Padel racket

Padel racket

Wil je een padel racket kopen? In de online padel winkel van Decathlon vind je rackets voor zowel volwassenenen als kinderen en voor beginnende en gevorderde padelspelers. Een beginnende speler kan beter uit de voeten met een lichtgewicht racket met een ronde vorm, voor veel controle bij de slagen. Ben je meer gevorderd? Kies dan voor een druppel/diamantvormig racket voor meer power en precisie. Decathlon heeft padel rackets van Kuikma, Artengo, Head, Babolat, Bullpadel en Adidas. Bekijk ook onze padelballen, padelkleding voor dames, padelkleding voor heren en onze padeltassen en hoezen.
Advies nodig?
Welk padelracket kopen? Waar op letten?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
‪SPORTIEF NIVEAU‬
Merk
‪EVENWICHT‬ Verander de balans van jouw racket aan de hand van jouw speelstijl.
‪gewicht (in g)‬
‪FOAM TYPE‬
‪surface material‬
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
239,00 -74%
59,90
239,00 -74%
59,90
329,00 -43%
184,95
NOX AT10 Luxury Genius 18K
NOX

NOX AT10 Luxury Genius 18K

Verkocht en verstuurd door Ofertas de Padel

150,00 -66%
49,95
Padelracket Renegade Soft
DUNLOP

Padelracket Renegade Soft

Verkocht en verstuurd door Ofertas de Padel

239,00 -66%
79,95
190,00 -68%
59,95
180,00 -63%
64,90
169,00 -61%
64,90
190,00 -68%
59,95
239,00 -67%
77,95
Padeltas LOAD 3D
NOX

Padeltas LOAD 3D

Verkocht en verstuurd door Ofertas de Padel

230,00 -63%
84,95
Padelracket Fiber Glass Black
ADIDAS

Padelracket Fiber Glass Black

Verkocht en verstuurd door Ofertas de Padel

230,00 -47%
119,95
4.2/5 Op basis van 3165 reviews

PADELRACKETS BIJ DECATHLON. JOUW IDEALE PADELRACKET VIND JE HIER.

Vind jouw ideale racket in ons uitgebreide assortiment padelrackets. In onze padelwinkel hebben we rackets voor elk niveau:

Padelrackets voor beginnende spelers: scherpgeprijsde padelrackets, lichte padelrackets en makkelijk te handelen.

Padelrackets voor semi-ervaren spelers: veelzijdige padelrackets, makkelijk manoevreerbaar waarmee je je padel techniek blijft verbeteren.

Padelrackets voor ervaren spelers: hoge kwaliteit padelrackets van de beste materialen, die het mogelijk maken het beste rendement uit je spel te halen: power hard rackets, controle rackets en hybride rackets.

DE BESTE PADELMERKEN EN MODELLEN VOOR DE SCHERPSTE PRIJS

Er zijn veel padelmerken op de markt met padelrackets en vele hiervan zijn zichtbaar in de World Padel Tour: Kuikma, Kombat, Adidas, Head, Asics, Wilson, Babolat, Nox, Joma, Vibora, Siux, Munich, Varlion, Drop Shot, Black Crown, Starvie, Smash, Middle Moon, Lotto, New Balance en K-Swiss. Bij Decathlon hebben we de beste padelmerken geselecteerd met betrouwbare producten van hoge kwaliteit:

Bullpadel padelrackets, welke spelers hebben in het WPT zoals Paquito Navarro, Alejandra Salazar, Maxi Sanchez, Lucho Capra, Fede Chingotto en Juan Tello, die de beste resultaten in de padelwereld neerzetten.

Head padelrackets, welke onder andere gerepresenteerd wordt door Sanyo Gutierrez, Ari Sanchez, Arturo Coello en Tamara Icardo.

Adidas padelrackets, het merk voor professionele padelspelers zoals Martita Ortega, Ale Galán, Alex Ruiz en Seba Nerone.

Babolat padelrackets, partner van Lebrón, Poggi, en de gebroeders Alayeto.

In onze padelwinkel willen we de beste padelrackets aanbieden en weten we dat de padelrackets die gebruikt worden in de World Padel Tour niet mogen ontbreken. Zoals de Bullpadel Vertex van Maxi Diaz, Bullpadel Hack van Paquito Navarro, Head Alpha Elite van Sanyo Gutierrez en Arturo Coello, Babolat Technical Viper van Ale Galan.

KUIKMA PADELRACKETS: ONS GESPECIALISEERDE PADELMERK

Decathlon heeft ingezet op de padel sport met de intentie om het voor iedereen toegankelijk te maken en in te spelen op de behoeftes van padelspelers van alle niveaus, inclusief de meest hoge expert spelers. Hiervoor hebben we ons eigen padelmerk ontwikkeld, wat ontstaan is in 2018 met de focus op het ontwikkelen van de beste, meeste technische producten speciaal voor padel.Het land waar dit alles ontwikkeld wordt is in de bakermat van padel: Spanje. In de "padel hangar" van Kuikma in Alcobendas, Madrid zijn de ontwikkelaars constant in contact met padelspelers om te luisteren naar de behoeften en te weten wat er nodig is, om voor elk type speler de beste producten te ontwerpen.Naast het reageren en inspelen op de hoogste eisen, werkt Kuima samen met padelcoach Horacio Clementi in het proces van conceptie van zijn producten.

Ons 990 gamma is gemaakt voor de expert padelspeler. Kuikma heeft ook een ontwikkelcentrum in Lille, waardoor de product ontwikkeling kan worden versneld.

HOE KIES JE JE PADELRACKET

Denk je er over na om een padelrackets te kopen en weet je niet hoe je er een moet kiezen? Hieronder leggen wij je uit met welke factoren je rekening moet houden wanneer je een padelracket gaat kopen:

DE VORM VAN HET PADELRACKET:

Ronde padelrackets: Dit zijn rackets met een grote "sweetspot" (de zone op het racket waar je de bal het beste kan raken) wat deze rackets erg tolerant maakt en daarom relatief eenvoudig om de bal 'goed' te raken. Doordat het gewicht van dit type racket gelijkmatig rondom de pols wordt verdeeld, is het beter beheersbaar en stelt het je in staat om het te gebruiken zonder al te veel energie.Dit vergemakkelijkt de controle over het traject van de bal en de handeling van het racket. Perfect als je op zoek bent naar een gemakkelijk te hanteren racket met grote precisie in je slagen.

Diamantvormige padelrackets: padelrackets met een diamantvorm hebben een kleinere sweetspot en de balans zit meestal in de kop van het racket (kopzwaar). Dit is een compromis tussen een racket met een ronde en diamant vorm, je kunt dit racket typeren als hybride geschikt voor medium tot gevorderde padel spelers. De sweetspot bevindt zich relatief hoog op het racket. Hierdoor vereist het een bepaald slagniveau om dit racket goed te kunnen beheersen en zo optimaal mogelijk te gebruiken. Perfect voor spelers die een maximale kracht in hun spel zoeken.

Druppelvormige padelrackets: deze rackets zijn voor gevorderde spelers doordat de sweetspot zich bovenaan het racket bevindt is het namelijk lastiger om de bal goed te raken. Daarentegen geeft dit type racket je wel meer power tijdens aanvallen.

HET GEWICHT VAN HET PADELRACKET

Het is een van de belangrijkste factoren bij het maken van een juiste keuze:het gewicht. Je krijgt een grotere reactiecapaciteit met een lager gewicht daarom zal je grotere controle over de slag hebben. Aan de andere kant, bij een hoger gewicht zal de beheersbaarheid van het racket afnemen, maar krijg je er wel meer kracht voor terug. Dus, hoe hoger het gewicht van het padelracket, hoe meer kracht je uit je slagen kan halen. Maar, een hoog gewicht maakt het padelracket ook minder manoeuvreerbaar en moeilijker beheersbaar. We verdelen de type gewicht van een padelracket in drie categorieën:

Licht: rackets met een gewicht van minder dan 360 gram.

Gemiddeld: rackets met een gewicht tussen de 360 en 370 gram.

Zwaar: rackets met een gewicht boven de 370 gram.

BALANS VAN HET PADELRACKET

De balans is het punt waarin het gewicht van het racket wordt verdeeld:

Laag (in het handvat): het grootste gewicht wordt geplaatst in het handvat, dichtbij het lichaam, waardoor het een makkelijker te handelen racket is. Over het algemeen hebben ronde rackets dit type balans.

Midden: het gewicht wordt verdeeld in het midden van het racket, waardoor het een goede balans heeft tussen kracht en beheersbaarheid. Dit type balans zit meestal op druppelvormige rackets.

Hoog: het gewicht wordt geplaatst in de kop van het racket, waardoor het veel kracht met zich mee zal brengen. Maar, hierdoor is het racket minder manoeuvreerbaar en heb je een goede basis techniek nodig om dit racket te beheersen. Dit type balans zit meestal op diamantvormige rackets.

HARDHEID VAN HET PADELRACKET

Afhankelijk van de samenstelling en de dichtheid van het schuim, kunnen we de volgende categorieën maken:

Zachte rackets of rackets metzacht rubber: deze zachte rackets met flexibel rubber, bieden een zeer goede balstuit en verminderen ook trillingen tijdens de slag. Creeërt een groot gevoel van comfort tijdens het spelen.

Harde rackets of rackets met hard rubber:: rackets die meer controle bieden, met een groter gevoel van stijfheid en "veiligheid" in de slag. Ook als u een goede techniek heeft, kunt u het maximale vermogen er uit halen met dit type rackets. Afhankelijk van de tijd van het jaar, kan het raadzaam zijn om harde rackets te gebruiken tijdens het zomerseizoen, waarin de hitte het materiaal enigszins verzacht en de balstuit verbetert.

Rackets met een medium hardheid: deze rackets zitten ertussen in: EVA rubber en FOAM.

Het type rubber of schuim wat het meeste wordt gebruikt voor het fabriceren van een padelracket zijn het EVA rubber en FOAM, EVA rubber is meer duurzam ten op zichte van foam en kan verschillende dichtheden hebben:

EVA SOFT: schuim met de laagste dichtheid en zorgt voor een zacht en comfortabel spel met een geweldige balstuit (veereffect).

BLACK EVA: schuim met de hoogste dichtheid veroorzaakt een meer harde aanraking, en ook meer controle en macht, omdat tijdens het spel het rubber nauwelijks vervormd waardoor alle kracht van de slag rechtstreeks op de bal komt.

EVA traditioneel: tussenliggende functies.

FOAM: zeer zachte en comfortabele aanraking, maximale output van de bal.

TYPE MATERIALEN

Het frame van het padelracketkan vanglasvezel zijn (elastisch of flexibel) of van carbon vezel (rigide en resistent)

Het hoofd van het racket kan van grafiet (licht en resistent), titanium (stevigheid), kevlar (duurzaam), grafiet (resistent en licht), composiet (hars wat het racket verstevigd), epoxy (homogeniteit), carbon(licht, resistent y onbuigzaam) y glasvezel ( flexibel maar zwaarder).

Onthoudom rackets te vergelijken aan de hand van deze eigenschappen en je zult het beste padelracket voor jou vinden.

HET PROFIEL VAN HET RACKET

Het profiel van het padelrackt is normaal gesproken rond de 38 mm. Als je jonger bent kan het profiel nauwer zijn (32 mm bijvoorbeeld) wat het racket lichter maakt.

PADELRACKETS VOOR VROUWEN

De keuze van een racket is niet afhankelijk van gender, maar van fysieke kenmkerken en hierop kunt u baseren of u meer of minder gewicht aan kan.

TEST JE PADELRACKET VOOR JE HET KOOPT

Bij Decathlon kan je gebruiken maken van test padelrackets, waarmee je ons gehele assortiment gratis kan proberen. Het is alleen verplicht om een Decathlon account en sportpas te hebben.