Fiets

Een goede en betaalbare fiets aanschaffen doe je bij Decathlon. Decathlon heeft een ruim assortiment aan elektrische fietsen, kinderfietsen, hybride fietsen, vouwfietsen en ook stadsfietsen. Bij ons als sportwinkel ligt natuurlijk de nadruk op ons racefiets en mountainbike assortiment. Sport toegankelijk maken doen wij door een goede fiets aan te bieden met de sportiefste prijs. Koop online je sportieve fiets bij Decathlon.

Fiets
Filter
Terug naar artikelen
Geslacht
Type
Maat
Merk
Sport
Kleur
Prijs
158 Artikelen
Best verkocht
 • Best verkocht
 • Prijs laag - hoog
 • Prijs hoog - laag
 • Korting hoog - laag
 • Best beoordeeld
 • Nieuwe collectie
 • Laatste kans
Deze producten zijn niet beschikbaar in Mijn winkel (Wijzig winkel)
  4.5/5 Op basis van 1709 reviews

  Mountainbikes

  Wie een fiets wilt kopen is bij Decathlon aan het juiste adres. Wij hebben mountainbikes van b’Twin, ons eigen fietsmerk en we hebben de keuze uit zowel recreatieve, sportieve, competitieve en cross country mountainbikes voor verschillende disciplines. Je koopt je mountainbike dus op basis van je discipline. Het is ook belangrijk om je keuze te baseren op afstand en frequentie.

  Voor ritjes tot 1 uur, op relatief eenvoudig terrein, zonder al te veel obstakels volstaat een mountainbike met een 80 mm. voorvork, voor voldoende comfort en veiligheid. Daarnaast adviseren wij banden met noppen, voor meer grip en versnellingen (vooral handig op heuvelachtig terrein). Voor mountainbike tochten tot 3 uur heb je een fiets nodig met schijfremmen en een voorvork variërend van 80 mm. tot 100 mm. Voor de intensieve mountainbiker adviseren wij een mtb met aluminium of carbon frame omdat een licht gewicht de wendbaarheid positief beïnvloed. Een lucht aangedreven vering zorgt voor een betere demping en beter stuurwerk. Voor meer informatie verwijzen we je graag verder naar onze mountainbike informatiegids

  Stadsfietsen

  Lekker op je stadfiets toeren is zowel economisch als milieu vriendelijk en erg comfortabel (mits je de juiste fiets hebt). Kies daarom geen oude stadsfiets uit, je moet er namelijk elke dag op een plezierige manier mee kunnen fietsen. De keuze voor een stadsfiets wordt vaak gebaseerd op de afstand die je er mee gaat afleggen. Daarnaast is het belangrijk om een inschatting te maken hoe vaak je de fiets zult gaan gebruiken en te beseffen op welke ondergrond je zult fietsen (asfalt, klinkers, zandpaden etc.). Voor korte afstanden tot 5 km zou je zelfs een vouwfiets kunnen overwegen, deze is namelijk eenvoudig op te bergen en mee te nemen.

  Voor middellange afstanden tot 10 km. adviseren wij een klassieke stadsfiets die comfortabel en eenvoudig te gebruiken is. Een aluminium frame zal je de juiste stevigheid bieden voor fietstochten door de stand en het materiaal is vrij licht. Doordat je vaak rechtop een stadsfiets zit, heb je een goed overzicht, iets wat de veiligheid ten goede komt. Stadsfietsen kunnen eenvoudig worden voorzien van handige fietsaccessoires zoals fietsmanden waardoor, dus boodschappen doe je vanaf nu op de fiets. Let ten alle tijden op je veiligheid en wij adviseren altijd een helm te dragen op de fiets. Ook fietslichten en reflecterende kleding zijn een ware must. Ook voor een elektrische fiets kun je bij ons terecht!

  Racefietsen

  Ga jij puur voor snelheid of hou je juist van mooie recreatieve fietstochten over de weg? De racefietsen van b’Twin zijn ontworpen voor zowel de recreatieve fietser maar ook voor de fanatieke wedstrijdfietsers die de concurrentie willen aangaan op wedstrijdniveau. Je kiest de juiste racefiets op basis van je verwachte gebruik. Voor recreatieve fietsers die net beginnen met wielrennen, adviseren wij een fiets met een geometrie die je een comfortabele positie kan laten innemen. Een aluminium frame is een goede optie omdat deze fietsen over het algemeen licht en daardoor efficiënter zijn.

  Wanneer je op zoek bent naar een fiets voor prestaties, dan heb je een racefiets met een licht frame nodig. Het frame van deze fietsen is speciaal ontworpen voor dynamische ritten, ongeacht hoe heuvelachtig het terrein is. Hoe dan ook, de racefietsen van b’Twin worden uitstekend beoordeeld door onze klanten en hebben een levenslange garantie (op carbon frames uitgezonderd). Let op; racefietsen zijn erg geliefd, zet je fiets dus ten alle tijden op slot of zet hem ergens aan vast. Lees nog meer informatie in de racefiets informatiegids.

  Kinderfietsen

  Een kinderfiets moet balans, veiligheid en comfort bieden. De keuze voor een kinderfiets is afhankelijk van leeftijd, lengte en het beoogde gebruik van de fiets. De leeftijd van je kind is belangrijk omdat kinderen pas vanaf een jaar of 3 kunnen beginnen met fietsen in de vorm van loopfietsen. Kinderen tot 5 jaar zullen vaak zijwieltjes gebruiken om alvast te worden klaargestoomd voor het echt werk.

  De fiets moet altijd bij de lengte van je kind passen, vooral als het kind net begint met fietsen. Het juiste formaat fiets zal het leren makkelijker maken wat automatisch meer plezier betekent. Je zult bij Decathlon verschillende fietsen vinden die eenvoudig in de hoogte versteld kunnen worden. Zowel het zadel en het stuur kunnen worden aangepast en op deze manier kan je kind lang genieten van een fiets.

  Als kinderen het fietsen onder de knie hebben kunnen ze een bepaalde discipline kiezen. Een mountainbike, bmx of stadsfiets zijn uitermate geschikt om je kind kennis te laten maken met de verschillende takken van de fietssport.

  Elektrische fietsen

  Fietsen worden vaak intensief gebruikt en sommige onderdelen zijn dan ook onderhevig aan slijtage. Om de maximale levensduur van de fiets te waarborgen, zullen sommige onderdelen na verloop van tijd opnieuw afgesteld of zelfs in het geheel vervangen moeten worden. Op Decathlon.nl vind je alle fietsonderdelen die je nodig hebt voor dit onderhoud. Ook kun je ervoor kiezen een fiets te upgraden of simpelweg nog beter af te stellen qua afmetingen met specialistische onderdelen zoals stuurpennen en zadels. Om er zeker van te zijn dat de onderdelen op jouw fiets passen, doe je er bij twijfel verstandig aan contact op te nemen met onze klantenservice!

  Geef een sportief cadeau

  Cadeaubon kopen