Padelschoenen kiezen

Hoe kies je padelschoenen en waar op te letten?

Vergis je niet, padel schoenen zijn niet te verwarren met tennisschoenen en als je regelmatig padel speelt is het belangrijk om op de juiste schoenen te spelen. Wij leggen je hier uit waarom een padel schoen anders is en waar je op moet letten. Demping, grip en weerstand zijn belangrijke aspecten en lees daarom hier ons advies!

Net zoals je veel belang hecht aan de aankoop van je padel racket, is het ook essentieel om hetzelfde belang te hechten aan de aankoop van jouw padelschoenen. Padel is een sport die gebaseerd is op veel bewegingen en bochten, dus het hebben van de juiste schoen en zool is noodzakelijk om blessures te voorkomen en een goede grip te hebben.

Een van de belangrijkste dingen om te bekijken is de schoenzool, waar je een perfecte grip zoekt wanneer begint met je beweging en die je tegelijkertijd in staat moet stellen over de baan te glijden wanneer je een bal wil bereiken. Het is ook belangrijk om de voet op zijn plaats te houden: de voet moet volledig ondersteund worden, om stabiliteit en zekerheid te geven.

Tot slot moet je rekening houden met wat voor soort speler je bent, jouw niveau, en wat je daarom nodig hebt betreffende je speelstijl en hoe vaak je padel speelt.

 • Hoe kies ik padel schoenen?

  Expert spelers

  Als intensieve speler ben je op zoek naar padel schoenen die veel grip bieden, goed isoleren en langdurig mee gaan. Speciaal voor spelers die erg intensief bewegen zijn er stevige schoenen (zowel de zool als de bovenkant is stevig). Deze padelschoenen zullen je de nodige steun geven dankzij hun elastische rubber en de nodige duurzaamheid voor intensieve bewegingen. Aanbevolen voor spelers met vele uren training en competitie.

 • Hoe kies ik padel schoenen?

  Ervaren spelers

  Naast snel reageren, wil je als regelmatige speler padel schoenen die goed dempen en dus alle schokken opvangen. Schoenen voor regelmatig gebruik zijn gemaakt voor spelers die redelijk intensief bewegen en hebben een visgraat buitenzool. Deze padel schoenen moeten schokken kunnen absorberen en zo je gewrichten niet teveel belasten. Aanbevolen voor spelers die een gemiddeld aantal wedstrijden en trainingen per week spelen.

 • Hoe kies ik padel schoenen?

  Beginnende spelers

  Als je af en toe padel speelt dan ben je vooral op zoek naar schoenen die je veel grip geven. Het is namelijk belangrijk dat je veel controle krijgt als beginner en niet uitglijdt als je jezelf moet afzetten. Padel schoenen verschillen vooral van tennisschoenen door de grip. De grip is noodzakelijk om veilig te kunnen padellen. Padel schoenen voor occasioneel gebruik zijn speciaal voor spelers die niet heel intensief bewegen. Ze moeten in eerste plaats comfort bieden. Aanbevolen voor padelspelers die net beginnen met de sport, of spelers die zo nu en dan spelen.