UV-werende kleding

UV-werende kleding

Uv-werende kleding voor baby's, kinderen en volwassenen (dames en heren) koop je online bij Decathlon. Het uv-zwemkleding assortiment van Decathlon bestaat uit uv shirts, uv pakjes, zonnehoeden en petten en surf leggings van Olaian. Allemaal perfect te combineren met een zwemkleding. Vergeet niet om de niet door uv-beschermende kleding bedekte lichaamsdelen in te smeren met zonnebrand. Bekijk ook onze strandtenten om op het strand uit de zon te zitten. Koop uv-kleding voordelig bij Decathlon.

Advies nodig?
Zo bescherm je jezelf tegen de zon!
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
Type
VERKOPER
Merk
Kleur
Prijs
4.4/5 Op basis van 12160 reviews

Waarom kiezen voor uv-werende zwemkleding?

We weten allemaal dat teveel blootstelling aan de zon niet goed voor je is, toch willen we er allemaal van genieten zodra de zon schijnt. Zelfs watervaste zonnebrand beschermt niet zo goed tegen de schadelijke uv-straling als het dragen van uv-werende kleding. Onze uv-werende zwemkleding is zo gemaakt dat het niet irriteert tijdens het dragen, je kunt er goed mee zwemmen, surfen of andere watersporten beoefenen. De beschermingsfactor van uv-werende kleding heeft vooral te maken met de dichtheid van het weefsel. Bij een dichtere stofdichtheid is de bescherming tegen de zon veel beter. Uv-werende zwemkleding wordt gemaakt van dicht geweven vezels waardoor de beschermingsgraad heel hoog is.

Synthetische stoffen als lycra, nylon, acryl of polyester beschermen veel beter tegen de zon dan bijvoorbeeld katoen en viscose. Deze laatste stoffen zijn vrij transparant van zichzelf en daardoor minder geschikt als basisstof voor uv-beschermende kleding. Daarnaast bieden donkere kleuren een betere uv-bescherming dan lichte kleuren. Ze nemen wel meer infrarode straling op waardoor ze warmer aanvoelen. Zonder afkoeling van bijvoorbeeld zeewater zijn ze daardoor iets minder comfortabel in de volle zon.

Uv-werende kleding voor baby’s, peuters en kinderen

Je wil je kindje natuurlijk zo goed mogelijk beschermen. Voor baby’s, peuters en kinderen hebben we een ruim assortiment uv-zwemkleding. Dit zijn uv-pakjes voor baby’s, maar ook uv-leggings en uv-tops voor peuters en kinderen. Voor de allerkleinsten is het ook aanbevolen om naast bedekkende uv-kleding ook een zonnehoed te dragen. Kinderen hebben nog een dunne hoofdhuid en zo is ook het hoofdje goed beschermd.

Uv-werende zwemkleding voor dames en heren

Bij Decathlon bieden we een ruim assortiment aan uv-zwemkleding aan voor dames en heren. Naast uv-tops met zowel lange als korte mouwen hebben we ook uv-werende leggings. Uv-beschermende kleding dient aansluitend aan het lichaam gedragen te worden. We verkopen ook zwemshirts, deze zijn wat losser en kunnen ook gemakkelijk over een wetsuit heen gedragen worden. Uv-kleding beschikt vaak over een touwtje waardoor je het aan je bikini of zwembroek kunt vastmaken. Hierdoor blijft je kleding op zijn plek zitten en blijft je lichaam goed beschermt tegen uv-straling.