Outdoor sportschoenen

Outdoor sportschoenen

Sport jij graag in de buitenlucht? Ben je bijvoorbeeld gek op fietsen of hockeyen, of ga je binnenkort met een buitensport beginnen? Dan heb je outdoor sportschoenen nodig. In ons assortiment vind je de outdoor sportschoenen die bij jouw sport passen. We bieden namelijk verschillende outdoor sportschoenen aan die speciaal ontwikkeld zijn voor specifieke sporten. Zo krijgen je voeten de grip en ondersteuning die je nodig hebt tijdens je activiteit. Bekijk bijvoorbeeld onze wandelschoenen, voetbalschoenen, tennisschoenen of hardloopschoenen.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Maat
Geslacht
Sticker
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
De nieuwe Kiprun KD900X
Ontdek nu
4.4/5 Op basis van 76680 reviews

Bij welke activiteiten gebruik je sportschoenen outdoor ?

Sportschoenen outdoor zijn gemaakt voor buiten. Ze zijn daarom niet geschikt voor onder andere zaalsporten en fitness. Voorbeelden van activiteiten waarbij je sportschoenen outdoor draagt zijn wandelen, hardlopen, voetballen, fietsen, tennissen, zeilen, hockeyen en golfen. Deze sporten beoefen je allemaal in de buitenlucht: wandelen of hiken vindt bijvoorbeeld plaats in de natuur en tennissen doe je buiten op gras, gravel of een hardcourtbaan. Wil je sportschoenen outdoor gaan gebruiken? Bekijk dan ons assortiment met schoenen die daar speciaal voor zijn gemaakt. Bij ons vind je schoenen voor zowel dames als heren, in iedere prijsklasse. Heb je een klein budget? Geen probleem! Omdat we sport toegankelijk willen maken voor iedereen, bieden we goedkope outdoor sportschoenen aan.

Het verschil tussen buitensport schoenen en andere sportschoenen

Zo op het eerste gezicht lijken sportschoenen niet heel veel van elkaar te verschillen. Ze zitten allemaal aan je voeten, zijn van stof en hebben een zool. Maar als je de schoen omdraait en kijkt naar de zool, zie je dat er wel degelijk verschil zit tussen buitensport schoenen andere sportschoenen. Schoenen voor in een zaal hebben een stuggere zool omdat je daar op een gladde ondergrond speelt. Je zal bij deze schoenen ook draaipunten vinden, om goed te kunnen draaien op de bal van je voet en zo je spieren de ruimte te geven om te bewegen. Op deze manier verschillen de schoenen van elkaar. Maar ook de buitensport schoenen zien er voor iedere sport anders uit. Denk bijvoorbeeld aan wielrenschoenen waarbij je een gladde zool met kliksysteem ziet. Of een voetbalschoen met noppen onder de zool, zodat je meer grip hebt op het (kunst)grasveld en de druk op je knieën en spieren verlaagt. Het is niet verstandig om met een voetbalschoen een marathon te lopen, omdat de demping van hardloopschoenen veel meer toegespitst is op lange afstanden en schokken opvangen voor je lichaam. Wil jij weten welke buitensport schoenen het beste bij jouw sport passen? We hebben de schoenen voor je ingedeeld per sport, bij de beschrijving van onze producten kun je meer lezen over de eigenschappen en voordelen van het product. Wil je persoonlijk advies? Kom gerust langs in een van onze Decathlon winkels!