Kompassen

Kompassen

Een kompas kan een geweldige tool zijn om je te navigeren door bossen en grote landschappen. Vaak wordt een kompas gebruikt door wandelaars of natuurontdekkers. Ook is het een leuk item voor een speurtocht of een teamuitje. Naast een kompas kun je ook kijken naar onze verrekijkers om beter te navigeren in ruige plekken.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geslacht
Kleur
Merk
Prijs
4.3/5 Op basis van 96 reviews

Kompas kopen? Wij hebben ze voor verschillende activiteiten

Wil je een kompas kopen? Dan ben je bij Decathlon aan het juiste adres. Bij ons kun je een kompas kopen voor verschillende doeleinden. Ga jij bijvoorbeeld varen? Je vindt bij ons handige kompassen voor op de boot. Deze kompassen kunnen tegen water, tegen zout en tegen uv-stralen. Wel zo fijn als je buiten op zee bent en allerlei weersomstandigheden tegenkomt! Daarnaast zijn onze vaarkompassen goed te bevestigen op elk type boot dankzij de draaibare sokkel. Wil je je niet op water, maar onder water oriënteren? Dan kun je bij ons een kompas kopen voor het duiken. Deze duikkompassen zijn met de speciale behuizing te bevestigen aan je trimvest of arm. Zo raak je hem niet snel kwijt. Onze kompassen voor onder water zijn lichtgevend, zodat je ze altijd goed kunt aflezen. Vind ook in diep zee altijd de weg!

Weet jij welk kompas je nodig hebt? Bestel je nieuwe kompas gemakkelijk online in onze webshop. Kies voor thuisbezorging, ophalen bij een afhaalpunt of kom je bestelling ophalen in onze winkel. Ben je er nog niet helemaal uit, of kom je liever langs om het kompas te testen? Je bent van harte welkom in onze 21 Decathlon-winkels. Je vindt ze in heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt. We staan voor je klaar om advies te geven en te helpen.

Navigatie kompas: hoe werkt het?

Je gaat aan de slag met het apparaatje, maar hoe werkt de navigatie kompas eigenlijk? In het kompas zit een naald, deze wijst altijd naar het noorden. De meeste kompassen hebben een draaibare ring om die het makkelijker maakt om te bepalen welke windrichting jijzelf op loopt, zwemt of vaart. Op die manier kun je op het kompas lezen waar het noorden is, en of jij zelf richting het westen, oosten, zuiden of noorden staat. Om een navigatie kompas optimaal te kunnen gebruiken als je je koers wilt bepalen, heb je hiernaast ook een kaart nodig. Hierop moet een noord-zuidas staan. Zo kun jij zelf aflezen waar op de kaart het noorden aangegeven is. Als je dat hebt gevonden, kun je door middel van gebruik van de kaart én de navigatie kompas samen je koers gaan bepalen.