Mountainbike onderdelen

Mountainbike / MTB onderdelen

Met de juiste MTB onderdelen geniet je maximaal van je mountainbiketocht. Je moet namelijk kunnen vertrouwen op een betrouwbare fiets en soepel kunnen trappen. Als een MTB onderdeel stuk gaat, moet je naar huis lopen of een fietsenmaker zoeken voor reparatie. Bovendien zorgt een MTB onderdeel als kapotte remhendel of een slecht functionerende as voor een onveilige situatie op de weg. Decathlon beschikt over een uitgebreid aanbod aan solide MTB onderdelen om je mountainbike te repareren, waaronder wielen, pedalen en standaards. Daarnaast bieden we ook MTB gereedschap aan wat je veel moeite en tijd bespaart.

Advies nodig?
Vijf tips voor de beginnende mountainbiker.
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
4.2/5 Op basis van 100662 reviews

Mountainbike onderdelen voor maximaal vertrouwen in je fiets

Mountainbike onderdelen krijgen veel te verduren gedurende een tocht. De krachten op de fiets zijn enorm en onvoorspelbaar. Het risico dat je bijvoorbeeld met volle snelheid over een steen rijdt is groot, waar je MTB onderdelen zoals pedalen en wielen wel tegen bestand moeten zijn. Zelfs mountainbike onderdelen van hoogstaande kwaliteit kunnen net op dat ogenblik het begeven. Met het veelzijdige aanbod aan mountainbike onderdelen van Decathlon schaf je binnen een handomdraai de noodzakelijke elementen aan om je tweewieler te repareren. Wij bieden uitsluitend MTB onderdelen van A-merken aan zoals SHIMANO, BTWIN en ROCKRIDER.

Met een nieuwe aandrijving op je mountainbike kun je bijvoorbeeld al een wereld van verschil creëren. Het vervangen van MTB onderdelen op de aandrijflijn geven je fiets en daarmee je prestaties een enorme boost. Bij Decathlon kun je dan ook onder andere voorderailleurs, achterderailleurs, cranksets, shifters, kettingen en cassettes kopen om je mountainbike te upgraden voor een nieuw fietsseizoen.

MTB onderdelen kopen doe je bij Decathlon

Voor MTB onderdelen kopen ben je bij Decathlon aan het juiste adres. Een nieuwe ketting erop zetten, een reserve binnenband in huis hebben of werken met het beste mountainbike gereedschap is dankzij Decathlon een fluitje van een cent. Het hangt af van de discipline binnen de mountainbikesport die je beoefent en hoe vaak je op de tweewieler stapt, hoe snel je nieuwe MTB onderdelen moet kopen om ze te vervangen. Over het algemeen geldt de vuistregel dat je de ketting van je mountainbike iedere 3000 kilometer dient te vervangen. Dit is om versnelde slijtage aan de kettingbladen en cassette te minimaliseren. Dit is echter wel slechts een richtlijn, aangezien niet elke ketting even snel slijt.

Draai je slechts op licht verzet rond en maak je de ketting na elke mountainbiketocht goed schoon en smeer je deze in? Of kies je ervoor om nooit in de regen te rijden en ben je licht van gewicht? Dan gaat de ketting uiteraard veel langer dan 3000 kilometer mee. De variaties in rijstijl zijn de belangrijke oorzaak om frequent de toestand van je ketting te onderzoeken. Dit kan bijvoorbeeld met een kettingslijtagemeter. Vraag je je af welke MTB onderdelen je moet kopen om je mountainbike weer zo goed als nieuw te laten functioneren? Kom dan gerust langs in een van onze filialen voor een advies van onze experts. Of bestel meteen de gewenste MTB onderdelen in onze webshop.