Rodpods, Banksticks en Beetmelders

Rodpods, Banksticks en Beetmelders

Bij Decathlon hebben we diverse mogelijkheden om je karperhengels stevig aan de waterkant te positioneren. Afhankelijk van de ondergrond of je voorkeur kun je gebruik maken van een rodpod of losse banksticks. Ook voor beetmelders kun je bij ons terecht.

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Merk
Prijs
4.5/5 Op basis van 1443 reviews

Rodpod, banksticks en buzzerbars… wat zijn de verschillen?

Voor karpervissen heb je vaak een behoorlijke portie geduld nodig en je hengels liggen soms zelfs dagen op de steunen. Bij Decathlon hebben we daarom een ruim assortiment aan verschillende soorten hengelsteunen voor het karpervissen. Er zijn rodpods, banksticks, buzzerbars en accessoires.

Wat zijn banksticks?

Banksticks zijn langwerpige pennen die je in de grond prikt, voorzien van een schroefdraad aan de bovenkant waar je een beetmelder of steuntje in kunt schroeven. De banksticks van Decathlon zijn bovendien uitschuifbaar waardoor je je hengels optimaal kunt positioneren. Banksticks zijn erg populair onder karpervissers omdat je elke hengel neer kunt zetten waar nodig. Het nadeel is dat je ze niet kunt gebruiken op een harde ondergrond.Er zijn verschillende formaten banksticks, waarvan de kleine varianten in de meeste gevallen prima zijn. Wil je met je toppen omhoog vissen, zoals op een rivier of een water met veel waterplanten langs de eigen oever, gebruik dan een lange bankstick als voorste steun.

Wat zijn buzzerbars?

Buzzerbars geven de mogelijkheid om het aantal hengels op een bankstick te verdubbelen of zelfs te verdrievoudigen. Afhankelijk van het type schroef je dus twee of drie beetmelders (of hengelsteunen) op de horizontale bar, welke je vervolgens op je bankstick schroeft. Vooral handig wanneer je met meerdere karperhengels dezelfde richting uit vist en niet teveel materiaal wil meenemen.

Wat zijn rodpods?

Wil je een allround hengelsteun die je niet alleen op een zachte ondergrond, maar ook op bijvoorbeeld straatstenen of rotsen kunt plaatsen? Dan is een rodpods iets voor jou. Een rodpod is een soort statief waarom meestal drie of zelfs vier hengels geplaatst kunnen worden. De rodpods van Decathlon zijn stabiel en makkelijk in- en uit elkaar te halen.Er zijn eenvoudige instap rodpods en grotere, beter te verstellen rodpods. Wil je jouw hengels op alle manieren kunnen positioneren, kijk dan naar een wat duurder model.

Wat zijn Hengelsteunen

Achtersteunen kunnen zowel op rodpods als banksticks en buzzerbars geschroefd worden. Met een achtersteun kun je jouw hengel gemakkelijk plaatsen. Hij zorgt er namelijk voor dat jouw hengel blijft liggen. Er zijn verschillende achtersteunen. Deze verschillen voornamelijk in diameter en/ of hard en zacht. In de brede achtersteunen kun je gemakkelijk dikke hengels plaatsen. In de dunnere juist de dunne karperhengels. Voor het kiezen van de juiste achtersteun adviseren wij altijd om een achtersteun te kiezen die breed genoeg is voor jouw karperhengels.