Trailschoenen

Trailschoenen

Trail schoenen kopen? Trailrunning wordt steeds populairder ook in Nederland. Wil je hardlopen en dat in een zeer afwisselende omgeving doen, dan kan trailrunning zomaar jou ideale sport zijn. Bij Decathlon hebben we een ruim assortiment aan trail schoenen van het merk Kalenji en Evadict. De Evadict XT serie en Kiprace Trail zijn al meerdere jaren op een rij uitgeroepen tot de beste trailschoen in hun categorie! Ook zijn onze trail schoenen uitermate geschikt voor obstacle runs bij jou in de buurt. Bekijk hier de rest van onze hardloopkleding, voor zowel dames als heren. Je prestaties meten doe je met onze hardloophorloges
Advies nodig?
Hoe kies ik trailrunning schoenen?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geslacht
Kleur
Maat
Merk
Prijs
€70,00
€45,00
Duramo 10 Schoenen
ADIDAS

Duramo 10 Schoenen

Verkocht en verstuurd door ADIDAS NL

€38,00
Duramo 10 Schoenen
ADIDAS

Duramo 10 Schoenen

Verkocht en verstuurd door ADIDAS NL

€40,00
Tensaur Run Schoenen
ADIDAS

Tensaur Run Schoenen

Verkocht en verstuurd door ADIDAS NL

€50,00
Run 70s Schoenen
ADIDAS

Run 70s Schoenen

Verkocht en verstuurd door ADIDAS NL

€40,00
Tensaur Run Schoenen
ADIDAS

Tensaur Run Schoenen

Verkocht en verstuurd door ADIDAS NL

4.4/5 Op basis van 16547 reviews

Wat is het verschil tussen trail schoenen en normale hardloopschoenen

Als je hardlopen over de verharde weg leuk vind en op zoek bent naar een nieuwe uitdaging dan is trailrunning wellicht iets voor jou. Maar wat is nu het verschil tussen trailschoenen en normale hardloopschoenen en waar koop je trailschoenen? Trail Schoenen kopen doe je natuurlijk gewoon bij Decathlon. Daarnaast is trailrunning gewoon hardlopen maar dan op onverhard terrein oftewel offroad hardlopen. Dit kan in de bossen zijn, maar ook in de bergen. Bij trailrunning ga je van de gebaande paden en ga je de natuur in op zoek naar de mooiste hardlooproutes. Daarbij worden trail runs over het algemeen grotere afstanden overbrugd, daarbij moet je soms wel denken aan afstanden boven de 100 kilometer op onverhard terrein. Om comfortabel te kunnen hardlopen op onverhard terrein heb je trail schoenen nodig.

Waar je bij hardloopschoenen met name op zoek bent naar demping, stabiliteit en comfort heb je voor trailschoenen nog een extra eigenschap nodig en dat is grip. Trail schoenen zijn gemaakt om op het onverharde goed te kunnen hardlopen zonder dat je grip verliest. Dankzij de speciale zool bij trailschoenen heb je een optimale grip. De zolen hebben in tegenstelling tot normale hardloopschoenen noppen en groeven. Deze noppen en groeven zorgen ervoor dat je zowel bergop als bergaf optimale grip hebt zonder bang te zijn om uit te glijden. Daarbij moeten ook trail schoenen, net als normale hardloopschoenen, de juiste demping en ondersteuning bieden om blessures te voorkomen. Ook bij trailschoenen heb je grote verschillen tussen de schoenen. Zo zijn er trailschoenen geschikt voor wedstrijden en trailschoenen waar je grote afstanden mee af kan leggen zonder in te leveren op comfort.

De beste trail schoenen voor elk terrein

Wat zijn nu de beste trailschoenen die je kan kopen? De beste trailschoen is afhankelijk van de ondergrond waarop je gaat lopen. Op basis hiervan kies je de juiste trail schoenen. Als je alleen in Nederland in de bossen loopt en ook soms op verharde paden loopt, dan kies je een trail schoen met kleinere noppen, zodat je wel optimale grip hebt, maar dat de zool niet te snel slijt. Ga je veel traillopen in de bergen kies dan een paar trail schoenen met langere noppen voor een optimale grip. Afhankelijk van het type ondergrond verschillen ook de noppen onder je trailschoenen. Daarbij is de demping ook erg belangrijk van een trail schoen. Als je lange afstanden gaat afleggen dan wil je ook een stukje comfort, helemaal als je gaat traillopen over rotsachtig terrein.Bij Decathlon vind je verschillende type trail schoenen, dus let op dat je de beste trail schoen kiest voor jou en de ondergrond waarop je loopt.De Evadict MT is de echte allrounder onder de trail schoenen. De MT staat voor mountain, maar deze trail schoen is geschikt voor ieder terrein. Ben je op zoek naar een MT maar dan met meer demping en comfort dan ben je bij de MT Cushion aan het juist adres. De MT Cushion is de trail schoen als je op zoek bent naar demping en comfort in combinatie met optimale grip. Met deze trail schoenen leg je met gemak lange afstanden af. De XT serie is de trailschoen voor modderig en drassig terrein zowel bergop als bergaf. Dit is de perfect trail schoen voor in de bossen, waarbij je veel stijgt en daalt. De TR serie van Evadict is voor de beginnende trail loper die de sport aan het ontdekken is. Deze schoen is geschikt voor de Nederlandse bossen en hiermee kan je ook kleine stukken op de verharde weg mee lopen dankzij de kleinere noppen onder de schoen.

Naast trailschoenen van het merk Evadict vind je bij Decathlon tegenwoordig ook trailschoenen van andere merken zoals Brooks, Salomon, Adidas, Salming en nog vele andere merken. De trail schoenen van Salomon bieden een uniek vetersysteem waardoor je geen last meer hebt van losse veters. Daarnaast bieden de trailschoenen van Salomon voldoende bescherming bij de neus tegen stoten tegen stenen. Trailschoenen van Adidas zijn zeer geschikt voor de Nederlandse bossen. Dankzij het minimale profiel kan je met deze trailschoenen zowel op verhard als onverhard terrein traillopen, ideaal voor de Nederlandse omstandigheden.Ben je op zoek naar waterdichte trail schoenen dan ben je bij Asics aan het juiste adres. Met de gerenommeerde GORE-TEX technologie blijven je voeten altijd droog. Daarnaast ademt GORE-TEX ook nog ongelooflijk goed, zodat je geen warme voeten krijgt.De trailschoenen van Salming zijn hoogwaardige trailschoenen uitermate geschikt voor ieder terrein. Ben je op zoek naar de beste trailschoen van Salming, kies dan voor de Trail 6 versie.