Como elegir mi pala de padel

Welk padelracket kopen? waar op letten?

Welke padelracket past bij jou? Ontdek de belangrijkste eigenschappen van een padelracket om er achter te komen welk racket het beste bij jouw niveau en type spel past.

1. Waar moet je op letten bij het kopen van een padelracket?

Welke padelracket past bij jou? Een padelracket kiezen is erg persoonlijk. Kies het juiste padelracket door te kijken naar je niveau en budget. Vervolgens kun je verschillende rackets vergelijken en kiezen welke racket het best bij jou past. Scroll naar beneden om hier meer over te lezen. Het is fijn als je een padelracket kunt testen voordat je deze koopt. Dit kan in onze Decathlon winkels. Ben je op zoek naar een padelracket voor kinderen? Lees dan: Hoe kies ik een padelracket voor kinderen.

2. Wat is jouw niveau? de beste padelrackets voor beginners en gevorderden

Het is belangrijk een padelracket te kiezen die past bij jouw niveau. Hieronder lees je welke racket het best is voor beginnende of gevorderde spelers.

 • Como elegir mi pala de padel

  Beginner

  GEWICHT: licht
  VORM: rond
  BALANS: laag

  Wat is het beste padelracket voor beginners?
  Als recreatieve speler is het erg belangrijk om een racket te kiezen die je voldoende grip geeft. De grip zal je meer wendbaarheid geven en vooral als je net begint is dit cruciaal. Beginnende padelspelers adviseren wij daarom een rond, licht en tolerant racket, met een grotere sweetspot, waarmee je snel progressie boekt.

 • TIPO DE PALA SEGÚN TU NIVEL DE PRÁCTICA

  Ervaren

  GEWICHT: gemiddeld
  VORM: druppelvormig
  BALANS: midden

  Wat is de beste padelracket voor beginners?
  Wanneer je regelmatig padel speelt dan wil je een racket met meer flexibiliteit. Je hebt een technische basis waarmee je een meer veeleisend racket kan beheersen. De druppelvormige rackets bieden veel power en zijn perfect voor aanvallende spelers. De flexibele vezels en het schuim geven je veel gevoel en zijn perfect voor de regelmatige speler.

 • Como elegir mi pala de padel

  Expert

  Met dit niveau zijn er in de basis geen technische beperkingen waardoor je elk type racket kan kiezen ongeacht gewicht, vorm of balans.
  Normaliter maken gevorderde padelspelers intensief gebruik van hun racket en adviseren we daarom rackets waar de sweetspot wat hoger ligt zodat je de bal eenvoudiger hard kan raken. Dit type racket heeft een diamantvorm en is voorzien van stijve vezels en schuim. Gebruik ook een wat dikker racket omdat je de bal hiermee harder kan slaan.

3. Welke vorm padelracket?

Como elegir mi pala de padel

Er zijn padelrackets in verschillende vormen. Lees hieronder welke vorm padelracket het best bij jou past.

ROND:
Dit zijn rackets met een grote "sweetspot" (de zone op het racket waar je de bal het beste kan raken) wat deze rackets erg tolerant maakt en daarom relatief eenvoudig om de bal 'goed' te raken. Doordat het gewicht van dit type racket gelijkmatig rondom de pols wordt verdeeld, is het beter beheersbaar en stelt het je in staat om het te gebruiken zonder al te veel energie.
Dit vergemakkelijkt de controle over het traject van de bal en de handeling van het racket. Perfect als je op zoek bent naar een gemakkelijk te hanteren racket met grote precisie in je slagen.

DIAMANT:
Padelrackets met een diamantvorm hebben een kleinere sweetspot en de balans zit meestal in de kop van het racket (kopzwaar). Dit is een compromis tussen een racket met een ronde en diamant vorm, je kunt dit racket typeren als hybride geschikt voor medium tot gevorderde padel spelers. De sweetspot bevindt zich relatief hoog op het racket. Hierdoor vereist het een bepaald slagniveau om dit racket goed te kunnen beheersen en zo optimaal mogelijk te gebruiken. Perfect voor spelers die een maximale kracht in hun spel zoeken.

DRUPPEL:
Deze rackets zijn voor gevorderde spelers doordat de sweetspot zich bovenaan het racket bevindt is het namelijk lastiger om de bal goed te raken. Daarentegen geeft dit type racket je wel meer power tijdens aanvallen.

4. Het gewicht van de racket

Como elegir mi pala de padel

Hoe hoger het gewicht van het padelracket, hoe meer kracht je uit je slagen kan halen. Maar, een hoog gewicht maakt het padelracket ook minder manoeuvreerbaar en moeilijker beheersbaar. We verdelen de type gewicht van een padelracket in drie categorieën:

LICHT (<360 gram)

GEMIDDELD (360-370 gram)

ZWAAR (>370 gram)

5. De balans van de racket

Como elegir mi pala de padel

LAAG (in het handvat): het grootste gewicht wordt geplaatst in het handvat, dichtbij het lichaam, waardoor het een makkelijker te handelen racket is. Over het algemeen hebben ronde rackets dit type balans.

MIDDEN: het gewicht wordt verdeeld in het midden van het racket, waardoor het een goede balans heeft tussen kracht en beheersbaarheid. Dit type balans zit meestal op druppelvormige rackets.

HOOG (in de kop): het gewicht wordt geplaatst in de kop van het racket, waardoor het veel kracht met zich mee zal brengen. Maar, hierdoor is het racket minder manoeuvreerbaar en heb je een goede basistechniek nodig om dit racket te beheersen. Dit type balans zit meestal op diamantvormige rackets.

6. De beste padelrackets

Wat is het beste padelracket van 2022? Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw niveau. Er is niet één racket die het best voor iedereen is. Bij Decathlon verkopen we padelrackets van verschillende merken: Adidas, Head, Bull Padel, Matchu Sports, Artengo en Kuikma. Padelrackets van Kuikma hebben een erg goede prijs-kwaliteit verhouding.

Welke padelracket van Kuikma past bij jou?
In deze tabel kun je goed zien hoe onze Kuikma padel rackets van elkaar verschillen op het gebied van vorm, hanteerbaarheid, kracht, tolerantie en precisie. Hanteerbaarheid geeft aan hoe
makkelijk of moeilijk het is om met het racket te spelen. Hoe hoger de kracht van het racket, hoe harder je de bal ermee kunt slaan. Tolerantie betekent hoe vergevingsgezind het racket is als je de bal niet perfect raakt. Precisie houdt in hoe nauwkeurig je de bal kunt plaatsen als je hem goed raakt.

Hoe kies ik een padelracket?

Ook interessant voor jou

Como elegir mi pala de padel

Hoe kies ik een padelracket voor kinderen?

Ontdek de belangrijkste eigenschappen van een junior padelracket om er achter te komen welk racket het beste bij jouw kind past. Het allerbelangrijkste is dat de maat en het gewicht van het racket aangepast zijn aan de leeftijd en lengte van je kind.

Hoe kies ik een padel bal?

Hoe kies ik een padelbal?

Het kiezen van de juiste bal voor padel is niet gemakkelijk, zeker omdat de bal ook nog eens op een tennisbal lijkt! Volg de gids om de juiste bal te selecteren.

basic van de padel

Waarom gebruik je een padel overgrip?

Veel padelspelers gebruiken overgrips op hun padelracket. Dit is geen toeval! Ze helpen om een grotere mate van grip en comfort te krijgen.

Wat is padel?

Wat is padel?

Padel is één van de snelst groeiende sporten wereldwijd. Ook ons land sluit de deze sport met plezier in de armen. Maar wat is padel nou precies?