Trailschoenen

Trailschoenen

Trail schoenen kopen? Trailrunning wordt steeds populairder ook in Nederland. Wil je hardlopen en dat in een zeer afwisselende omgeving doen, dan kan trailrunning zomaar jou ideale sport zijn. Bij Decathlon hebben we een ruim assortiment aan trail schoenen van het merk Kalenji en Evadict. De Evadict XT serie en Kiprace Trail zijn al meerdere jaren op een rij uitgeroepen tot de beste trailschoen in hun categorie! Ook zijn onze trail schoenen uitermate geschikt voor obstacle runs bij jou in de buurt. Bekijk hier de rest van onze hardloopkleding, voor zowel dames als heren. Je prestaties meten doe je met onze hardloophorloges

Advies nodig?
Hoe kies ik trailrunning schoenen?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Geslacht
Kleur
Maat
Merk
Prijs
80,00
Lavante Trail 2 Schoenen
Lavante Trail 2 Schoenen
REEBOK

Lavante Trail 2 Schoenen

Verkocht en verstuurd door REEBOK NL
Vanaf 179,00 −34%
116,50
4.4/5 Op basis van 12295 reviews

Trail schoenen kopen bij Decathlon

Trail Schoenen kopen doe je natuurlijk bij Decathlon. Trailrunning is hardlopen maar dan op onverhard terrein oftewel offroad hardlopen. Dit kan in de bossen zijn, maar ook in de bergen. Bij trailrunning ga je van de gebaande paden en ga je de natuur in op zoek naar de mooiste hardlooproutes. Daarbij worden trail runs over het algemeen grotere afstanden overbrugd, daarbij moet je soms wel denken aan afstanden boven de 100 kilometer op onverhard terrein. Om comfortabel te kunnen hardlopen op onverhard terrein heb je trail schoenen nodig.

Trail schoenen zijn gemaakt om op het onverharde goed te kunnen hardlopen zonder dat je grip verliest. Dankzij de speciale zool bij trailschoenen heb je een optimale grip. De zolen hebben in tegenstelling tot normale hardloopschoenen noppen en groeven. Deze noppen en groeven zorgen ervoor dat je zowel bergop als bergaf optimale grip hebt zonder bang te zijn om uit te glijden. Daarbij moeten ook trail schoenen, net als normale hardloopschoenen, de juiste demping en ondersteuning bieden om blessures te voorkomen.

De beste trail schoenen voor elk terrein

Afhankelijk van de ondergrond kies je de juiste trail schoenen. Als je alleen in Nederland in de bossen loopt en ook soms op verharde paden loopt, dan kies je een trail schoen met kleinere noppen, zodat je wel optimale grip hebt, maar dat de zool niet te snel slijt. Ga je veel traillopen in de bergen kies dan een paar trail schoenen met langere noppen voor een optimale grip. Daarbij is de demping ook erg belangrijk van een trail schoen. Bij Decathlon vind je verschillende type trail schoenen, dus let op dat je de beste trail schoen kiest voor jou en de ondergrond waarop je loopt.De Evadict MT is de echte allrounder onder de trail schoenen. De MT staat voor mountain, maar deze trail schoen is geschikt voor ieder terrein. Ben je op zoek naar een MT maar dan met meer demping en comfort dan ben je bij de MT Cushion aan het juist adres. De MT Cushion is de trail schoen als je op zoek bent naar demping en comfort in combinatie met optimale grip. Met deze trail schoenen leg je met gemak lange afstanden af. De XT serie is de trailschoen voor modderig en drassig terrein zowel bergop als bergaf. Dit is de perfect trail schoen voor in de bossen, waarbij je veel stijgt en daalt. De TR serie van Evadict is voor de beginnende trail loper die de sport aan het ontdekken is. Deze schoen is geschikt voor de Nederlandse bossen en hiermee kan je ook kleine stukken op de verharde weg mee lopen dankzij de kleinere noppen onder de schoen.