Compressiekousen

Compressiekousen

In ons assortiment vind je compressiekousen die je voor of na het sporten kan gebruiken. Het zijn de ideale sokken om goed te kunnen blijven bewegen. De lichte druk die de compressiekousen aan je onderbenen geven, werkt namelijk als hulpmiddel tegen blessures en verbetert de bloedcirculatie. Daardoor zijn onze compressiekousen ook ideaal voor tijdens een lange vliegtocht. Zoek je extra ondersteuning voor je voeten? Bekijk dan onze inlegzolen Heb je last van een blessure aan je knie? Kijk ook eens naar onze braces.

Advies nodig?
Wat is het nut van hardloop compressiesokken?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
29,99
COMPEX RECOVERY SOKKEN
COMPEX

COMPEX RECOVERY SOKKEN

Verkocht en verstuurd door Compex

34,95
32,90
22,90
PRO ACTIVE FULL COMPRESSION
ENFORMA

PRO ACTIVE FULL COMPRESSION

Verkocht en verstuurd door ENFORMA SALES

4/5 Op basis van 354 reviews

COMPRESSIEKOUSEN SPORT: WANNEER GEBRUIK JE ZE?

Veel sporters gebruiken tijdens hun inspanning compressiekousen sport. En dat deze zo populair zijn, is niet gek. De compressiekousen sport zorgen ervoor dat je je sport kunt blijven beoefenen tijdens of na een blessure. Ze zorgen voor betere doorbloeding, ondersteuning en stabiliteit. Heb je dus last van een blessure maar wil je toch blijven bewegen, bijvoorbeeld wandelen? Omdat de compressiekousen sport goed op de plek blijven zitten, kun je zorgeloos lopen zonder dat ze afzakken. Daarnaast helpen de kousen ook als je geen blessure hebt, bijvoorbeeld als je benen snel vermoeid raken. Door het dragen van de sokken zullen je benen langer kunnen presteren. Ook kun je de kousen gebruiken na je inspanning. Zo bevorder en versnel je het herstel van je spieren en kun je sneller weer je leuke activiteit doen. Hoe dat werkt? De compressiekousen sport voeren afvalstoffen sneller af en verbeteren de bloedcirculatie. Het aantrekken van de kousen voor of na je sport is heel eenvoudig. Je doet ze gewoon aan als een sok! Ook hebben wij in ons assortiment een tube, deze heeft geen voetstuk. De tube rol je op vanaf je kuit tot aan je enkel, rol hem dus voorzichtig uit over je been. Voor de beste ondersteuning is de kous en tube correct geplaatst onder de knie.

HOE KIES IK COMPRESSIEKOUSEN?

Als je op zoek bent naar compressiekousen dan ben je bij Decathlon aan het goede adres. Compressiekousen worden over het algemeen preventief gebruikt tijdens of na het sporten. Ook worden compressiekousen gebruikt voor optimaal herstel na een blessure aan je been. Zoals de naam het al zegt zorgen compressiekousen voor een verhoogde druk bij de benen. Doordat je compressiekousen voor, tijdens of na het sporten gebruikt wordt de bloedcirculatie op deze plaats gestimuleerd. Door de verbeterde bloedcirculatie worden afvalstoffen makkelijker afgevoerd. De compressiekousen verbeteren de natuurlijke compressie die je spieren voorzien aan je bloedvaten. Deze natuurlijke compressie zorgt ervoor dat je bloed makkelijker weer richting het hart gepompt wordt. Zoals je kunt begrijpen moet het bloed omhoog gepompt worden en kost dit meer moeite. Zonder de normale compressie van spieren is dit niet mogelijk. De compressiekousen versterken deze circulatie en ondersteunen de spieren ook als deze vermoeid raken tijdens het sporten. Compressiekousen kunnen ongeveer een half jaar tot een jaar gebruikt worden, afhankelijk van het gebruik. Na deze periode zal de compressie langzaam afnemen van de sokken, doordat de rek van de stof eruit gaat. Hierdoor zul je minder profijt hebben van de compressiesokken. Naast normale compressiekousen hebben wij bij Decathlon ook compressie tubes. Dit zijn normale compressiekousen, maar dan zonder de sok. De tube kan gewoon boven je normale sokken gedragen worden. Compressiekousen komen in verschillende soorten en maten. Let hierbij goed op welke druk de compressiekous biedt en let ook goed op de maatvoering. Te grote compressiekousen zorgen logischerwijs voor minder compressie dan als je de juiste maat kiest.

De druk bij compressiekousen wordt gemeten in mmHg, dit is de millimeter kwik. Hoe hoger het getal hoe meer compressie de sok levert. Daarbij worden de compressiekousen opgedeeld in 4 klassen, afhankelijk van de compressie.


Klasse 1 (15-20 MMHG) → Lage druk, geschikt voor vermoeide benen en geschikt voor sporten. Lichte vorm van spataderen en licht gezwollen voeten.

Klasse 2 (20-30 MMHG → Gemiddelde druk, vermoeide benen en spataderen. Minder geschikt voor sporten.

Klasse 3 (30-40 MMHG → Hoge druk, Spataderen en ernstig oedeem. Verminderde werking kleppen in de aderen.

Klasse 4 (>40 MMHG → Zeer hoge druk, ernstige sparaderen en ernstig oedeem. Verminderde werking kleppen in de aderen.

Klasse 1 compressiekousen zijn het meest geschikt voor het sporten. Bij hogere klassen zal de comfort verder afnemen en heb je het gevoel dat je benen wat worden afgeknepen. Bij Decathlon zal je verder ook geen compressiekousen in klasse 3 en klasse 4 vinden. Let dus altijd goed op wat de compressie van de sok is.

COMPRESSIEKOUSEN VOOR IN HET VLIEGTUIG

Als je op reis gaat over langere afstand dan mogen compressiekousen niet ontbreken. Compressiekousen worden vaak gebruikt voor in het vliegtuig. Tijdens een lange reis, zoals bijvoorbeeld een vliegreis loop je een verhoogd risico op veneuze trombose. Dit risico is groter als je vliegt in vergelijking met de trein, door een verlaagde luchtdruk. Daarbij zijn er verschillende groepen met een verhoogd risico. Doordat je tijdens het vliegen lang stil zit wordt de kans op zo’n trombose vergroot. Een oplossing hiervoor zijn compressiekousen voor in het vliegtuig. Compressiekousen in het vliegtuig of tijdens andere langere reizen vergroot de doorbloeding en verkleint de kans op een trombose. Deze compressiekousen worden ook wel vliegtuigsokken genoemd. Compressiekousen voor in het vliegtuig hebben over het algemeen een gemiddelde druk van 15-20 mmHg.

COMPRESSIEKOUSEN VOOR HARDLOPEN

Veel hardlopers gebruiken compressiekousen. De compressiekousen voor hardlopen houden je benen tijdens het hardlopen niet alleen warm, maar zorgen ook voor een verbeterde doorbloeding van je spieren. Tijdens het hardlopen heb je een continue balans van inspanning waarbij er naar verloop van tijd afvalstoffen opbouwen en het afvoeren van deze afvalstoffen. Loop je te snel en ga je te diep dan zal de opbouw sneller zijn dan de afvoer en zul je sneller last krijgen van spierpijn. Als je langzaam loopt dan is hier geen sprake van, maar had je wellicht sneller gewild en gekund. Compressiekousen voor hardlopen zorgen er dus voor dat de afvalstoffen sneller afgevoerd worden door de compressie op je spieren en bloedvaten. Voor hardlopen vind je verschillende merken compressiekousen. Let hierbij op dat je compressiekousen uitkiest van klasse 1 bij voorkeur. Klasse compressiekousen zouden nog kunnen, alleen zullen al snel als minder comfortabel ervaren worden.

Twijfel je nog? Geen zorgen, Decathlon en haar sokken passen bij jou! In ons assortiment vind je namelijk verschillende compressiekousen. Van basic zwarte tot kleurrijke blauwe. Bij ons kun je de compressiekousen kopen die bij jouw budget passen. Wij werken niet met een regelmatige aanbieding, maar bieden altijd producten in allerlei prijsklassen. Of je nu veel te besteden hebt, of iets minder. Daarnaast heb je de keuze om de compressiekousen online te bestellen of in de winkel aan te schaffen. Zo kies jij wat bij jou past!