Boogschiet accessoires

Boogschiet accessoires

Op zoek naar accessoires voor boogschieten? Dan zit je hier goed. Koop hier al je accessoires die je nodig hebt. Om zo veilig mogelijk en met veel plezier te boogschieten bieden wij producten aan die jou hierbij kunnen helpen. We hebben allerlei verschillende accessoires, van een pees voor je boog tot nokken voor op je pijl. Bekijk per product wat voor specifieke bescherming het biedt. Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan één van onze medewerkers of neem een kijkje in ons sportadvies.

Advies nodig?
Hoe kun je veilig boogschieten?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Kleur
Maat
Merk
Prijs
4.2/5 Op basis van 3065 reviews

BOOGSCHIETEN ACCESSOIRES

Bij Decathlon kun je gemakkelijk en snel online ook bijpassende accessoires voor boogschieten aanschaffen. Verschillende producten van onder andere Geologic maken het jou zo comfortabel mogelijk om met veel sportplezier te kunnen boogschieten! Denk bijvoorbeeld aan bescherming voor jouw arm of voor jouw handen. Wij bieden onder andere een lange armbeschermer die jouw onderarm beschermen tegen de wrijving van de pees. Onze accessoires zijn niet alleen voor bescherming maar er zijn ook accessoires die je op je boog zelf doet zoals een stabilisator. Bekijk per product wat voor specifieke bescherming en voordeel het biedt. Ook zijn er verschillende boogschiet producten die jou helpen bij het beste schot, van zowel lange als korte afstand. Daarnaast bestaat ons assortiment uit verschillende rugzakken, waarin je al jouw spullen kunt opbergen. De rugzakken zijn groot genoeg om al jouw handboog materiaal (handboog, pijlen en overige accessoires) in te stoppen. Neem gemakkelijk je eigen spullen mee. Zo kun je zowel thuis boogschieten als op de club!

TIPS VOORDAT JE GAAT BOOGSCHIETEN

Als je gaat boogschieten is het belangrijk dat je weet welk oog dominant is en welke hand jouw voorkeur heeft. Je kunt bepalen wat je het fijnst vindt, maar over het algemeen wordt de voorkeur gegeven aan welke hand het fijnste aanvoelt. Wil je toch weten welk oog dominanter is? Probeer dan van twee vingers een klein kijkgaatje te maken en kijk dan met beide ogen hier doorheen naar een stilstaand voorwerp. Als je nu één van jouw ogen sluit en het voorwerp is nog steeds zichtbaar, door het kijkgaatje heen, in het andere oog, dan is dit oog dominant. Daarnaast is je houding erg belangrijk. Deze zorgt namelijk voor stabiliteit tijdens het schot. Ook voorkomt een goede houding blessures. Maar hoe bepaal je nu een goede houding?

-Ga dwars op de schietlijn staan. Deze lijn is denkbeeldig en loopt van je boog naar je doelwit.-Plaats dan je voeten op de breedte van je schouders. Verdeel je gewicht over je benen. -Vervolgens kijk je naar jouw doelwit, zoals een schietschijf, en zorg je dat je kin ongeveer boven je schouder hangt in de richting van het doelwit. -Probeer wanneer je schiet onnodige bewegingen te beperken, houd bijvoorbeeld een rustige ademhaling aan en een volledige focus. Ook als je te lang blijft richten zul je langzaam licht gaan trillen.