Handboog pijlen

Handboog pijlen

Handboog pijlen kopen? Hier vind je allerlei verschillende handboog pijlen. Wij bieden pijlen voor recreatief gebruik en voor competitief gebruik. Kijk goed welke pijl jij nodig hebt voor jouw handboog en koop hier de juiste handboog pijl. Ben jij een beginnende boogschutter? Kijk dan vooral naar de softe handboog pijlen. Voor de ervaren boogschutter bieden wij ook pijlen. Daarnaast wil je natuurlijk ergens op richten! Neem een kijkje in ons assortiment van onze doelen en bekijk daarnaast de accessoires en bescherming voor boogschieten.

Advies nodig?
Leer boogschieten met Decathlon!
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geslacht
Kleur
Maat
Prijs
4.2/5 Op basis van 2149 reviews

BOOGSCHIETEN MET ZACHTE PIJLEN

Je hebt verschillende soorten pijlen voor boogschieten. Bij Decathlon bieden wij pijlen van het merk Geologic voor recreatief gebruik, maar ook voor competitief gebruik. Als recreatief gebruik heeft ons team pijlen ontwikkeld die extra veilig zijn voor kinderen. Deze zachte pijlen bieden de uitstekende gelegenheid om veilig én met veel plezier kennis te maken met het boogschieten. Met deze zuignap pijlen kun je goed schieten op een kunststof schietschijf. Daarnaast bieden wij ook pijl en boog sets voor de wat oudere, of wat meer ervaren, boogschutters. Zo hebben wij onder andere recurvebogen waarmee je in clubverband kunt schieten op een afstand tot 70 meter.

PIJL EN BOOG KOPEN

Boogschieten is een sport waarbij concentratie een belangrijke rol speelt. Bij het boogschieten worden pijlen weggeschoten naar een doel dat verderop staat. Naast een boog heb je dus ook geschikte pijlen nodig. Bij Decathlon kun je gemakkelijk online jouw pijl en boog kopen. De producten bevatten allemaal specifieke product informatie die jou op weg helpen om de geschikte producten te kopen. De bezorgwijze van deze producten kun je zelf kiezen. Bij Decathlon bieden wij een compleet veilige betaalwijze aan. Ook heb jij recht op een garantie van twee jaar op de door jou gekochte producten. Bestellingen kunnen gratis geretourneerd worden binnen 365 dagen.

SCHIETTECHNIEK BOOGSCHIETEN

Het is belangrijk om te kiezen of jij een links- of rechtshandige handboog moet aanschaffen. Je kunt hier achter komen door te kijken naar jouw voorkeurshand of naar oogdominantie. Je kunt zelf bepalen wat je het fijnst vindt, maar over het algemeen wordt de voorkeur gegeven aan welke hand het fijnste aanvoelt. Wil je toch weten welk oog dominanter is? Probeer dan van je vingers een klein kijkgaatje te maken en kijk met beiden ogen hier doorheen naar een voorwerp dat stil staat. Als je nu één van jouw ogen sluit en het voorwerp is nog steeds zichtbaar, door het kijkgaatje, in het andere oog, dan is deze dominant. De boog wordt dan veelal vastgehouden met de hand die tegenovergesteld is aan het dominante oog. Bij het aanschaffen van de handboog houd je hier rekening mee. Bij het aanschaffen van de pijlen kijk je dus bij welke boog het past én welke afstand je ermee wilt bereiken.