Welk padelracket kopen? waar op letten?

Welke padelracket past bij jou? Ontdek de belangrijkste eigenschappen van een padelracket om er achter te komen welk racket het beste bij jouw niveau en type spel past.

Como elegir mi pala de padel

Inhoudsopgave

1. Waar moet je op letten bij het kopen van een padelracket?

Welke padelracket past bij jou? Een padelracket kiezen is erg persoonlijk. Kies het juiste padelracket door te kijken naar je niveau en budget. Vervolgens kun je verschillende rackets vergelijken en kiezen welke racket het best bij jou past. Scroll naar beneden om hier meer over te lezen. Het is fijn als je een padelracket kunt testen voordat je deze koopt. Dit kan in onze Decathlon winkels. Ben je op zoek naar een padelracket voor kinderen? Lees dan: Hoe kies ik een padelracket voor kinderen.

2. Wat is jouw niveau? de beste padelrackets voor beginners en gevorderden

Het is belangrijk een padelracket te kiezen die past bij jouw niveau. Hieronder lees je welke racket het best is voor beginnende of gevorderde spelers.

Como elegir mi pala de padel

Beginner

GEWICHT: licht
VORM: rond
BALANS: laag

Wat is het beste padelracket voor beginners?
Als recreatieve speler is het erg belangrijk om een racket te kiezen die je voldoende grip geeft. De grip zal je meer wendbaarheid geven en vooral als je net begint is dit cruciaal. Beginnende padelspelers adviseren wij daarom een rond, licht en tolerant racket, met een grotere sweetspot, waarmee je snel progressie boekt.

TIPO DE PALA SEGÚN TU NIVEL DE PRÁCTICA

Ervaren

GEWICHT: gemiddeld
VORM: druppelvormig
BALANS: midden

Wat is de beste padelracket voor beginners?
Wanneer je regelmatig padel speelt dan wil je een racket met meer flexibiliteit. Je hebt een technische basis waarmee je een meer veeleisend racket kan beheersen. De druppelvormige rackets bieden veel power en zijn perfect voor aanvallende spelers. De flexibele vezels en het schuim geven je veel gevoel en zijn perfect voor de regelmatige speler.

Como elegir mi pala de padel

Expert

Met dit niveau zijn er in de basis geen technische beperkingen waardoor je elk type racket kan kiezen ongeacht gewicht, vorm of balans.
Normaliter maken gevorderde padelspelers intensief gebruik van hun racket en adviseren we daarom rackets waar de sweetspot wat hoger ligt zodat je de bal eenvoudiger hard kan raken. Dit type racket heeft een diamantvorm en is voorzien van stijve vezels en schuim. Gebruik ook een wat dikker racket omdat je de bal hiermee harder kan slaan.

Como elegir mi pala de padel

3. Welke vorm padelracket?

Como elegir mi pala de padel
Como elegir mi pala de padel

4. Het gewicht van de racket

Como elegir mi pala de padel
Como elegir mi pala de padel

5. De balans van de racket

De balans is het punt waarin het gewicht van het racket wordt verdeeld

Como elegir mi pala de padel

6. De beste padelrackets

Wat is het beste padelracket van 2022? Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw niveau. Er is niet één racket die het best voor iedereen is. Bij Decathlon verkopen we padelrackets van verschillende merken: Adidas, Head, Bull Padel, Matchu Sports, Artengo en Kuikma. Padelrackets van Kuikma hebben een erg goede prijs-kwaliteit verhouding.

Welke padelracket van Kuikma past bij jou?
In deze tabel kun je goed zien hoe onze Kuikma padel rackets van elkaar verschillen op het gebied van vorm, hanteerbaarheid, kracht, tolerantie en precisie. Hanteerbaarheid geeft aan hoe
makkelijk of moeilijk het is om met het racket te spelen. Hoe hoger de kracht van het racket, hoe harder je de bal ermee kunt slaan. Tolerantie betekent hoe vergevingsgezind het racket is als je de bal niet perfect raakt. Precisie houdt in hoe nauwkeurig je de bal kunt plaatsen als je hem goed raakt.

Hoe kies ik een padelracket?