Canadese kano

Canadese kano

Een Canadese Kano koop je voordelig bij Decathlon! Deze open Canadese kano's zijn voorzien van zitbankjes en zijn volledig open aan de boven kant. Naast een Canadese kano heb je natuurlijk ook een peddel nodig. Onze Canadese kano's van bijvoorbeeld Itiwit hebben de beste prijs-kwaliteit verhouding en op elk model krijg je 2 jaar garantie. Op het water heb je ook kajak kleding, een handdoek en een drybag of waterdichte ton nodig. Veel plezier met jouw Canadese kano!

Advies nodig?
Hoe kies ik een kajak? | Decathlon.nl
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
‪TYPE KAJAK‬
‪AANTAL PERSONEN‬
‪MAX. DRAAGVERMOGEN‬
Merk
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
599,99
829,99
4.2/5 Op basis van 5368 reviews

Wat is een Canadese kano?

Een Canadese kano is een open boot met veel bagageruimte. Om deze reden is deze kano ideaal voor het maken van lange(re) tochten. Een belangrijk kenmerk van een Canadese kano is dat je gebruik maakt van een peddel met één peddelblad. De ‘’Canadees’’ is dan ook geschikt voor twee tot vier personen en wordt vaak in groepsverband gebruikt.

Wat is het verschil tussen een Canadese kano en een kajak?

Een Canadese kano is, omdat je er met meerdere personen gebruik van kan maken, groter, zwaarder en stabieler. Kajaks daarentegen zijn smaller, lichter en ontworpen om mee door stroomversnellingen te gaan. Dit zorgt ervoor dat je met een kajak lager op het water ligt, terwijl je met een kano juist hoger ligt. Tenslotte maak je bij een Canadese kano, zoals hierboven beschreven, gebruik van een peddel met één peddelblad. Bij een kajak heb je een peddel met twee peddelbladen, zodat je zowel links als rechts bij kunt sturen. Dit zorgt ervoor dat je solo kunt kajakken, terwijl kanovaren vaak in duo’s of groepsverband gebeurd.

Canadese kano bij Decathlon

Om het aanbod in Canadese kano’s te vergroten, biedt Decathlon kano’s van twee externe merken aan: Tahe Outdoors en Rotomod. De Canadese kano Borneo, van het merk Tahe Outdoors, is geschikt voor beginnende en gevorderde kajakkers. Daarnaast is deze kano goedgekeurd en mag je er verder dan 300 meter mee de zee op.De Canadese kano van Rotomod is uniek, niet alleen omdat het de vorm van een kajak heeft (smaller en spitse voorpunt), maar ook omdat het een hardshell kano is. Dit betekent dat de kano niet opblaasbaar is.Tevens heeft ons passiemerk ‘Itiwit’ ook kano’s ontworpen. De Itiwit X500 is geschikt voor 4 personen: 2 volwassenen en 2 kinderen (tot maximaal 250 kg). Dit is een stevige opblaaskano met een drop-stitch hogedrukbodem. Drop-stitch is een technologie waarbij duizenden draden de boven- en onderkant van de bodem aan elkaar verbindt. Deze draden zorgen voor stevigheid en dat de bodem altijd zijn originele vorm behoudt, hoe vaak je deze kano ook opblaast. Doordat de kano opblaasbaar is, spreken we over een lichtgewicht kano die je makkelijk mee kan nemen. Daarbij komt dat de kano in een tas geleverd wordt. Aan de onderkant van deze tas zitten wieltjes, waardoor transport nog eenvoudiger wordt. Tenslotte heeft deze kano verhoogde zitjes, wat voor meer comfort zorgt. Deze kano is dan ook de perfecte combinatie van stabiliteit en prestatievermogen.