kayak-comment-choisir

Hoe kies ik een kajak?

Met ons eigen merk ITIWIT maken we kajak toegankelijk. Bij je eerste aankoop is het verstandig om de verschillende mogelijkheden te vergelijken. Ben je op zoek naar een kano of kajak, opblaasbaar of met harde romp? Voor op zee of voor op rivieren? ITIWIT helpt je bij het maken van de juiste keuze!

Ben je op zoek naar een compacte kajak die je gemakkelijk kunt vervoeren, kies dan voor een opblaasbare kajak. Deze kajaks zijn inclusief rugzak en kan je relatief eenvoudig meenemen.

Ben je opzoek naar stevigheid, een kajak met meer ruimte en draagkracht, kies dan voor een hardshell kajak. Wanneer je ver van de kust wil kajakken kan je ook het beste voor een hardshell kajak kiezen. Voor het vervoeren hiervan kan je kiezen voor een dakbevestiging op de auto, bij het vervoeren op de fiets kun je kiezen voor een fietskar.

Maak een keuze uit onze kajaks

Hoe kies ik een kajak? | Decathlon.nl
Hoe kies ik een kajak?

Het aantal personen

Je hebt de keuze uit kajaks van verschillende formaten. Je kunt er voor kiezen om alleen te gaan kajakken, maar het is natuurlijk ook mogelijk om met vrienden of familie het water op te gaan. Wij bieden naast 1 persoons kajaks, ook kajaks voor 2 personen of kajaks voor 3-4 personen aan. Let hierbij wel op het maximale gewicht, opblaasbare kajaks kunnen minder zwaar belast worden dan hardshell kajaks.

Hoe kies ik een kajak?

Accessoires en veiligheid

Koop je een Itiwit kajak, dan dien je daar de peddel(s) en pomp los bij te kopen.

De juiste peddel: Bij Decathlon verkopen we zowel gewone kajak peddels als carbon kajak peddels. Daarnaast zijn ze in verschillende lengtes verkrijgbaar en is ons bestverkochte model zelfs verstelbaar. Voor een opblaasbare kajak zijn langere peddels nodig dan voor een Canadese kano omdat een opblaasbare kajak een stuk breder is.

Kajak pomp: Voor een opblaasbare kajak van Itiwit heb je een pomp nodig met drukmeter zodat je altijd kunt zien of je kajak juist is opgeblazen. Bij Decathlon verkopen we handpompen en een elektrische pomp die op de auto kan worden aangesloten.

Je kajak vervoeren: We raden aan om je kajak te vervoeren op dakrails of op een imperiaal, om te vermijden dat je auto overvol zit en je zicht belemmerd wordt.

Een waterdichte tas is super handig om je sleutels, een gezonde snack of een klein flesje water mee te nemen op je tochtjes. Wil je je smartphone op het water gebruiken? Neem dan ook een waterdicht telefoonhoesje mee.

Een uv-werend T-shirt: om je te beschermen tegen schadelijke zonnestralen raden we aan om een uv-werend T-shirt aan te trekken.

Wetsuit / Thermische isolatie: om zowel te kajakken in koud water als je te beschermen tegen de wind wanneer je nat bent, draag je best een thermische top of een neopreenpak. Dan nog dit: we raden aan om je altijd met water te besprenkelen, zo beperk je het risico op hydrocutie als je in het water valt na een lange peddelbeurt. Om je voeten te beschermen tegen de kou en tegen scherpe voorwerpen in het water, raden we aan om surfschoenen te dragen.

Een kajak wordt gezien als een strandtuig en is dus niet geschikt om verder dan 300 meter van de kust te gaan. Een zwemvest of reddingsvest is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden voor mensen die niet heel goed kunnen zwemmen.

Hoe kies ik een kajak? | Decathlon.nl

diego

Diego

Productmanager kajaks

Om het genot en de vele voordelen van kajakken en suppen voor iedereen toegankelijk te maken, bedenkt en ontwikkelt het merk Itiwit producten die je leven zowel op als uit het water, aangenamer maken. Ze zijn gemakkelijk op te bergen, te vervoeren, compact en licht... Met Itiwit ben je zeker van een heerlijke tijd op het water. In onze winkels en op onze website vind je alle nodige aanwijzingen om de juiste maat te kiezen.