zijn opvouwbaar en wegen tussen 2,5 en 3 kg. Je vertrekt thuis met je step en rijdt tot aan de bushalte of de ingang van de metro, je vouwt ze op in 1 seconde en je neemt ze mee in de metro, de bus of de trein. Zo simpel is het! Beter nog, dit gemak heeft een naam: Easyfold!

6. Nooit meer op zoek naar een parkeerplaats

Gebruik je de step als vervoersmiddel, dan verspil je geen tijd aan elke dag een kwartier zoeken naar een parkeerplaats. Je vouwt de step simpelweg op, neemt hem mee op werk en bergt hem op als een eenvoudige paraplu. Zo loop je zelfs geen risico dat hij gestolen wordt!

Kies voor een step in de stad

7. Het is een duurzame en groene manier van transport

De step nemen in de plaats van de auto, dat is ook denken aan het milieu en luchtvervuiling tegengaan. Kies voor een schoon vervoersmiddel zoals de step en wissel je benzine in voor een beetje water!

Probeer het eens uit, neem eens een step om je door de drukke stad te verplaatsen. Aarzel je toch nog, laat je dan overtuigen door iemand uit je omgeving die zich reeds op een step verplaatst. En geloof ons, als je het eenmaal hebt geprobeerd, zal je niet anders meer willen.