Longboards en cruisers

Longboards en cruisers

Wil je longboarden door de stad, relaxed langs de kustlijn cruisen met je cruiser board of van die hoge helling afrollen met je downhill longboard? In onze collectie longboards en cruisers vind je voor ieder wat wils! Zo ben jij klaar voor carven, freeriden, cruisen, of longboard dancing! Wat is dan het verschil tussen deze longboard disciplines en de type boards? Je leest het in ons sportadvies. Op zoek naar reserveonderdelen? Bekijk dan ons assortiment longboard wielen en lagers en overige longboard onderdelen.

Advies nodig?
Hoe kies je tussen een longboard of een cruiser?
a11y.skip-categories a11y.skip-categories
a11y.skip-filters
Filters
‪SOORT LONGBOARD‬
‪SPORTIEF NIVEAU‬
Verwachte levertijd
VERKOPER
Kleur
Prijs
Ontdek de nieuwe sport wing skate
Tempish Flow Longboard
Tempish Flow Longboard
155,00
TEMPISH

Tempish Flow Longboard

Verkocht en verstuurd door Sportimex.com
4.5/5 Op basis van 5943 reviews

Rijden op een longboard van Decathlon

Longboards worden veel gebruikt voor lange afstanden en je kunt met een longboard sneller dan met een normaal skateboard. Er zijn verschillende disciplines als het gaat om longboarden en bij elke discipline hoort weer een ander type longboard. Bij Decahtlon hebben we verschillende formaten en het is erg persoonlijk welke lengte iemand rijdt. Het verschil tussen een skateboard en een longboard is voornamelijk de lengte van het board en de grootte van de wielen. Een longboard heeft grotere wielen waardoor het eenvoudiger is om een hoge snelheid te halen. Oxelo is het eigen skate merk van Decathlon en biedt longboards aan voor zowel beginners als gevorderden.

Een longboard bestaat uit verschillende onderdelen

Een longboard bestaat uit verschillende onderdelen en je kunt deze onderdelen los van elkaar kopen. De wielen van een board kunnen bij regelmatig gebruik slijten en het is daarom belangrijk om deze te verwisselen indien nodig. Ook het dek oftewel board of plank waar je op staat kun je verwisselen en het dek is te verkrijgen in verschillende lengtes en deks zijn beschikbaar met een verschillende stijfheid. Tot slot zijn de trucks bepalend voor de draaihoek van de wieltjes en hoe losser de trucks hoe makkelijker je kunt sturen.

Welke longboard stijl past bij mij

Als je wilt beginnen met longboarden maakt het nog niet zoveel uit welke stijl je wilt hanteren. Het is eerst belangrijk om te ontdekken welke stijl bij je past en hoe vaker je rijdt hoe sneller je zult ontdekken welke stijl het best bij je past. In Nederland zijn er weinig mogelijkheden om downhill te rijden dus vaak wordt een longboard gebruikt om te cruisen door de stad of als alternatief vervoersmiddel.