DECATHLON

Duimkompas voor oriëntatieloop Racer 500 rechts en links

€24,99
Schrijf als eerste een review
Ref. : 8771024

Vind alle controlepunten tijdens een oriëntatieloop dankzij dit duimkompas met draaibare behuizing en stabiele en snelle naald.

De nieuwe versie van het ergonomische en comfortabele duimkompas RACER 500 is onmisbaar voor de beginnende of gevorderde oriëntatieloper en zowel te dragen aan de rechter- als linkerduim

Aantal:
Bezorging:

Onze excuses, de levertijd van dit product is onbekend.

Winkelvoorraad

Productvoordelen

Stabiliteit

Win tijd: lees je kompas af terwijl je rent dankzij het stabilisatieschijfje!

Handelingssnelheid

De combinatie pen/magneet garandeert dat de naald heel snel is.

Eenvoudig transport

Doordat het kompas om je duim geklemd zit kan je tegelijkertijd de kaart en het kompas kan lezen.

Gebruikerscomfort

Doordachte ergonomie om goed aan te sluiten op de duim.

Visuele efficiëntie

De schaalverdeling is specifiek afgestemd op oriëntatieloop en raids.

Modulariteit

Dit kompas kan je zowel aan de rechter- als linkerduim dragen, het is via een eenvoudige handeling aan te passen.

Technische informatie

WAAROM EEN KOMPAS ROND JE DUIM BEVESTIGEN?

Bij een oriëntatieloop is het doel om een route langs controlepunten zo snel mogelijk af te leggen, waarbij je je eigen weg kiest met behulp van kaart en kompas. Je begrijpt dus dat alles waarmee je tijd kan winnen erg welkom is! Een duimkompas heeft het grote voordeel dat je tijdens het rennen tegelijk je kaart en kompas kan aflezen en de handen vrij houdt! Praktisch toch?

EEN KOMPAS DAT ZOWEL GESCHIKT IS VOOR LINKER- ALS RECHTERDUIM.

Met een eenvoudige handeling is het kompas RACER 500 aan te passen voor rechter- of linkerduim. De meeste linkshandigen zullen immers het kompas bij voorkeur aan de rechterduim dragen, en rechtshandigen aan de linkerduim; op die manier is je dominante hand vrij om takken uit de weg te duwen, je balans te bewaren of de elektronische chip vast te houden waarmee je je registreert bij de controlepunten!

DE JUISTE BALANS TUSSEN STABILITEIT EN SNELHEID VOOR EEN GOEDE NAUWKEURIGHEID

Omdat je met een stabiele naald je kompas kan aflezen terwijl je rent, en dus in de goede richting blijft lopen, kozen we voor een naald die draait op een pen; die geeft net voldoende wrijving om de naald goed in zijn as te houden, terwijl een stabilisatieschijfje het trillen van de naald dempt zodat het aflezen makkelijker gaat. Tot slot zorgt een krachtige magneet ervoor dat de naald heel snel reageert ... Dat alles samen zorgt ervoor dat je beslist tijd wint!

WANNEER ERGONOMIE RIJMT OP PRESTATIE!

De nieuwe versie van het kompas RACER 500 is ergonomischer, de hoeken werden afgerond zodat je het kompas amper voelt zitten en zonder problemen urenlang aan je duim kan dragen (het is al genoeg dat je door braamstruiken of brandnetels moet lopen, een pijnlijke duim hoeft er echt niet meer bij). We hebben ook de kijkhoek nog preciezer gemaakt dan hij al was. Kortom, je zal beslist kunnen beamen dat dit kompas niet alleen goed presteert, maar ook comfortabel en precies is!

HOE ZIT HET MET DE SCHAALVERDELINGEN OP DIT KOMPAS?

Wist je dat de aanwijzer met een schaal tot 3 cm je kan helpen om je te oriënteren en afstanden te beoordelen op de kaart? "Even denken ... 2 cm op een kaart met een schaal van 1:15.000 ... dat is 30.000 cm, of 300 meter! Je zal goed moeten zijn in hoofdrekenen!" Naast een schaal met lineaire verdeling vind je op het draaibare kompashuis ook een hoekschaal met een verdeling per 2 graden om een azimut te bepalen.

EEN OLIEBAD? IS DAT NIET VIES?

Alle kompassen van Evadict zijn gevuld met een viskeuze olie; dat klinkt inderdaad niet erg smakelijk maar het is voor de goede zaak! Dankzij het oliebad behoudt het kompas zijn snelheid, stabiliteit en precisie ... En dus helpt die stroperige olie jou om goed te presteren tijdens het oriëntatielopen! En dat is toch waar alles om draait, niet?

kan ik dit kompas overal ter wereld gebruiken?

Omdat dit kompas gekalibreerd is voor het noordelijk halfrond, zal het minder stabiel zijn als je gebruikt dicht bij de evenaar of in het zuidelijk halfrond, maar het zal wel nog steeds het noorden aanduiden.

ONZE TIPS OM GOED ZORG TE DRAGEN VOOR JE KOMPAS

Omdat je kompas een waardevolle (om niet te zeggen onmisbare) bondgenoot is tijdens oriëntatielopen kan je er maar beter goed zorg voor dragen: bewaar het bij gematigde temperatuur, vermijd heel lage of heel hoge temperaturen en drukschommelingen. Berg het na gebruik ook altijd op in een stoffen zakje om krassen te vermijden.

Garantie

Op dit product geven we 2 jaar garantie

Gewicht

0.027 kg

Overige informatie

Product samenstelling

Hoofddeel: 100.0% Polyester Hoofdstof: 100.0% Elastisch polyester

VOORRAADADVIES

We raden aan om je duimkompas in een tasje te bewaren zodat er geen krassen op komen. Vermijd ook extreme temperaturen (-20°C en +40°C) en snelle temperatuursveranderingen.

TESTS

Onze kompassen worden getest in het laboratorium om na te gaan of ze bestand zijn tegen grote hoogte, tegen vallen en tegen extreme temperaturen ... En raad eens? Ze slaagden met vlag en wimpel voor alle tests!

Goedgekeurd door

Ons kompas werd goedgekeurd door beginnende en gevorderde oriëntatielopers en -loopsters, en door ons productontwikkelingsteam. We hopen overigens dat jij binnenkort zelf alle voordelen kan ervaren van een kompas dat je snel, precies en betrouwbaar de juiste richting wijst, tijdens een multisport-raid of korte of lange oriëntatieloop, in een bos of midden in de velden, terwijl je rent of loopt!

ONDERHOUDSADVIES

Elke droogkuis.

Maximum wastemperatuur van 30°C. - Normale behandeling.

Maximum wastemperatuur 60°C. - Normale behandeling.

Alleen met zuurstofhoudend, niet-chloorhoudend bleekmiddel.

Professioneel chemisch gereinigd met tetrachloorethyleen en alle oplosmiddelen die tegenover het F-symbool staan. - Normale behandeling.

Afbeeldingen

Duimkompas voor oriëntatieloop Racer 500 rechts en links
Duimkompas voor oriëntatieloop Racer 500 rechts en links
Duimkompas voor oriëntatieloop Racer 500 rechts en links
Duimkompas voor oriëntatieloop Racer 500 rechts en links
Duimkompas voor oriëntatieloop Racer 500 rechts en links

Reviews

Vragen & Antwoorden