UV-werende kleding

UV-werende kleding

Uv-werende kleding voor baby's, kinderen en volwassenen (dames en heren) koop je online bij Decathlon. Het uv-zwemkleding assortiment van Decathlon bestaat uit uv shirts, uv pakjes, zonnehoeden en petten en surf leggings van Olaian. Allemaal perfect te combineren met een zwemkleding. Vergeet niet om de niet door uv-beschermende kleding bedekte lichaamsdelen in te smeren met zonnebrand. Bekijk ook onze strandtenten om op het strand uit de zon te zitten. Koop uv-kleding voordelig bij Decathlon.

Advies nodig?
Zo bescherm je jezelf tegen de zon!
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
Type
Sticker
VERKOPER
Merk
Kleur
Prijs
4.5/5 Op basis van 12024 reviews

Wat is UV-zwemkleding?

UV-zwemkleding beschermt je huid tegen de schadelijke stralen van zon. UV-kleding wordt gemaakt van stoffen met UPF (Ultra violet Protection Factor). UPF richt zich op het uitfilteren van UV. Het getal wat achter ‘UPF’ staat, laat vervolgens zien in hoeverre de kleding je huid beschermd. Voorbeeld: Wanneer er UPF 50+ op de UV-werende kleding staat, betekent dat dat slechts 1/50ste deel van de zon op je huid terecht komt.

Wat is het verschil tussen UPF en SPF?

UPF staat voor Ultra violet Protection Factor en wordt gebruikt in UV-werende zwemkleding. SPF (Sun Protection Factor) beschermt je lichaam ook tegen de zon, maar wordt uitsluitend gebruikt in zonnebrand.

Waarom kiezen voor UV-werende zwemkleding?

UV-stralen zijn schadelijk. Ze kunnen je huid verbranden én je kan sneller last krijgen van rimpels, huidkanker en gele verkleuringen. Eigenlijk weten we allemaal dat te veel blootstelling aan de zon niet goed voor je is, maar toch willen we allemaal van de zon genieten. Wanneer je van de zon gaat genieten, is het van groot belang dat je jezelf tegen de schadelijke UV-stralen beschermd. Dit kan met zonnebrand, maar ook met UV-werende kleding. Let op: UV-werende kleding beschermt je beter dan (watervaste) zonnebrand. Daarnaast heeft UV-werende kleding nog meer voordelen:

  • Het irriteert niet.
  • De kleding blijft goed op de plek zitten tijdens het zwemmen, surfen of het beoefenen van andere watersporter.
  • Zelfs nat beschermt het je nog tegen de schadelijke straling van de zon.
De beschermingsfactor van UV-werende kleding heeft vooral te maken met de dichtheid van het weefsel. Bij een dichtere stofdichtheid is de bescherming tegen de zon veel beter. UV-werende zwemkleding wordt gemaakt van dicht geweven vezels waardoor de beschermingsgraad heel hoog is. Echter gaan er wel een kleine hoeveelheid van de UV-straling door de kleding heen.

Welke kleding houd UV tegen?

Synthetische stoffen als lycra, nylon, acryl of polyester beschermen veel beter tegen de zon dan bijvoorbeeld katoen en viscose. Deze laatste stoffen zijn vrij transparant van zichzelf en daardoor minder geschikt als basisstof voor UV-beschermende kleding. Daarnaast bieden donkere kleuren een betere UV-bescherming dan lichte kleuren. Maar let op: donkere kleuren nemen wel meer infrarode straling op, waardoor ze warmer aanvoelen. Zonder afkoeling van bijvoorbeeld zeewater zijn ze daardoor iets minder comfortabel in de volle zon.

UV-werende kleding voor baby’s, peuters en kinderen

Je wilt je kindje natuurlijk zo goed mogelijk beschermen. Voor baby’s, peuters en kinderen hebben we een ruim assortiment aan UV-zwemkleding. Dit zijn UV-pakjes voor baby’s, maar ook UV-leggings en UV-tops voor peuters en kinderen. Voor de allerkleinsten is het ook aanbevolen om naast bedekkende UV-kleding ook een zonnehoed te dragen. Kinderen hebben nog een dunne hoofdhuis en met een zonnehoed is ook het hoofdje goed beschermd.

UV-werende zwemkleding voor dames en heren

Naast het beschermen van je kinderen, moet je jezelf natuurlijk ook goed beschermen. Voor volwassenen bestaan er UV-werende tops met lange en korte mouwen én UV-leggings. UV-beschermende kleding dient aansluitend aan het lichaam gedragen te worden. De meeste UV-tops beschikken over een touwtje waardoor je de onderkant van het shirt aan je bikini of zwembroek vast kunt maken. Hierdoor blijft je kleding nog beter op zijn plek zitten (ook tijdens het beoefenen van een watersport). Naast ´normale´ UV-tops bestaan er ook zwemshirts, deze zijn wat losser en kunnen ook gemakkelijk over een wetsuit gedragen worden.

Waar koop je UV-werende kleding?

Bij Decathlon hebben we een ruim assortiment aan UV-werende zwemkleding voor dames, heren en kinderen! De kleding is in verschillende kleuren (zoals bijvoorbeeld zwart, wit, roze, blauw) verkrijgbaar, waardoor er voor ieder wat wils is!