Nachtvissen en Langere Sessies

Nachtvissen en Langere Sessies

Veel karpervissers brengen veel tijd door aan de waterkant. Van enkele uren tot meerdere dagen en zelfs weken wordt er gebivakkeerd achter de hengels. Daarom hebben we bij Decathlon een groot assortiment aan bijvoorbeeld tenten, stoelen en stretchers om je verblijf zo comfortabel mogelijk te maken.

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Merk
Prijs
4.6/5 Op basis van 8868 reviews

Wat is nachtvissen?

Karpervissen is een visserij die vaak lang duurt. Het geduld wordt niet zelden meerdere dagen of zelfs weken op de proef gesteld, wachtend op dat moment dat de karper je haakaas oppakt. We noemen deze langere sessies vaak wel; ‘Nachtvissen’. Omdat je dus langere tijd aan de waterkant verblijft, heeft Decathlon een ruim assortiment aan tenten, stretchers en andere artikelen om je sessie zo aangenaam mogelijk te maken.

Bivvy’s en brolly’s

Omdat karpers vaak pas in de donkere uren actief worden, is nachtvissen erg populair bij karpervissers. ’s Nachts is het stil en kruipen karpers uit hun schuilplaats op zoek naar voedsel. Dankzij de zelfhaaksystemen en beetmelders die we gebruiken hoef je gelukkig niet de hele nacht wakker te blijven, maar kun je gaan slapen totdat een karper jouw haakaas heeft gevonden.

Waarom vissen vanuit een Bivvy?

Ga je langer op pad dan wil je wellicht wat meer ruimte en comfort. Je brengt meerdere dagen door aan de waterkant en hebt daardoor ook meer spullen mee. Om al deze spullen op te slaan wordt er vaak een karpervistent gebruikt. Karpervissers noemen dit ook wel een bivvy. Een bivvy is een karpertent die plek biedt aan een of meerdere stretchers, stoelen en tassen. Het grondzeil van de bivvy is vaak uitneembaar zodat je die thuis kunt schoonmaken. Kijk bij het kiezen van een bivvy naar jouw visserij. Vis je vaak op een grote plek of is er niet zoveel ruimte aan de waterkant? Niet alle stekken zijn groot genoeg voor een grote twee persoonstent dus hou hier rekening mee bij je aankoop.

Waarom vissen vanuit een Brolly

Vis jij regelmatig dagdelen en af en toe één of twee nachten, dan is een brolly een uitkomst. Een brolly is te vergelijken met een visparaplu, maar dan een stuk groter en steviger. Je kunt ‘m vastzetten met haringen en stormpalen. Zo zit je altijd droog en beschut tegen de wind. Een brolly is compact en zeer snel op te zetten, en daarom ideaal voor de wat kortere karpervissessies.

Stretchers en slaapzakken voor het karpervissen

Als karpervisser slaap je regelmatig aan de waterkant. Sommige vissers liggen zelfs vaker in hun karpertent dan in de slaapkamer! Om die reden is het belangrijk een goed bed te hebben bij het nachtvissen. We raden bij Decathlon aan om bij het kopen van een stretcher echt een weloverwogen keuze te maken, zodat je niet met rugklachten komt te zitten. Voor korte, snelle sessies volstaat wellicht een compacte, lichtgewicht stretcher, terwijl voor de doorgewinterde karpervisser een bed met meer comfort is aan te raden. Ga jij voor ultiem comfort? Bekijk dan onze stretchers met ingelegd matras. Dit matras vormt zich naar je lichaam en zorgt ervoor dat je na een mooie vangst direct weer terug naar dromenland kunt.Ook voor slaapzakken is er voor ieder wat wils. Er zijn twee-, drie- en vierseizoenenslaapzakken, afhankelijk van de maanden waarin je vist. Vis je voornamelijk in de zomermaanden dan volstaat een tweeseizoenenslaapzak, terwijl een drieseizoenen versie comfort biedt aan degenen die ook nog het voor- en najaar vissen. Vis je het hele jaar door, of ben je een enorme koukleum, kies dan voor een lekkere warme vierseizoenenslaapzak.KarperstoelenVoor karperstoelen geldt eigenlijk hetzelfde als bij stretchers. Vertoef je meerdere dagen aaneengesloten aan de waterkant, kies dan voor een wat grotere, comfortabelere stoel. Deze zijn wel wat zwaarder, maar aangezien je er vaak veel uren op doorbrengt, is het belangrijk dat je goed zit, anders ga je rugklachten krijgen. Ga je af en toe voor een paar uur of een nachtje vissen, dan is voor jou gemak en handzaamheid belangrijker. Een klein, lichte karpervisstoel volstaat in dat geval.

Bivvy accessoires, lampen en hoofdlampen

Een karpervisser die meerdere dagen aan de waterkant verblijft richt zijn bivak in zodat er effectief en efficiënt gevist kan worden. Naast de tassen voor kleinmateriaal, kleding en kookspullen is het handig om een bivvytafel mee te nemen. Op je bivvytafel kun je kleine spullen leggen die je liever niet in het gras of op de grond legt, zoals je telefoon, powerbank, autosleutels en de ontvanger van je beetmelders. Een bivvytafel is in hoogte verstelbaar zodat je ook op een schuine helling een horizontaal blad hebt. Handig voor je kopje koffie!Karpervissen speelt zich vaak ’s nachts af, vandaar dat goede verlichting niet mag ontbreken. Een hoofdlamp volstaat meestal wel in de zomermaanden. Hoe meer lumen, hoe groter de lichtopbrengst. Wanneer de nachten langer worden en je al vroeg in je bivvy zit is het ook wel fijn om hier een lampje te hebben.

Karpertassen en foedralen

Een goede karpervisser heeft alles goed georganiseerd, zodat je nooit iets kunt vergeten. De karpertassen en hengelfoedralen van Decathlon bieden ruimte en bescherming voor alle benodigdheden langs de waterkant. De karpertassen zijn zo ontworpen dat je ook stalkend kan vissen. Dit houdt in dat je het minimale materiaal erin kan vervoeren waardoor je licht en compact op pad kan. Foedralen zijn lange tassen waarin je karperhengels veilig kan vervoeren. Deze tassen zijn zo ontworpen dat je jouw karperhengels niet beschadigd. Deze foedralen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Net zoals de hengels. Wanneer je dus een foedraal koopt, kijk dan altijd even naar de lengte van jouw karperhengels en of de bijpassende foedraal dezelfde lengte heeft.