Inlegzolen

Inlegzolen

Zoek je extra ondersteuning voor je voeten om blessures te voorkómen? Of hebben je voeten extra warmte nodig tijdens je sportactiviteit? Dan zijn inlegzolen de ideale oplossing. Of je nu gaat hardlopen, wandelen, skiën, of jagen: sporten vraagt veel van je voeten. Zorg dus goed voor je lichaam en gebruik inlegzolen. Zelfs als je in een koud gebied sport, dan bieden inlegzolen namelijk een heerlijke verwarming voor je lijf. Naast inlegzolen zijn ook goede sportsokken belangrijk bij het uitoefenen van je sport. Bekijk ook onze compressiekousen, daarmee stimuleer je de doorbloeding in je lichaam waardoor je minder last hebt van spiervermoeidheid.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Sport
Merk
Maat
VERKOPER
Kleur
Prijs
169,95 -11%
149,95
Heated Insoles PRO
BERTSCHAT

Heated Insoles PRO

Verkocht en verstuurd door Comfort Products Europe B.V.

(1)
199,95
Verwarmde Inlegzolen Limited Edition
BERTSCHAT

Verwarmde Inlegzolen Limited Edition

Verkocht en verstuurd door Comfort Products Europe B.V.

169,95
Verwarmde zolen - Elite
BERTSCHAT

Verwarmde zolen - Elite

Verkocht en verstuurd door Comfort Products Europe B.V.

(1)
4.3/5 Op basis van 6857 reviews

Inlegzooltjes voor ondersteuning

Een veelvoorkomende oorzaak van een (sport)blessure is overpronatie. Bij overpronatie kantelen je enkels licht naar binnen, daardoor ontstaat er meer druk op je voetspieren en -pezen. Voornamelijk je voetboog krijgt veel druk te verduren, waardoor deze inzakt en extra inspanning vraagt van je hielen, achillespezen, knieën en onderrug. Inlegzooltjes dragen in je schoenen is hierbij een ideale oplossing, ze ondersteunen namelijk je hiel en voetboog. Een goed hielspoor hierin biedt de beste ondersteuning voor je hiel. De ondersteuning voor het voetgewelf in de inlegzooltjes corrigeert de overpronatie en zorgt dat de druk op je enkels wordt verlicht. Je lichaam wordt als het ware recht gezet. Zo bieden inlegzooltjes de juiste ondersteuning op de juiste plek en verminder je de kans op blessures als je veel (hard)loopt of lang op je werkschoenen staat. Ook als je platvoeten hebt is het kopen van inlegzooltjes bijna noodzakelijk, om op deze manier je lichaam steun te bieden. Juist dit soort voeten hebben hulp nodig om de druk in je spieren en pezen op de juiste plek te krijgen.

Inlegzool voor schokdemping en bescherming

Ook voor andere redenen dan goede ondersteuning is gebruik van een inlegzool erg prettig. Als je bijvoorbeeld hardloopt is goede demping aan je voeten belangrijk. Omdat je lichaam veel schokken te verduren krijgt, is dit extra inspannend voor je spieren en pezen. Je komt met iedere stap als het ware hard op de grond neer. Een inlegzool met schokdemping maakt de schoen veerkrachtig. Tijdens het wandelen of jagen is een inlegzool van leer prettig voor de controle van het vochtgehalte in de schoen. Zelfs tijdens het dragen van hakken bieden inlegzolen een oplossing, namelijk tegen blaren en pijnlijke plekken op de voorvoet. Waar je een inlegzool dus ook voor wilt gebruiken: je lichaam en voeten zijn blij met wat extra ondersteuning en bescherming. Waar te koop: bij Decathlon vind je verschillende soorten en maten inlegzolen. Kijk gerust rond welke het beste bij jouw situatie passen!