Warm-koud compressen

Warm-koud compressen

Wil jij de pijn van je sport- of spierblessure verlichten of je spieren ontspannen? Dan biedt een warm koud kompres een goede oplossing. Een warm koud kompres van Decathlon vormt zich naar het gebied wat je wilt behandelen voor een optimaal resultaat. Kies voor een herbruikbaar warm koud kompres om vaker je lichaam te behandelen, of ga voor een instant pack waarbij je direct verlichting hebt zonder het kompres eerst in te vriezen. Wil je het spierherstel na je training bevorderen? Bekijk dan onze massage-artikelen. Heb je last van een blessure en wil je minder pijn ervaren tijdens het bewegen? Bekijk ook onze braces en sporttape.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Kleur
Maat
Merk
Prijs
Vanaf
46,50
Compressiehuls Select 6610
SELECT

Compressiehuls Select 6610

Verkocht en verstuurd door Shopping Factory

25,00 -20%
19,99
27,95
13,95
30,00 -23%
22,99
37,50
Knieband Select
SELECT

Knieband Select

Verkocht en verstuurd door Shopping Factory

18,50
Wegwerp-ijszak Select
SELECT

Wegwerp-ijszak Select

Verkocht en verstuurd door Shopping Factory

Vanaf
36,50
Polssteun Select 6700
SELECT

Polssteun Select 6700

Verkocht en verstuurd door Shopping Factory

4.5/5 Op basis van 3166 reviews

Wat is een koud warm kompres en hoe werkt het?

Denk je eraan om een koud warm kompres te kopen, maar wil je eerst nog meer informatie hierover lezen? Daar helpen wij je graag bij. Een andere naam voor een koud warm kompres is een ‘hot en cold pack’. De naam zegt het al een beetje: dit kompres kan zowel kou als warmte afgeven. Zo’n koud warm kompres komt in verschillende vormen voor. Bijvoorbeeld in gelvorm, bij deze pack is het belangrijk dat je een stof tussen je lichaam en het kompres doet omdat direct contact met de huid als onprettig ervaren kan worden. Je kunt dit kompres in de vriezer doen om hem (ijs)koud te maken, of in kokend water of de magnetron stoppen op hem op te warmen. Bij een enkele koud warm kompres hoef je niet te wachten tot hij koud of warm is, er zijn namelijk ook varianten waarbij het kompres meteen koud wordt. Je slaat stevig op dit pack en schudt ermee, zo wordt de kou geactiveerd. Handig als je bijvoorbeeld tijdens je wedstrijd je enkel verzwikt en dit gebied direct wilt verkoelen.

Wanneer gebruik je koude warmte kompressen?

Nu je weet wat een kompres is en hoe het werkt, gaan we uitleggen wanneer je de koude warmte kompressen gebruikt. Je kunt ze namelijk voor verschillende situaties gebruiken. Bijvoorbeeld bij een stijve nek, verrekking van je schouder, klachten aan je onderrug en spierpijn. Maar ook bij bloeduitstortingen, ontstekingen, migraine, menstruatieklachten en zwellingen kunnen koude warmte kompressen een heerlijk verlichtend gevoel geven en helend werken. Over het algemeen gebruik je de kou van de koude warmte kompressen bij pijn veroorzaakt door een ontsteking of zwelling, terwijl je de warmte beter kunt gebruiken bij spierpijn of een kwaaltje. Je stimuleert dan de doorbloeding en ontspant de spieren.