Padelbal kiezen

Hoe kies ik een padelbal?

Het kiezen van de juiste bal voor padel is niet gemakkelijk, zeker omdat de bal ook nog eens op een tennisbal lijkt! Zoek je een bal voor beginners of voor intensief gebruik? Een bal met of zonder druk? Volg de gids om de juiste bal te selecteren.

Je verwachtingen van de bal

De keuze voor de bal is gebaseerd op je spel-niveau en is dus afhankelijk van de verwachtingen die je hebt van de bal.

 • padel bal

  Voor recreatief gebruik

  Ben je een recreatieve / incidentele padel speler, dan adviseren wij een drukloze bal. Deze bal stuitert minder hard en zal dus een langzamer spel faciliteren, wat langere rally’s en het comfort ten goede komt.

 • padel bal

  Voor regulier gebruik

  Voor de reguliere padel speler is een bal met druk de beste optie. Je krijgt hiermee meer duurzaamheid en kunt daarmee meer genieten van je padel spel. Een bal met druk heeft een goede stuit voor een levendiger spel.

 • padel bal

  Voor intensief gebruik

  Tenslotte zal de intensieve padel speler behoefte hebben aan meer snelheid. Vandaar het belang om een bal met druk te kiezen met uitstekende stuit die het spelen met effect mogelijk maakt.

Hoe kies ik een padel bal?

Voor recreatief gebruik en beginnende spelers:
padelbal zonder druk

Als je een persoon bent die pas met padel begint, ben je op zoek naar het leren van de verschillende soorten slagen, het kunnen houden van een rally zonder steeds het glas te raken of dat de bal in het net beland. Logischerwijs zal de bal die je kiest geen wonderen verrichten, maar zal de bal je wel veel helpen en ondersteunen, wat dat komt door zijn kwaliteit in de rebound.

Deze ballen zijn traag, dus hun stuit zal je toelaten om een paar duizendsten van een seconde te winnen die essentieel zijn om te leren hoe het lichaam en het padelracket te plaatsen voor een smash, een drop shot of elk ander type van padel slagen.

Bij Decathlon hebben we twee verschillende ballen die aangepast zijn aan de beginnende speler. Deze worden verkocht in verpakkingen van 3 en ze komen niet in een blikje, maar in een kartonnen doosje. Dat wil zeggen dat het ballen zijn zonder druk, die een soepele kern hebben, zodat het gemakkelijker is ze te controleren.

Het is raadzaam ten minste 12 ballen mee te nemen naar de baan om te voorkomen dat je ze om de drie slagen moet oprapen, want de herhaling van de slag is wat je techniek zal doen verbeteren.

Hoe kies ik een padel bal?

Voor regulier gebruik en ervaren padelspelers:
padelballen zonder druk

De PB500 bal vertoont veel gelijkenissen met de vorige (die hierboven gepresenteerd worden), maar heeft ook een aantal grote verschillen. Het is een bal die gemaakt is voor spelers die hun techniek willen perfectioneren, maar waarbij de snelheid toeneemt en de bal moeilijker te controleren is.

Afgezien van de prijs is de overeenkomst met de vorige dat hij ook zonder druk wordt verkocht. Het is een bal die de hoogte van de rebound gedurende vele games behoudt.

Hoe kies ik een padel bal?

Voor regulier gebruik en ervaren padelspelers:
padelballen met druk

Dit is een bal die veel controle en weerstand biedt en tegelijkertijd snel is. Het is een zeer evenwichtige bal, ontworpen voor spelers met een gevorderd niveau, die al lang spelen en hun slagen onder de knie hebben en vooruit willen in de sport.

Dit zou de tussenstap zijn tussen de vorige ballen en degene die we hieronder bespreken voor expert spelers.

Hoe kies ik een padel bal?

Voor intensief gebruik en ervaren padelspelers:
padelballen met druk 

De PB 990 is bestemd voor gevorderde spelers die een snel spel willen spelen bij lagere temperatuur, op zeeniveau, bij een hoge vochtigheidsgraad. Ideaal dus voor expert spelers die in landen als Nederland spelen.

Klaar om te spelen?

Na dit sportadvies over welke padelballen wij voor jou adviseren hopen we je natuurlijk snel op de padelbaan te zien! Vergeet niet om jouw padelfoto te delen met de #GoTryDecathlon en wie weet verschijn jij wel op onze wall of fame!

padel bal

Ook interessant voor jou

Como elegir mi pala de padel

Welk padelracket kopen? Waar op letten?

Welk padelracket past bij mij? Ontdek de beste padelrackets voor beginners en gevorderden. Hier moet je op letten bij het kopen van een padelracket.

Wat is padel?

Wat is padel?

Padel is één van de snelst groeiende sporten wereldwijd. Ook ons land sluit de deze sport met plezier in de armen. Maar wat is padel nou precies?

Padelschoenen kiezen

Hoe kies je padelschoenen en waar op te letten?

Bekijk hier onze advies voor het kiezen van de juiste padel schoenen.

basic van de padel

Waarom gebruik je een padel overgrip?

Veel padelspelers gebruiken overgrips op hun padelracket. Dit is geen toeval! Ze helpen om een grotere mate van grip en comfort te krijgen.

Como elegir mi pala de padel

Hoe kies ik een padelracket voor kinderen?

Ontdek de belangrijkste eigenschappen van een junior padelracket om er achter te komen welk racket het beste bij jouw kind past. Het allerbelangrijkste is dat de maat en het gewicht van het racket aangepast zijn aan de leeftijd en lengte van je kind.