Elastieken

Elastieken

Wil jij je spieren versterken of je spieren stretchen? Met een sport elastiek verzwaar je de oefeningen om je spieren extra te trainen. Ook kun je met een sport elastiek zachtjes en geconcentreerd de spier aanpakken die rek nodig heeft. De ideale accessoire voor bij jouw training, want dankzij de geleidelijk groter wordende weerstand van het sport elastiek belast je je gewrichten minder! Wil je een zachte ondergrond om op te oefenen? Bekijk onze trainingsmatjes. Bekijk ook ons assortiment fitness materiaal.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Sticker
VERKOPER
Kleur
Merk
Prijs
39,99 -25%
29,99
60,95
4.3/5 Op basis van 25816 reviews

Wat zijn sport elastieken en hoe gebruik je ze?

Sport elastieken zijn elastische weerstandsbanden die tijdens het uitrekken van de band een bepaalde tegenspanning geeft. Het sterke elastiek is gemaakt van rubber. Hoe harder je aan de band trekt, hoe groter de weerstand is en hoe meer kracht dit van je spieren vraagt. Met sport elastieken train je je hele lichaam, van je benen tot je biceps. Zo maak je bijvoorbeeld je squat zwaarder door op het elastiek te gaan staan met je voeten en het elastiek boven je schouders vast te pakken met je handen. Hierna ga je door je knieën en maak je je set af met de extra weerstand. Er bestaan verschillende sterktes sport elastieken. Wij bieden banden aan van lichte weerstand tot zware weerstand. Zo kun jij zelf bepalen welke sterkte bij jouw niveau past. Ben je een beginner? Start dan met een laag aantal kilogram weerstand en bouw je spiersterkte langzaam op. Wil je je spieren rekken? Dan helpt een zware weerstandsband je net iets beter.

Thuis of op vakantie trainen met een elastiek sport

Wil jij thuis aan de slag gaan met spieroefeningen? Goed idee! Steeds meer mensen maken bij hun thuiswork-out gebruik van een elastiek sport. Deze weerstandsband is een handig hulpmiddel dat je helpt je spieren te versterken of strekken, zonder dat je allerlei dure fitnessapparaten in huis hoeft te halen. Ga je op vakantie en wil je blijven trainen? Ook dan biedt een elastiek sport een ideale uitkomst. Je kunt hem heel gemakkelijk overal naartoe nemen. Zo groot is de accessoire niet, dus hij neemt weinig ruimte in beslag in je koffer. Geen excuses meer dus dat je tijdens je vakantie niet fit kunt blijven. Bekijk ons assortiment en ontdek welke elastiek sport het beste bij jouw trainingsniveau past.