Squash rackets

Squash rackets

Wil je een squashracket kopen? Bij Decathlon kun je squash rackets kopen voor de beginnende, ervaren en gevorderde squash speler. We bieden squash rackets aan van de merken Opfeel, Tecnifibre, Dunlop en Prince. Ook is er de mogelijkheid om rackets gratis te testen. Zo weet je zeker dat je het racket koopt dat bij jou past. Op zoek naar een squash bal? Bekijk dan onze squashballen.
Filter
Terug naar artikelen
Merk
Niveau
Levertijd
Kleur
Prijscategorie
43 Artikelen
Best verkocht
 • Best verkocht
 • Prijs laag - hoog
 • Prijs hoog - laag
 • Korting hoog - laag
 • Best beoordeeld
 • Nieuwe collectie
 • Laatste kans
De actuele voorraad is momenteel niet beschikbaar voor de winkel Mijn winkel (Wijzig winkel)
  4.0/5 Op basis van 279 reviews

  SQUASH RACKETS KOPEN BIJ DECATHLON

  Beginner, gevorderde of expert? Bij Decathlon vind je waar je naar op zoek bent. Wanneer je gaat squashen, kan een racket natuurlijk niet ontbreken. Het kiezen van het juiste materiaal lijkt wellicht moeilijk, maar wanneer je rekening houdt met de belangrijkste aandachtspunten, hoeft dit niet zo te zijn. De belangrijkste persoonlijke factoren zijn kracht, snelheid en techniek. Bij Decathlon vind je een ruim assortiment aan squash rackets van verschillende merken zoals Dunlop, Prince, Tecnifibre, HEAD en ons eigen merk Artengo.

  VERSCHILLENDE EIGENSCHAPPEN SQUASH RACKETS

  Bij het kiezen van het juiste squashracket kun je kijken naar verschillende eigenschappen.

  Bladgrootte van het racket

  Hoe groter het blad, hoe groter de sweetspot van een racket zal zijn. Dit is het ideale raakpunt in het racket. Hierdoor zal het racket ook meer power genereren, waardoor het makkelijker wordt om het spel te spelen. Een nadeel van een groter blad is dat je minder controle zult hebben.

  Balans van een squashracket

  Er wordt onderscheid gemaakt tussen Head Heavy(topzwaar) rackets en Head Light(gewicht in het handvat) rackets. Head Heavy rackets zullen meer power genereren, maar zullen tevens langzamer bewegen en zwaarder in de hand voelen. Voor Head Light rackets geldt precies het tegenovergestelde. Dan heb je als laatste nog squashrackets die uitgebalanceerd zijn. Dat wil zeggen dat het gewicht in het midden van het racket ligt en hierdoor wat meer allround wordt.

  Gewicht van een squashracket

  Squashrackets varieeren van ongeveer tussen de 120 gram en de 200 gram. Hoe zwaarder een racket, hoe meer power je zult kunnen slaan. Ook zal een zwaarder racket meer stabiliteit bieden. Lichte rackets daarentegen zullen wendbaarder zijn, vergen minder energie van je lichaam en bieden meer controle. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur is dit een van de belangrijkste keuze voor de aanschaf van je squashracket.

  Materiaal van een squashracket

  Rackets worden gemaakt van verschillende materialen, er wordt hoofdzakelijk onderscheid gemaakt tussen aluminium, grafiet en composiet. Aluminium rackets, zijn zwaarder, goedkoper en uitstekend geschikt voor een beginnende speler. Is een racket gemaakt van grafiet of composiet, dan zal een racket steeds lichter worden en zal deze geschikt zijn voor een meer gedreven speler. Houd er rekening mee dat aluminium ook een zwaardere last zal zijn voor je spieren.

  Type squashracket(frame)

  Er zijn twee type squashrackets waarbij je rekening moet houden. De zogenaamde ‘open throat/teardrop’ en de ‘closed throat’. Het grote voordeel van een open throat is dat het racket een groter raakoppervlak heeft en daardoor meer vermogen door het zogenaamde trampoline-effect. Voor een frame met een closed throat, geldt het tegenovergestelde. Hiermee heb je meer controle en zul je meer precisie uit je slagen kunnen slaan.

  BESPANNEN VAN SQUASH RACKETS

  Bij Decathlon beschikken wij over een bespanservice om uw squashracket weer te voorzien van een nieuwe besnaring. Op vertoon van je Decathlon sportpas is dit gratis en betaal je enkel de prijs van de snaar. Houdt er rekening mee dat dit vaak niet ter plekke kan en de gemiddelde wachttijd hiervoor tussen de 1-3 dagen zal bedragen.

  ADVIES OP MAAT VAN EEN DECATHLON SPORT EXPERT

  Al onze medewerkers hebben een passie voor sport en dit dragen zij ook uit in het actief beoefenen van sporten. De afdelingen worden over het algemeen ondersteund door sportieve verkopers, die als sport experts gezien kunnen worden. Voor al je vragen over squash rackets kun je dus terecht bij een van onze verkopers. Het grote voordeel van onze winkels is dat je er producten kunt proberen en passen. Vaak zijn er playgrounds waar wij stimuleren om producten te testen, zodat je precies weet wat je in huis haalt.

  LEVERING VAN SQUASH RACKETS

  Bij Decathlon kun je zelf de bezorgwijze kiezen, afhankelijk van het formaat van je product. Wij bieden je een volledig beveiligde betaalomgeving en een garantie van minimaal twee jaar op al je aankopen. Bij Decathlon heb je de keuze uit verschillende betaalmethoden en bestellingen vanaf €50,- worden gratis bij je bezorgd. Bovendien kunnen alle bestellingen gratis worden geretourneerd binnen 365 dagen (met de Decathlon sportpas).

  Geef een sportief cadeau

  Cadeaubon kopen