Skimboard

Skimboard

Op zoek naar een skimboard? Bij Decathlon vind je skimboards voor kinderen en volwassenen van hout en foam van ons surfmerk Olaian. Gebruik wax voor meer grip op je skimboard en bekijk ook onze bodyboards, surfboards, materiaal om te snorkelen, zwemkleding en wetsuits.

Advies nodig?
Hoe kies ik een skimboard?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Geslacht
Kleur
Maat
Merk
Prijs
22,99
Skimboard tiki 80 cm
Skimboard tiki 80 cm
AROONA

Skimboard tiki 80 cm

Verkocht en verstuurd door Summertoys
74,99
49,95
Skimboard - Body Glove 37"
Skimboard - Body Glove 37"
BODY GLOVE

Skimboard - Body Glove 37"

Verkocht en verstuurd door Streetsurfshop
23,99
99,95
28,99
Skimboard voor kinderen hout 35" 89 cm Azteken
Skimboard voor kinderen hout 35" 89 cm Azteken
RIP

Skimboard voor kinderen hout 35" 89 cm Azteken

(7)
Dit artikel is nu niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad
3.9/5 Op basis van 112 reviews

Wat is skimboarden?

Skimboarden is een watersport waarbij je je met een kleine plank, een skimboard, over het water verplaatst. Vaak wordt dit op een dun laagje water in de branding gedaan. Je gooit het skimboard voor je uit, rent erachteraan en springt er op. Het klinkt bijna onmogelijk, maar niets is minder waar. Want hoe dunner het laagje water, hoe eerder het water tegen de grond weerkaatst en het board weer omhoog gedrukt wordt.Wanneer je al enige ervaring met skimboarden hebt, kan je ervoor kiezen om met je skimboard een golf te pakken: ren vanaf het strand richting een golf, spring op je board en surf terug op een golf. Dankzij de grootte van de plank ben je flexibel en kan je je eenvoudig over de golven verplaatsen.

Verschil tussen skimboarden en andere watersporten

Zodra je een skimboard met een bodyboard, surfplank of SUP vergelijkt, dan zie je gelijk dat de skimboard het kleinste van allemaal is. Een skimboard is klein en handzaam, waardoor je de plank eenvoudig onder je arm mee naar het strand neemt.Maar naast het verschil in grootte van de plank, zijn de sporten ook totaal verschillend van elkaar. Zo lig je bij bodyboarden op je plank in het water, terwijl je bij skimboarden op je plank staat. Voor surfen geldt eigenlijk hetzelfde. Uiteindelijk probeer je wel op je plank te gaan staan, maar je begint liggend op je plank. Bij suppen daarentegen sta je wel opeen plank, maar draait het hierbij vooral om stabiliteit. Terwijl het bij skimboarden juist een uitdaging is om je evenwicht te bewaren.

Verschil tussen foam en houten skimboard

Een skimboard kan van verschillend materiaal gemaakt zijn: foam of hout. Skimboarden van foam zijn over het algemeen groter en hebben meer drijfvermogen. Hierdoor zijn ze ideaal voor de beginnende skimboarder én voor het pakken van golven. Met een houten plank behaal je op ondiepe oppervlaktes hogere snelheden. Dit komt omdat een houten skimboard vaak kleiner en dunner is, waardoor er minder frictie ontstaat.Wanneer je skimboard is gemaakt van glasvezel, ervaar je een optimaal glijvermogen en verplaats je je nog sneller over het water.

Hoe kies ik het juiste skimboard?

Wanneer je een skimboard koopt, is het belangrijk dat je de juist koopt. Maar waar moet je bij aanschaf op letten? Vraag jezelf allereerst af wat je niveau is. Beginners lanceren zich met hun skimboard op een dun laagje water en glijden recht vooruit. Gevorderde skimboarders lanceren zich snel met hun skimboard en doen moves op vlak water of kleine golfjes. Experts kunnen dit ook, maar daarnaast surfen zij op een golf tot aan het strand.Houdt naast je niveau rekening met lengte en gewicht. Wanneer je groter bent, heb je ook een grotere plank nodig. Decathlon verkoopt skimboarden voor kinderen en volwassenen.