Thermobroek

Thermobroek

Op zoek naar een thermobroek? Een thermobroek zorgt ervoor dat je goed warm blijft. De stof houdt je lichaamswarmte vast en voert je zweet effectief af, waardoor je huid droog blijft en je minder snel afkoelt. Bij Decathlon vind je een thermolegging voor veel verschillende sporten zoals voetbal, wintersport en trekking. Daarnaast vind je bij ons in het assortiment thermobroeken voor dames, heren en kinderen. Wil jij je helemaal goed inpakken tegen de kou? Bekijk ook eens onze thermoshirts, thermo ondergoed, handschoenen en mutsen.
Advies nodig?
Hoe kies ik Kipsta thermokleding?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
Sport
Merk
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
4.4/5 Op basis van 15344 reviews

Thermobroek heren

Ben jij een sportieve man die (ook) graag in de winter sport? En ben jij op zoek naar een thermobroek voor heren? Een thermobroek of thermolegging houdt je warm tijdens je activiteit in de koude lucht. Bijvoorbeeld als je gaat langlaufen, snowboarden of skieën. In dat geval raden we je een Wedze thermobroek aan. Waarom deze geschikt is voor sporten in de sneeuw? Dat komt omdat alle kleding van Wed’ze speciaal gemaakt is voor de wintersporter. Het team bedenkt, tekent en ontwerpt de producten in de vallei van de Mont Blanc. Hierna worden de producten getest in omstandigheden die gelijk zijn aan de gebruiksomstandigheden, bijvoorbeeld bij sneeuwval, in de poedersneeuw en in de kou. Zo kunnen de ontwerpers goed uitwerken hoe de thermobroek in deze weersomstandigheden het beste werkt. Niet alleen voor wintersporters hebben wij thermobroeken in ons assortiment, ook voor voetballers kun je bij ons terecht. Het merk Kipsta focust zich op deze balsport en ontwikkelt hier kleding en andere sportattributen voor. De thermobroeken keepcomfort en keepdry van Kipsta bevelen wij aan voor temperaturen tussen 17° en 7°C. Zo kun jij lekker warm op het veld voetballen in de koude temperaturen, of hoef je je geen zorgen te maken over de kou als jij die ene wedstrijd op de bank moet zitten.


Op zoek naar een thermobroek voor je kind? In ons assortiment vind je ook thermokleding voor jongens en voor meisjes. Voor jongens bieden wij thermobroeken aan vanaf maat 104 tot en met maat 164, in allerlei leuke kleuren! Zo staat ook jouw zoon warm op de ski's of op het veld.


Thermobroek dames

Zoek jij een thermobroek of thermolegging om als sportieve vrouw warm te blijven in de koude buitenlucht? In ons assortiment vind je een uitgebreide selectie dames thermobroeken. We hebben verschillende soorten broeken die je warmhouden. Een thermobroek dames van Kipsta heeft een goed ademend vermogen. De stof voert je zweet af, zodat je huid droog blijft en niet afkoelt. Zo blijft je lichaam warm. Daarnaast bieden we een thermobroek dames van Wed’ze aan, deze heeft een isolerend vermogen. Dankzij de geborstelde binnenkant zorgt deze broek voor extra warmte. Ook hebben we een thermobroek dames in ons assortiment die winddicht is. Wind vergroot namelijk het koude gevoel op je huid. Niet alleen als de wind op je benen blaast, maar ook als jij met een vaart van de piste af skiet. Met onze winddichte materialen remmen we dat koude effect af. Blijf deze winter dus warm en draag een thermobroek!

Wat doet een thermobroek?

Een thermobroek of thermolegging houdt je warm, maar kan dit op twee verschillende manieren doen. De eerste manier is door zijn isolerende vermogen en de tweede manier is door zijn transpiratie afvoerende vermogen. Een thermobroek met een goed isolerend vermogen vinden we vooral bij de wintersporten. Tijdens wintersport heb je al snel te maken met zeer koude temperaturen en is het dus extra belangrijk dat je lichaamswarmte goed wordt opgevangen en vastgehouden. Doordat de broek wat dikker is en geruwd aan de binnenkant kan het goed je lichaamswarmte opvangen en vasthouden. Ga je op wintersport kies dan voor een thermobroek van ons wintersport merk Wedze. Ga je voetballen in Nederland dan heb je behoefte aan een ander type thermobroek. Kies in dit geval een thermobroek met een goed vermogen om je transpiratie af te voeren. Tijdens het voetballen ben je veel in beweging en zweet je sneller door de wat hogere temperaturen tijdens de nederlandse winters. Ondanks dat de temperaturen wat hoger zijn zal de koude lucht toch erg onaangenaam voelen op je natte huid. De thermobroeken van Kipsta zorgen ervoor dat je zweet snel wordt afgevoerd en je huid hierdoor niet nat wordt en de koude lucht je dus niet afkoelt. Daarnaast houdt de stof ook je lichaamswarmte vast. Op de plekken waar je het meeste zweet is de stof wat dunner geweven om je zweet nog sneller af te kunnen voeren. Ga je voetballen kies dan voor een thermobroek van ons voetbalmerk Kipsta.

Hoe strak moet een thermolegging zitten?

Hoe strak een thermolegging of thermobroek moet zitten is afhankelijk van de manier waarop deze je moet warmhouden. Is de functie van de broek vooral de lichaamswarmte opvangen en vasthouden dan is het belangrijk dat er wat ruimte en lucht ontstaat tussen de legging en je lichaam. Hierdoor wordt de lucht makkelijker opgewarmt en blijft je lichaam ook warm. Om het effect nog groter te maken is het verstandig om meerdere lagen te dragen. Door de verschillende lagen ontstaat er steeds een laag warme lucht tussen je kleren en is het makkelijker om warm te blijven. Is de de functie van de thermo legging vooral om je transpiratie af te kunnen voeren, dan is het belangrijk dat deze strak om het lichaam heen zit als een tweede huid. Hierdoor kan de stof makkelijker het zweet opnemen en afvoeren naar buiten. Kies je voor optie 1 neem dan een thermolegging van Wedze. Kies je voor optie 2 neem dan een thermobroek van Kipsta.

Waar wordt een thermobroek van gemaakt?

De meeste thermobroeken zijn gemaakt van polyester of polyamide. Deze stoffen hebben de eigenschap om vocht snel te kunnen opnemen en afvoeren. Deze stoffen zijn dus bij uitstek geschikt bij thermobroeken die als eerste functie hebben om het zweet snel af te voeren. Bij de thermobroeken die in eerste instantie je lichaamswarmte moeten opvangen en vasthouden zul je zien dat ook gebruik wordt gemaakt van katoen en (merino)wol. Vooral wol heeft van nature de eigenschap om warmte uitstekend te kunnen opvangen en vasthouden. Het gebruik van deze stof zie je daarom veel terug in kleding voor hikers, bergbeklimmers en wintersporters. Tijdens deze activiteiten wordt er minder intensief bewogen of heb je te maken met extreem koude temperaturen waardoor lichaamswarmte vasthouden extra belangrijk is.