Aminozuren

Aminozuren

Eiwitten bestaan uit aminozuren. Aminozuren zijn dus de bouwstenen van eiwitten en zijn erg belangrijk bij het opbouwen van je spiermassa en het behouden daarvan. Het helpt ook bij het snel herstellen van je spieren na je sportmoment. De aminozuren die wij aanbieden in ons assortiment zijn glutamine en BCAA.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geslacht
Kleur
Merk
Prijs
42,50
39,99 -20%
31,99
BCAA 300g
ETIXX

BCAA 300g

Verkocht en verstuurd door Etixx

28,90
Amino 7000-325 tabs
XXL NUTRITION

Amino 7000-325 tabs

Verkocht en verstuurd door XXL Nutrition

4.3/5 Op basis van 960 reviews

Aminozuren kopen

Wannneer je door je je dieet bepaalde voedingsmiddelen niet eet of omdat je bepaalde voedingsmiddelen te weinig eet, heb je kans dat je een eiwittekort krijgt. Sommige aminozuren kan je lichaam namelijk niet zelf aanmaken, deze noemen we essentiële aminozuren. BCAA’s vallen hieronder. Maar als je veel sport, is het ook belangrijk dat je je glutamine voorraad, een aminozuur die je lichaam wel zelf aan kan maken, niet uitput. Daarvoor bieden supplementen een uitkomst. Je kunt aminozuren kopen als aanvulling op je voeding. Ook is aminozuren kopen handig als je de voorraad ervan in je lichaam wil blijven aanvullen tussendoor je sportsessies. Bij Decathlon kun je verschillende aminozuren kopen,in poedervorm, kauwtabletten en capsules. De poeders en tabletten hebben ook nog eens een lekkere smaak. Kies bijvoorbeeld uit de smaak rode vruchten, watermeloen of aardbei-kiwi. De poeders los je op in water, waardoor dit ook makkelijk mee te nemen is naar je training in een shakebeker. Zo kun je tussen het zweten door je waterbehoefte én aminozuren aanvullen.

BCAAamino

BCAA amino bestaat uit drie verschillende essentiële aminozuren. BCAA amino is de afkorting van Branched Chain Amino Acids en bestaat uit de aminozuren Isoleucine, Leucine en Valine. Naast dat deze aminozuren helpen bij het herstel van je spierweefsel, helpen ze ook bij andere processen in je lichaam. Isoleucine kan bijvoorbeeld de glucose-opname flink verhogen en ook het gebruik van glucose tijdens je training aanspreken, waardoor je energie krijgt. Uit onderzoek blijkt ook dat je BCAA amino het beste kunt innemen vlak voor of tijdens je training. Dat komt omdat deze essentiële aminozuren tijdens inspanning worden omgezet naar energie. Omdat je lichaam niet zelf BCAA amino kan aanmaken, is het belangrijk dat je ze uit voeding of supplementen haalt. Deze aminozuren zijn bijvoorbeeld te vinden in zuivelproducten, bonen en vlees. Een combinatie van de drie aminozuren in BCAA amino supplementen bestaat uit de juiste balans tussen de ketengebonden aminozuren.